Avontuurlijke wintervakantie in Fins Lapland

Blaffende honden bijten niet

Geniet van een ontspannende husky safari.

Jagen op het noorderlicht

Ga met een sneeuwscooter op zoek naar Aurora Borealis.

Helper van de Kerstman

Voel de kracht en snelheid van een rendier tijdens een sledetocht.

Je logeert in een prachtige omgeving, te midden de natuur.

Wil je adrenaline voelen? Doe dan een sneeuwscootertocht.

Wie weet heb je geluk en zie je het prachtige Noorderlicht!

Een tochtje met een rendier en daarna het dier voederen? Dat kan.

Gezellig rond het kampvuur in de hoop om het Noorderlicht te zien.

Zelf de weg naar de sauna is idyllisch...

Liever een specialer kamertype? Contacteer ons voor de vele mogelijkheden.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Ivalo

Yes! Het is zover. We vliegen via Helsinki naar Ivalo, gelegen in het noorden van Fins Lapland. Bij aankomst worden we naar ons hotel gebracht, dat te midden de bossen en nabij het Urho Kekkonen nationale park ligt.

Dag 2 Leuke husky safari

Deze ochtend gaan we richting een husky boerderij. We maken er kennis met de honden en zien hoe enthousiast ze zijn om te kunnen vertrekken. Maar eerst leren we iets heel belangrijk: het besturen van de husky slede. De honden hun gejank komt ten einde van zodra we vertrekken. Daarna volgt alleen maar hemelse stilte… We genieten volop van deze unieke ervaring en de besneeuwde landschappen.

Op zoek naar het Noorderlicht

’s Avonds gaan we met een sneeuwscooter op zoek naar het Noorderlicht. We rijden naar open plekken, want hier hebben we de meeste kans om het Noorderlicht te zien. Als de lucht er veelbelovend uitziet, valt onze mond open van verbazing bij het zien van deze prachtige show.

Dag 3 Sledetocht met een rendier

We nemen opnieuw de sneeuwscooter, maar rijden dit keer richting een rendierboerderij. De rendierhouders verwelkomen ons hartelijk en leren ons het belang van de rendieren in Lapland. Daarna mogen we proberen een rendier te vangen met een “lasso”, maar het hoogtepunt is een korte tocht met een slede die door de rendieren getrokken wordt. Ongelofelijk hoe snel deze dieren zijn!

Op de latten

Wij hebben nog nooit op ski’s gestaan, dus deze introductietour is ideaal. We leren hoe we met ski’s moeten omgaan alsook enkele nuttige technieken. We merken al gauw dat we niet bang moeten zijn om te vallen, want we landen veilig in de zachte sneeuw. Er is wel hilariteit alom. Daarna mogen we op ons eentje de kant-en-klare tracks rond Muotka ontdekken. Vanaf nu zijn we echte Cross Country skiërs.

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling

Eco-friendly activiteiten in Lapland? Dat kan zeker! We gaan namelijk, met onze snow boots aan, een wandeling maken door de Finse natuur. De gids vertelt ons terwijl meer over de natuur en de dieren die in de regio leven.

Laatste poging om het Noorderlicht te zien

Deze avond krijgen we nogmaals de kans om het Noorderlicht te spotten. We zitten in een comfortabele slede die door de gids getrokken wordt door de omgeving van Muotka. Zo kunnen we het Noorderlicht al proberen te spotten tot we aan de camping zijn. Eenmaal ter plaatse is er een hut met open vuur om ons op te warmen. Samen met een warm drankje turen we maar al te graag de hemel af, in de hoop om het Noorderlicht te zien verschijnen.

Dag 5 Terugvlucht naar Brussel

Na het ontbijt hebben we vrije tijd tot we naar de luchthaven van Ivalo gebracht worden. Vervolgens vliegen we via Helsinki terug naar Brussel.

LOGEERTIP: Overnacht je liever in een houten blokhut of de laatste nacht in een glazen iglo? Dit kan perfect. Contacteer ons voor de prijzen.

BELANGRIJK: De programmatie van de excursies kan gewijzigd worden in functie van het weer, de dieren,… De juiste dagindeling krijg je bij aankomst in de accommodatie.

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!