Mauritius

Afrika Mauritius

Mauritius is een paradijselijk, vulkanisch eiland in de Indische Oceaan, en wordt ook wel 'de tropische tuin in de oceaan' genoemd wegens haar unieke fauna en flora. Het ligt om zo’n 1 800 km van het Afrikaans continent. Het is het eiland van 'dolce far niente': hagelwitte stranden met wuivende palmbomen, luxueuze resorts en gezellige restaurants. De kust wordt trouwens omgrensd door koraalriffen. Maar het is meer dan alleen een tropisch strandparadijs. Enkele toeristische bezienswaardigheden zijn de hoofdstad Port Louis, de botanische tuin van Pamplemousses en de levendige steden Flic-en-Flac en Grand Baie.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Port Louis

Het weer in Port Louis

28°
ontdek meer

Inspiratiereizen Mauritius

Na de mooiste dag van jullie leven, is het tijd voor de mooiste reis van jullie leven. En met een bestemming zoals Mauritius wordt dit onvergetelijk! Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische oceaan, met een unieke fauna en flora. Ontspan aan hagelwitte stranden, geniet van een cocktail in een hangmat… en van elkaar!

ontdek deze reis

Hoogtepunten in Mauritius

Botanische tuin - Pamplemousse

Pamplemousse is een dorpje dat geschiedenis ademt. Vele Franse kolonisten en botanisten bevolkten het dorpje in de 18e en 19e eeuw. Nu is het een rustig dorpje met o.a. een botanische tuin. Honderden bomen, planten, bloemen en palmen groeien er naast elkaar en worden er verzorgd door een enthousiast legertje tuinmannen.

ontdek onze reizen

Grand Baie

Grand Baie ligt in het noorden van Mauritius en in de 17e eeuw noemden de Nederlanders het ‘De Bogt Zonder Eynde’. Vandaag de dag is het de plaats bij uitstek voor accommodaties, bars en restaurants. Overdag in het water of aan het strand, s avonds vertoeven in een van de vele pubs of disco’s.

ontdek onze reizen

Flic-en-Flac

De westelijke kust van Mauritius is 'de kust van de zonsondergang' met haar levendige kustplaats Flic-en-Flac, die nu de belangrijkste plek is voor het nachtleven met restaurants, casino, disco en bars. Het biedt prachtig witte zandstranden, met uitzicht op een heldere lagune beschermd door koraalriffen.

ontdek onze reizen

Ile aux Cerfs

Het ‘eiland van de herten’ (die er nu niet meer zijn overigens) ligt in het oosten van Mauritius en is ideaal voor een dagexcursie. Witte zandstranden, azuurblauwe lagunes, het perfecte idyllische plaatje voor te snorkelen of er rustig te relaxen.

ontdek onze reizen

Chamarel

De gekleurde aarde in Chamarel, in het zuidwesten van het eiland, is een populaire toeristische higlight. Deze zandduinen bestaan uit zeven kleuren en blijven intact, ook na een fameuze regenbui of windvlaag, de lagen veranderen niet van kleur. Er loopt een pad rond de heuvels gezien deze niet te betreden zijn.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Ontdek andere reizen

Ontdek tijdens deze autorondreis de hoogtepunten van de parels van de Indische Oceaan: het vulkanische eiland La Réunion en het mooie Mauritius. Het Creoolse Réunion telt kraters, groene valleien, watervallen… In Mauritius relax je aan witte stranden aan een azuurblauwe zee. Deze reis combineert avontuur en ontspanning. En avant!

ontdek deze reis

Ga met PONANT op tropische expeditiecruise naar de Indische Oceaan. Je vaart van de Seychellen naar Mauritius met onderweg enkele stops in Madagaskar alsook La Réunion. Tijdens deze reis zie je mooie stranden, kan je prachtige duiken maken, ontmoet je de lokale bevolking en ontdek je de typische fauna en flora. Op de planning staan La Digue, de (onder)waterwereld van Nosy Hara, Nosy Komba en Nosy Tanikely, het Ankarafantsika National Park, de stad Belo sur Mer, de duinen van Sarodrano, het Vezo nomadenvolk, de natuurlijke poelen van Nosy Ve, Pointe des Galets op La Réunion alsook Port Louis in Mauritius waar je onvergetelijke cruise uiteindelijk tot een einde komt.

ontdek deze reis

Na de mooiste dag van jullie leven, is het tijd voor de mooiste reis van jullie leven. En met een bestemming zoals Mauritius wordt dit onvergetelijk! Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische oceaan, met een unieke fauna en flora. Ontspan aan hagelwitte stranden, geniet van een cocktail in een hangmat… en van elkaar!

ontdek deze reis