Oost-Antarctica

Antarctica Oost-Antarctica

Antarctica is het koudste, winderigste, droogste en hoogst gelegen continent ter wereld en is voor 99,6 % bedekt met ijs. Antarctica is zelfs 3x groter als Europa. Als je het continent op een kaart bekijkt, heeft het iets weg van een olifantenkop. De slurf, het schiereiland, wijst naar Zuid-Amerika. De kop bestaat uit twee delen: Oost-Antarctica, ook wel Groot-Antarctica genoemd en West-Antarctica of Klein-Antarctica, van elkaar gescheiden door een bergketen. Oost-Antarctica bestaat uit een hoog plateau dat vrijwel geheel bedekt is met een grote ijskap, de grootste aaneengesloten ijskap ter wereld. Deze heeft bijna overal een hoogte van meer dan 2000m, en in de buurt van de 80°OL en 80°ZB komt de hoogte van de ijskap geleidelijk aan boven de 4000m uit.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Oost-Antarctica

Het weer in Oost-Antarctica

28°
ontdek meer

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak