Els reist met haar gezin door Namibië

Ik heb het geluk dat ik het prachtige Namibië al twee keer mocht bereizen. En als ik eerlijk ben, ga ik zeker nog een derde keer terug. Waarom, zal je je afvragen? Er zijn toch nog zoveel andere bestemmingen in de wereld? Dat klopt ja, maar in Namibië zijn veel ingrediënten aanwezig om er een topreis te beleven:

1Weidse, ongerepte, imposante en gevarieerde landschappen
2Een gigantisch land met quasi geen mensen
3Een fascinerende dierenwereld: van dolfijnen en zeehonden tot de Big 5
4Vriendelijke en hartelijke bevolking
5Kleinschalige accommodaties met een ziel
6Lekkere eerlijke keuken
7Een grote variatie aan activiteiten: wandelen, safari, boottocht, kajakken, quadbike, ballonvaart, paardrijden, star gazing, sundowner, bush breakfast, …
8Je kan ter plaatse heel betaalbaar ‘eten en drinken’
9

Op weinig bestemmingen komen al deze zaken samen en dat is precies wat maakt dat veel mensen zo lovend zijn over hun reisbeleving in Namibië.

Wie veel reist, weet dat het toerisme overal toeneemt. Meer en meer mensen ontdekken de wereld, maar dat betekent ook dat je vaak niet alleen op pad bent. Wel, dat is precies één van de grootste troeven van Namibië! Je waant je daar wel nog één van de weinige toeristen die dit onmetelijke land verkennen. Hoe kan dat? Wel, Namibië telt slechts 2,5 miljoen inwoners op een oppervlakte die 27 x zo groot is als België. Peanuts dus! Verder heeft het land slechts een beperkt aantal bedden voor toeristen, dus vol=vol. Het positieve is dat je hier wel nog kan genieten van de leegte, de rust en een onbevlekte natuur zover het oog kan reiken. En dat wordt schaars goed op onze wereldbol, iets om te koesteren en van te genieten.

Ik had het geluk om 10 jaar geleden samen met mijn ouders Namibië te bereizen. Omdat we toen beperkt in tijd waren, kozen we voor een fly-in safari. Deze zomer reisde ik met wat meer tijd per 4x4 jeep doorheen dit magische land, samen met mijn man en dochter. Deze roadtrip was voor ons alle drie een super ervaring. Wat me het meeste opviel, was dat Namibië in die 10 jaar quasi niet veranderd was, heel zeldzaam in een wereld waar alles aan een razende vaart ontwikkelt. Wellicht is het dat gevoel, die nostalgie, die maakt dat dit land ons zo ontroerd heeft en de mensen ons zo geraakt hebben…

Mijn gouden tip als je naar Namibië wil reizen: start zeker 1 jaar vooraf met het plannen en reserveren! Bij Best of Travel hebben we enkele échte Namibië lovers die je heel graag adviseren om je een topervaring te bezorgen. Fly-in of selfdrive, luxe lodges of avontuur in je jeep met daktent, aangevuld met toffe activiteiten en unieke ervaringen zodat je een reis beleeft die je nooit meer zal vergeten.

Ook zin om naar Namibië te reizen? Maak een afspraak en kom eens langs voor een persoonlijke babbel.

Laten we samen je droomvakantie bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak