Travel designer Gwendolien op roadtrip in Europa

Vele jaren geleden trok ik met mijn ouders naar de bergen en het deed me dan ook veel plezier om deze keer terug in die richting te reizen. Ditmaal mocht ik de prachtige landschappen aan mijn gezin tonen.

Als eerste hielden we halt in Duitsland waar we het grootste meer van het land bezochten: de Bodensee. Het is absoluut de moeite waard om de zon te zien ondergaan aan de rand van het meer.

Ook onze volgende stop in Oostenrijk wist ons te bekoren. Niet alleen een stevige wandeling in de prachtige berglandschappen, maar ook een spannende rafting en met de kabelbaan naar de top van de Mölltaler gletsjer waren aanraders. We keken onze ogen uit toen we over de panoramische tolweg van de Großglockner Hochalpenstraße reden. Dit is één van de mooiste bergwegen ter wereld dus namen we met plezier alle bochten van de 48km lange weg voor onze rekening. En jawel, het gezegde “vier seizoenen in 1 dag” klopt echt wel.

Op doorreis naar Kroatië maakten we een tussenstop in Slovenië. In dit natuurparadijs bezochten we twee Sloveense hoogtepunten: de Vintgarkloof alsook het meer van Bled. Het blauwe en groene water in de Vintgarkloof is ongelofelijk mooi! In Bled maakten we een boottocht in een typische Pletna naar het eilandje dat middenin het meer ligt.

Ons uiteindelijke doel van de rondreis door Europa was Noord-Kroatië. Hier genoten we van de prachtige baaitjes en nauwe straten op het eiland KRK, gelegen in de Knarver Baai. Op de terugweg kozen we voor een bezoek aan het Plitvice National Park met zijn smaragdgroene meren en klaterende watervallen. Hoe verder we wandelden op de paden, hoe meer kleurschakeringen we zagen. De natuur is er waanzinnig mooi.

Het contrast van Kroatië met het landschap in Oostenrijk en Slovenië maakte de reis enorm boeiend en divers. Deze rondreis is zeker voor herhaling vatbaar, want er is nog zo veel te ontdekken en te beleven. Dus niet twijfelen: een rondreis door Europa is echt wel de moeite.

Wil jij ook Slovenië en Kroatië ontdekken? Bekijk dan hier onze voorbeeldreizen:

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak