Travel designer Heidi op roadtrip in West-Australië

Australië heeft al heel wat van zijn geheimen voor me onthuld tijdens mijn vele Australië bezoeken. Maar hier en daar zit er toch nog een plekje op de Australië kaart waar ik nog niet geweest ben. Zo ook nog een stuk in Western Australia.

In april reisde ik naar Perth voor een boeiende vakbeurs. Daarbij kijken we steeds uit naar nieuwe zaken en mogelijkheden om de reiservaring van onze klanten nog unieker te maken.

Daarna pikten we in Perth een 4WD camper (Apollo Trailfinder) op voor ons kampeeravontuur doorheen de uitgestrekte staat. We vertrokken noordwaarts via het binnenland met de bedoeling door te reizen tot Mount Augustus. Maar door de late regen van het seizoen waren een aantal wegen afgesloten en genoten we van de flexibiliteit van het reizen met een camper. We besluiten Mt. Augustus over te slaan en hadden op die manier meer tijd in het Karijini National Park. En wat voor een nationaal park… Als je houdt van leuke en soms uitdagende hikes kom je hier zeker aan je trekken. De inspanning wordt telkens weer beloond met een prachtig uitzicht en/of de mogelijkheid tot een verkwikkende duik in één van de talrijke poelen. Van Fern Pool bij Dales Gorge, over Kalamina Gorge tot Hancock en Knox Gorge… We ontdekten ze allemaal. Ook de uitdaging met Mt Bruce gingen we aan.

Na de vele tinten rood en bruin trokken we westwaarts naar de kust. Hier werden we bekoord door de blauwe kleurschakeringen van de Indische Oceaan en de schitterende onderwaterwereld van het Ningaloo Reef. Niet te missen is een bootexcursie om te zwemmen met de imposante walvishaaien (maart-augustus). Wat een ervaring! Na de instructies over hoe we deze vriendelijke planktoneters mochten benaderen, gingen we tot 8 keer in het water om er mee te zwemmen. Waw waw waw… dit is zo uniek!

We kozen één van de talrijke stranden uit langs de westkust van het schiereiland bij Exmouth. Hier is het heerlijk snorkelen bij de koralen en de talrijke kleurrijke vissen. Een boottocht op Yardie Creek in het Cape Range National Park bood een leuke afwisseling. Boxy vertelde gepassioneerd over de geschiedenis en de geologische kenmerken van de regio. De residerende rock wallabies verschuilen zich in de spleten in de hoge rotswanden, maar wij hadden geluk want enkele exemplaren kwamen toch even piepen en goede dag zeggen.

Verder op de trip hadden we een afspraak in Coral Bay voor onze Marine Eco Safari. Tijdens het snorkelen zagen we opnieuw koralen en talrijke vissen. Maar ook de zeeschildpadden waren van de partij. Hoogtepunt van de boottrip was het snorkelen met mantaroggen. Fantastisch om te zien hoe deze gracieus door het water glijden. Als afsluiter gingen we snorkelen bij de “cleaning station” van de rifhaaien. Top top top!

En jawel, tijdens onze trip hadden we een aantal lange ritten… maar is het niet zalig om zonder files, verkeersdrukte en -lichten op de tonen van je favoriete muziek de weidse landschappen te laten voorbij glijden? De enkele tegenliggers die we kruisten, staken welgemeend en vriendelijk hun hand op.

Shark Bay was het volgende hoogtepunt op onze roadtrip. De regio is bekend omwille van de dolfijnen bij Monkey Mia. Maar vooral het Francois Peron schiereiland bekoorde ons. We gingen de 4WD uitdaging over de zandwegen aan en reden tot de noordelijke spits. We werden er stil van de natuurlijke schoonheid… het contrast van rode kusten afgewisseld met de lichte ongerepte stranden en de vele tinten turkoois en blauw van de oceaan. Tip voor de 4WD kampeerders: verblijf een nachtje in het kamp bij Bottle Bay.

Kalbarri National Park is ook een geologisch juweel. Zowel de grillige rotskust als de kloven rond de Murchison River zijn imposant. Onze “hiking boots” brachten ons opnieuw langs rotsachtige wandelpaden waarbij we genoten van de prachtige uitzichtpunten.

En oh ja, voor we terug reden naar Perth gingen we vanuit Jurien Bay nog even zwemmen met de speelse zeeleeuwen en toerden we in het Nambung National Park tussen de imposante kalkstenen pilaren van de Pinnacle Desert.

Voel je het kriebelen om naar West-Australië te vertrekken? Contacteer ons voor het samenstellen van jouw avontuur Down Under, dat we graag spijzen met een aantal geheime tips.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak