Travel designer Jana ontdekt The Cooks

“Love a little Paradise! De perfecte omschrijving voor de Cook Eilanden, een archipel van 15 atol-eilanden in de zuidelijke Grote Oceaan.

Via Londen en Los Angeles vliegen we met Air New Zealand naar het hoofdeiland Rarotonga. Met een tijdsverschil van 12 uur (in de zomer) op de klok, bevinden we ons werkelijk aan de andere kant van de wereldbol. Bij aankomst ’s morgens vroeg worden we verwelkomd met de plaatselijke groet ‘Kia Orana’ en een verse bloemenkrans om de hals: “Welcome to Paradise!”. Het is zondag en onze Maori-gids neemt ons mee naar een plaatselijke kerkdienst. Mannen en vrouwen gaan getooid in kleurrijke kledij en zomerse bloemenkransen. De vrolijke kerkliederen maken het plaatje compleet. Met een begeleide fietstocht wordt het eiland verder verkend. We fietsen langs tropische fruitgaarden en prachtige uitzichten, en geboeid luisteren we naar de legendes. De Cook Eilanden liggen verspreid over 2,2 miljoen km² oceaan. Eilandhoppen doen we bijgevolg per vliegtuig. Een pick-up brengt onze bagage naar het kleine vliegtuig en zelf wandelen we over de tarmac richting het toestel. We worden enthousiast begroet door de piloot: ‘belts on, have a safe flight!’. Vanuit het vliegtuig werpen we een blik over enkele andere eilanden zoals Mangaia en zien we uiteindelijk het ringvormige Aitutaki uit de oceaan oprijzen. Goudgele stranden, helderblauw water…wat een pareltje! Vanuit Aitutaki verkennen we al snorkelend de lagune en zetten we voet aan wal in One Foot Island. Vanaf het kleinste onbemande postkantoor ter wereld kan een postkaart worden verstuurd en krijgen we een unieke stempel in onze reispas.

Ben je op zoek naar iets actiever, trek dan naar het het vulkanische Atiu. Het eiland telt tegenwoordig zo’n 550 inwoners. Accommodatiemogelijkheden zijn er beperkt en basic, maar Atiu heeft veel te bieden. We trekken op pad met gids Josh en leren verschillende lokale gebruiken en tradities kennen. De tour wordt afgesloten met een heerlijke ondergrondse ‘Umu’ maaltijd. Marshal neemt ons mee op verkenning naar de Anatakitaki grotten, de thuisbasis van de moeilijk te spotten Kopeka vogel. Birdman George leert ons dan weer kennismaken met het beschermingsprogramma en de verschillende vogels van Atiu. Aan het strand genieten we van een heerlijke fruitmaaltijd. Ons verblijf in Atiu sluiten we af met een ‘Te Poonui Tumunu’ sessie en samen met de locals heffen we het glas: Cheers!”

Wil jij dit ook beleven? Als Pacific expert creëert Jana graag jouw reis op maat. Klik hier voor reisinspiratie.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak