Travel designer Jana verkent Colombia

Wist je dat Colombia het land is met de 2e grootste biodiversiteit ter wereld? En wist je dat Colombia als enige Zuid-Amerikaanse land zowel aan de Caraïbische zee als de Stille Oceaan grenst? De dag van vandaag wordt Colombia nog te veel aan drugs en geweld gelinkt en krijgt het als gevolg de stempel ‘onveilig’ opgedrukt, maar het land heeft zo veel te bieden. Uitgestrekte stranden, trekkings door de jungle, hippe steden maar bovenal vind je er een uiterst vriendelijke bevolking die graag laat zien wat Colombia zolang verborgen hield.

Ben je momenteel een koffie aan het sippen dan bestaat de kans dat de koffiebonen uit Colombia komen. Koffiedrinker of niet, een bezoek aan de Colombiaanse ‘Zona Cafetera’; met uitvalsbasissen Manizales, Armenia en Salento, is een must do. Het milde klimaat en de vruchtbare bodem van de vulkanische centrale Andes bieden uitstekende omstandigheden om koffie van hoge kwaliteit te telen. Niet verwonderlijk dus dat Colombia met zo’n 11 miljoen zakken koffiebonen per jaar, de 3de grootste producent ter wereld is.

Het is gezellig om enkele dagen te vertoeven op een traditionele koffiefinca in Manizales. Tijdens je verblijf leer je hoe het koffieproces, van oogst tot export, in elkaar steekt. Een coffee tasting kan uiteraard niet ontbreken. Maar de koffieregio is veel meer dan koffie alleen. Wat denk je van een trip naar het Parque National Los Nevados voor een pittige wandeling op 4750m hoogte naar Nevado de Santa Isabel? Ben je liever iets minder actief, kom dan tot rust in één van de warmwaterbronnen in de omgeving.

Toeristen zijn dol op het kleine Salento. Slenter door Calle Real met zijn vele artisanale winkeltjes en restaurants, betreed de vele trappen naar het uitzichtpunt Alto de la Cruz of waag je aan een spelletje Tejo met de locals. Er heerst een gezellige drukte. De oudste inwoners van de stad brengen je naar het nabijgelegen Valle de Cocora. Een ritje met deze authentieke WOII-jeeps vergeet je niet snel, want met zo’n 15 gezellig bijeen in of rond de laadbak wordt door de groene heuvels gebold.

Valle de Cocora verbindt Salento met Parque National Los Nevados. Rondom zie je de wel 60m hoge waspalmen hoog in de wolken uitblinken. Niet verwonderlijk dat dit de grootste palmbomen ter wereld zijn. Een wandeling tussen de groene velden, over brugjes en boomstammen brengt je bij Acaime waar tal van kleurrijke kolibries je rond de oren fladderen. In ruil voor je bijdrage, proef je hier van de typische chocolademelk met, jawel, kaas.

De koffieregio heeft voor ieder wat in petto en is slechts één van de vele hoogtepunten van een rondreis door Colombia. Colombia, onveilig? Mijn bezoek aan het land deed mij het tegendeel geloven.

Wil jij net zoals Jana het prachtige Colombia ontdekken? Klik dan hier voor meer inspiratie.

Ben je daarna helemaal overtuigd van deze bestemming, kom dan bij ons langs en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we samen jouw droomreis op maat maken.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak