Travel designer Jelle ontdekt Zuid-Amerika

Er waren nog enkele absolute hoogtepunten die ik moest afvinken op mijn “things to see in South America”-lijstje. Latin Tours was uitgenodigd op de gespecialiseerde vakbeurs Emotions in Buenos Aires, en dit was dus de ideale gelegenheid om dat lijstje verder aan te vullen. De vakbeurs Emotions heeft zijn naam niet gestolen, want reizen draait volledig rond emoties en beleving. En emoties en Zuid-Amerika gaan ook wel goed samen. De Zuid-Amerikanen zijn mensen met passie, denk maar aan de tango, en hoe zij o.a. voetbal beleven.

Mijn reis startte dus in Buenos Aires, de stad van de tango. Het was de 2de keer dat ik Buenos Aires bezocht, maar toch kon ik weer heel wat nieuwe zaken ontdekken. Voor de echte tango moet je in een typische milonga zijn, waar de locals hun beste dansschoenen aantrekken tot vroeg in de ochtend. En de hippe wijk Palermo Soho wint ook meer en meer aan populariteit, met muren vol graffiti. Rio de Janeiro stond ook op de planning. Wat een stad, en de namen Copacabana Beach en Ipanema Beach klinken als salsa muziek in de oren. Rio de Janeiro komt niet altijd in het goede daglicht in de pers, en dat is jammer, en onterecht. De stad heeft enorm veel te bieden, en zal je niet onberoerd laten. Favela’s, de kunstenaarswijk Santa Teresa met de indrukwekkend betegelde Escadaria Selaron, het Maracana voetbalstadion, en uiteraard het fenomenale Christusbeeld… ze hebben elk hun verhaal.

Zuid-Amerika heeft natuurlijk ook een prachtige natuur. Tijdens mijn reis ben ik ook naar Patagonië geweest en de Iguazu watervallen. De kracht van de natuur kan immens zijn, en dat besef je wanneer je aan de voet van de watervallen staat, met een regenboog er bij en honderden vlinders die rond je fladderen (Is dit het paradijs?). Of wanneer je brokken ijs van de Perito Moreno gletsjer ziet donderen, het laat je allemaal niet onberoerd! Zuid-Amerika heeft mij nu nóg meer betoverd…

Wil jij dit ook beleven? Als Zuid-Amerika expert creëert Jelle graag jouw reis op maat. Klik hier voor inspiratie.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak