Travel designer Lindsay ontdekt Washington

De leukste dingen die op je weg komen, zijn soms onverwacht. Zo was het ook met mijn trip richting Washington. Doordat de trip op het laatste moment op de proppen kwam, was ik deze keer iets minder goed voorbereid als bij andere reizen. Onder het motto dat het allemaal wel goed ging komen, stapte ik het vliegtuig van Brussels Airlines op richting Washington. Acht uur later stonden we aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en wachtte de stad ons op. Ik was terug een kind op de kermis, helemaal klaar om nieuwe avonturen te beleven.

Washington heeft me in alle opzichten verrast. Dit is absoluut een fijne plek die erg hoog scoort in mijn lijstje met favorieten. Geen stad met meer groen dan de hoofdstad van de USA. De brede lanen met bloemen en perken zijn een verademing. De stad heeft duidelijk door de jaren heen een evolutie gemaakt want nergens is een vuiltje te bespeuren. Ook al ben je in een metropool, je krijgt er als het ware een zen gevoel.

Fietsen huren is een aanrader. Het is heerlijk cruisen langs de Lincoln en Jefferson Memorials, en de National Mall waar water en groen de toon zetten. In geen enkele stad zijn zoveel gedenkmonumenten te vinden als in Washington. De trots van de Amerikanen lijkt hier op een hoogtepunt te zijn als het gaat om het eren van hun soldaten en leiders. Net over de Potomac Rivier ligt Arlington Cemetery, een nationale begraafplaats waar 400.000 graven liggen van voornamelijk gesneuvelde soldaten of leiders maar bijvoorbeeld ook de astronauten van de Challenger of de slachtoffers van de PanAm vlucht die crashte over Lockerbie. Ondanks het feit dat dit een kerkhof is, is het een prachtige plaats om te bezoeken. Het ligt iets hoger dan de stad en biedt een magnifiek uitzicht over de mall, de bruggen en de rivieren. De wissel van de wacht aan het graf van de onbekende soldaat is een must see. Elk half uur wordt de wacht afgelost. Deze plek is de groene long van de stad en de ziel van vele Amerikanen.

Op ongeveer 10km ten zuiden van de stad ligt Alexandria: een klein havenstadje met een leuke pier waar het gezellig kuieren en flaneren is. Op aangename lente- en zomeravonden is het een topper om door de typische straten te wandelen op zoek naar leuke souvenirs of een typisch geschenk. Je kan er met een boot gaan varen op de rivier of eten op een terras aan de haven.

Ook op culinair vlak is Washington een voltreffer. Zelden heb ik zo heerlijk ontbeten als in het historische Fairfax hotel. Een rijkelijk ontbijt met verse producten, om je vingers bij af te likken. Ook overdag en ’s avonds krioelt het van de gezellige restaurants in de regio van Georgetown en Embassy Row. Voor elk wat wils en voor elk budget is er iets te vinden.

Het hoogtepunt was zonder twijfel ons bezoek aan het Witte Huis. Binnen kun je dit enkel nog doen na de goedkeuring van het Congres, dus bijna niet haalbaar. Na een ganse dag te grappen dat we op tijd voor de koffie bij Obama moesten zijn, konden we toch een glimp van hem opvangen toen hij zijn Chief of Staff ontmoette. Hoe cool was dat? We waanden ons helemaal in een film!

Na een paar dagen voelde ik van het vele stappen, met wat shopping tussendoor, mijn benen bijna niet meer en begaf ik me terug op het vliegtuig richting Brussel. Moe maar onder de indruk en helemaal verliefd op de stad keerde ik terug en droomde al snel weg met nieuwe plannen om tijdens de Indian Summer de stad te verkennen.

Washington in spring: check! Washington in autumn: to do!

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak