Travel designer Lindsay op ontdekking in Corsica

Eindelijk was het zover! Na wat spannend aftellen of alles kon doorgaan zoals gepland, konden we vertrekken naar het Franse eiland Corsica.

We maakten een rondreis van 17 dagen langs alle hoogtepunten, maar ook enkele ‘hidden gems’ van het eiland en keerden betoverd terug.

Onze reis startte in Bastia. Hier slenterden we door de straten en wanen we ons even in Parijs als we de gezellige Franse chansons horen weergalmen over de pleinen, omgeven door bloeiende platanen.

Vanuit Bastia bezoeken we Cap Corse, het puntige schiereiland dat bol staat van de authenticiteit, kleine havens, een prachtige natuur en vooral van de heerlijke langoustines. We vallen van de ene verbazing in de andere als we om quasi elke bocht een uitzicht zien waar we stil van worden. De tocht brengt ons langs Erbalunga, Nonza, Centuri Port, Moulin de Mattei en het Douanierspad waar we toch een paar uur zoet mee zijn.

In de Balagnestreek gaan we op ontdekking in de Désert des Agriates. We gaan al hobbelend met de jeep tot bij de prachtige stranden van Lotu en Saleccia, maar ook te voet ontdekken we Ostriconi Beach en wanen we ons toch even in woestijnachtig gebied. Het hinterland doet ons genieten van heerlijke rosé wijnen op heel wat wijngaarden en idyllisch gelegen bergdorpjes: Pigna, Sant Antonino, Speloncato… we krijgen er niet genoeg van. We stoppen ook bij Calvi, Saint-Florent en Ile Rousse om de sfeer op te snuiven. Elke stad heeft haar eigenheid en charmes en ook hier zijn we meteen verliefd op de sfeer van weleer en de vergane glorie van heel wat gebouwen.

Na heel wat bochten komen we aan bij de Calanques de Piana: een schitterend stukje natuur waar je toch even stil van wordt. De rode kliffen en schitterende zonsondergangen, de vele wandelpaden en kleinschalige restaurants nodigen ons uit tot heel wat verkenning. We kiezen voor het stevige wandelwerk en wandelen naar Capo Rosso, naar het meest westelijke punt van het eiland. De wandeling ontgoochelt op geen enkel ogenblik, maar hield ons in spanning tot het allerlaatste moment. We werden beloond met één van de spectaculairste uitzichten die het eiland te bieden heeft. We worden zelden stil, maar hier waren we toch allemaal even sprakeloos van zoveel natuurschoon.

In het zuiden van het eiland is de aantrekkingskracht van Bonifacio groot. Deze stad op de witte kliffen spreekt tot de verbeelding en is als een sprookje om te voet te verkennen. Tijdens de voormiddag genoten we van een prachtig zicht vanop de kliffen en wandelden we helemaal tot in Capu Pertusato, het meest zuidelijke punt van het eiland. Hier lijkt het alsof je Sardinië wel kunt aanraken. We werden betoverd door de stranden van Palombaggia, Rondinara en Sta Giulia waar je ook met de kids een heerlijke dag kunt doorbrengen.

Corsica heeft heel wat te bieden en heeft voor elk wat wils: woeste bergen, paradijselijke stranden, authentieke dorpen, kilometers aan wandelplezier, oude ruïnes en sites, hoge en scherpe kliffen die de diepte in duiken, een heerlijke keuken vergezeld van lekkere lokale wijnen en gezellige steden met karakter. Voeg daar het prachtige weer tijdens de zomermaanden aan toe en Corsica is een pareltje binnen Europa.

Uiteraard beleefden we nog veel meer tijdens onze reis en willen we dit graag met je delen. Heb jij zin gekregen om richting Corsica te reizen? Neem dan gerust contact met ons op en samen schrijven we jouw reisverhaal.

Wil je al even zien hoe jouw reis er zou kunnen uitzien? Bekijk dan hier onze voorbeeldreizen:

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak