Travel designer Nathalie op ontdekking in Oeganda

Tijdens mijn jarenlange carrière als travel designer had ik het geluk om al heel wat landen te mogen ontdekken. En hoewel Azië mijn eerste en grootste passie is, heb ik ook al wat van Afrika mogen proeven. Na de natuurpracht in Botswana, Kenia en Namibië was ik klaar voor een nieuwe uitdaging: Oeganda.

In vergelijking met de Afrikaanse landen die ik reeds bezocht, staat het toerisme in Oeganda nog in z’n kinderschoenen. Maar eigenlijk is het dit dat we willen, nietwaar? We willen allemaal pionier zijn, weg van het massatoerisme en geen andere toeristen zien. Al zijn er wel toeristen natuurlijk, maar in beperkte mate.

De accommodaties, hotels en lodges zijn puur. Er kan al eens een spiegel ontbreken, maar na het diner komt iemand van de housekeeping met een spiegel onder de arm om samen met jou en de ranger naar de kamer (of tent) te gaan, en de spiegel te installeren. Wat een charme! Qua aanbod is er voldoende keuze, maar de meeste hotels/lodges zijn klein dus vroeg vooraf reserveren is zeker de regel.

Nu, ik voelde dat Oeganda een uitdaging ging worden op alle gebied.

De wegen ter plaatse zijn een avontuur op zich, dus doe zeker je gordel aan! Er is hier en daar wat asfalt, maar er zijn nog veel aardewegen. Gelukkig zie je onderweg heel veel couleur locale waardoor de lange ritten nooit vervelen.

Maar Oeganda ontdek je vooral voor de prachtige natuur en z’n wildlife. In het Ziwa Rhino Sanctuary waren we op wandel met indrukwekkende witte neushoorns terwijl we in het Murchison Falls National Park niet alleen de prachtige Murchison watervallen, maar langs de oevers van de Nijl ook vele nijlpaarden zagen (hoe kan het ook anders?). In het Lake Mburo National Park en Queen Elizabeth National Park zagen we allerlei watervogels alsook de Oegandese kob en in de Mabamba Swamps zochten we lang, maar vonden we uiteindelijk de Shoebill Storks! Prachtig gewoon.

Maar de hoogtepunten van mijn reis waren de gorilla trekking in Bwindi en de chimpansee trekking in Kibale! Wat een avontuur, wat een uitdaging. Iedereen die fit is, kan de gorilla trekking doen. Het is echt ongelofelijk, ook dit beschrijven is moeilijk. Zoiets moet je gewoon doen! Je wandelt en wandelt, blaast en puft, gaat omhoog langs wijde paden, soms eens langs een smal pad, door een theeplantage en je arriveert aan het dichte woud. De rangers die met je mee zijn snijden met hun machetes de begroeiing weg en plotseling zie je hem… de silverback gorilla. Je kan ook zijn familie horen. Dit is prachtig! Je blijft ze volgen, soms heb je geluk en blijven ze zitten om te rusten en zie je wat vrouwtjes, kindjes en misschien wel een baby. Na ongeveer een uur bij de gorilla’s te zijn, wandel je terug. Gelukkig is er een bagagedrager mee. Die draagt niet alleen je rugzak, maar helpt je ook tijdens het wandelen waar nodig. En soms was dit welkom…

Gelukkig zijn alle andere wandelingen na de gorilla trekking minder zwaar. Ook de chimpansee trekking was absoluut top! Een mama, papa en baby die zomaar zaten te poseren, anderen die luidkeels riepen en op andere dieren jaagden. We zaten er gewoon middenin!

Mijn eerste reis naar Oeganda was gewoonweg schitterend, echt een onvergetelijke ervaring. Het is een bestemming die voor altijd in mijn hart zit.

Wil jij ook de adrenaline door je lijf voelen gieren terwijl je oog in oog staat met een gorilla? Aarzel dan niet om mij en de experten van Africa Tours te contacteren.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak