Travel designer Nathalie op verkenning in Myanmar

Onze Azië expert en travel designer Nathalie trok tijdens de maand september richting Myanmar en werd ondergedompeld in dit prachtige land! Deze verborgen Aziatische parel biedt een interessante mix van mystieke cultuur, gevarieerde natuur, authentieke lokale bevolking en pure ambachten. Het Inle meer, dat door de Shanheuvels omsloten wordt, vormt een aparte wereld ten opzichte van de rest van Myanmar. De noordoever ervan is door een 5,5km lang kanaal verbonden met Nyaung Shwe, de toegangspoort tot het meer. Vloten ‘longtail boats’ vertrekken overdag voor tochten vanaf de steigers aan de waterkant.

Het Inthavolk heeft een unieke manier van leven ontwikkeld. Deze levenswijze – van het kenmerkende voetroeien tot de vruchtbare drijvende tuinen – is briljant aangepast aan het klimaat en ecosysteem en bovendien uniek in Zuidoost-Azië.

Nyaung Shwe, met een ordelijke rasterplattegrond, wordt doorsneden door de Yong Gyl Road, omzoomd door winkels, restaurants en cafés. In het Noordoosten van de stad ligt de Mingalarmarkt, de voornaamste bron van verse producten. De producten worden verkocht door Pa-O en andere etnische minderheden uit de omringende heuvels. Jonge nonnen lopen door Nyaung Shwe om aalmoezen te verzamelen. De stad is heel gemakkelijk met de fiets te verkennen.

Werkelijk een leuke stad om een paar nachtjes te verblijven en je door het authentieke te laten overrompelen. In Nyaung Shwe heeft Nathalie genoten van een heerlijke wine tasting. Vanaf de ‘local Red Mountain Winery’ heb je een prachtig zicht én een eerste glimp van het Inle meer. In de tuin staan er vele Dragonfruit (Pitaja) boompjes.

Wil je ook naar Myanmar op reis? Klik dan hier voor inspiratie.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak