Travel designer Riet verkent Fins Lapland

Een topervaring!

“Eind vorige maand mocht ik winters Lapland beleven, en hoe! Onze preferred partner had een veelzijdig 5-daags pakket uitgewerkt, tot in de puntjes verzorgd (zoals we dat van hen gewoon zijn). Getooid in een thermisch pak met daaronder verschillende laagjes ontdekten we Fins Lapland.

Bij aankomst stond onze sneeuwscooter klaar en was het onmiddellijk genieten, al rijdend door de bossen, over bevroren meren, met overal pakken sneeuw… Adembenemend mooi! Ook een zalige tocht met de husky’s stond op het programma. Het enthousiaste geblaf van de honden en het geluid van de sneeuw onder de slee, de frisse lucht in de neus… I loved it!

We trokken naar de Russische grens voor een fikse wandeling met de sneeuwschoenen. Al wie hier een sneeuwengel wil maken, verdwijnt onder een dikke laag sneeuw. Met het ijsvissen hadden we geen succes, onze honger werd gestild met… een worstje op het vuur. Tijdens de icekarting steeg de adrenaline! Top om even volle gas te mogen gaan op het ijs.

We deden ons te goed aan het “wild food” in één van de gezellige chalet-restaurants. Op het menu stonden heerlijke Lapse specialiteiten: een niet te versmaden rendiersoep, verse zalm (bij het vuur gerookt) en als toetje de fameuze cheeseberrycake.
Het is zalig overnachten in een houten chalet. Na de sauna en het bubbelbad val je als een roos in slaap. Het summum is natuurlijk een nachtje boeken in een ijsiglo of een glazen iglo.

Lapland speelde echt al zijn troeven uit. We kregen een winters decor met besneeuwde bomen, een stralend blauwe hemel, een zonnetje op de middag en bovenal elke avond het noorderlicht!

Een echte aanrader!” Wil jij dit heerlijke gevoel ook beleven? Wacht dan niet langer en contacteer ons voor jouw reis op maat. Als je nu reserveert voor de kerstvakantie en krokusvakantie geniet je van mooie vroegboekkortingen.

Klik hier voor reisinspiratie.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak