Travel designer Riet verkent Kroatië

Een kort vluchtje van 2 uur brengt ons in de hoofdstad van Kroatië: Zagreb. We vertrekken richting het station, waar hotel The Esplanade gelegen is. Dit historische gebouw werd oorspronkelijk gebouwd voor de reizigers van de Orient Express, die reisden tussen Parijs en Istanbul. Na een heerlijke maaltijd in “Le Bistro” strekken we nog even de benen en maken een avondwandeling door het vredige centrum van Zagreb met zijn mooie pleinen en kleine kroegjes. Een heerlijk vers ontbijt, een prachtig terras en de zon; het belooft een prachtige dag te worden.

Vandaag staan de Plitvice Meren op het programma met een aangename wandeling langs de vele helderblauwe meren en watervallen. Heerlijke plaats voor een picknick! Tip: Als je hier in alle rust wil wandelen, kom dan ’s morgens vroeg of ’s avonds als de vele dagjestoeristen er niet zijn.
Actievelingen kunnen in deze regio ook kajakken, raften of fietsen. Twee aangename hotels in de buurt: hotel Korana en hotel Degenija.

Nog voor de avond valt, komen we aan in Zadar. Een heerlijk relaxte sfeer hier: een groot deel is autovrij, en oud & nieuw gaan hier hand in hand. Aan de Riva, de prachtige promenade, zorgen zon en zee voor een onvergetelijke zonsondergang. De zee-orgel “ The Greeting to the Sun” toont een prachtig kleurenspektakel, en onder invloed van zee en wind biedt dit ook een uniek stukje muziek. Dit project won de Europese prijs voor de Stedelijke Openbare Ruimte in 2006 en is een geliefd monument in Zadar. Binnen de stadsmuren treffen we 2 leuke boutique hotels aan, het art-hotel Kalelarga en hotel Bastion. Zadar is daarenboven ideaal gelegen om een mooi stukje Kroatië te ontdekken: de Kornati-eilandenarchipel, het eiland Pag, het Nationaal Park Paklenica, de Plitvicemeren,…

De volgende morgen genieten we langs de kustweg richting Zuiden van de vele vergezichten langsheen de Dalmatische Rivièra die zich uitstrekt van Zadar tot Dubrovnik. Voor de kust heb je de eilandjes voor het kiezen. De Kornati- en Elafiti-eilanden zijn zeer geliefd voor een dagexcursie per boot. Onderweg bezoeken we Sibenik, met zijn fort en St Jakob kathedraal.

Trogir was ooit in handen van de Grieken, Romeinen, Venetië en zelfs Frankrijk.
Deze verschillende culturen hebben allen hun stempel gedrukt op deze stad, wat het zeker een bezoekje waard maakt.

In Split staat onze volgende gids ons al op te wachten. Ze loodst ons doorheen de straatjes van het paleis van Diocletianus dat gebouwd is rond 300 na Christus en hét hoogtepunt is van de stad. Weetje: enkele scenes uit Games of Thrones werden hier gefilmd. We passeren even de grens met Bosnië-Herzegovina en komen aan in Ston, bekend om zijn fort, de zoutwinning en heerlijke oesters! Ook ons einddoel Dubrovnik, met zijn oude haven, de imposante ommuring en stadspoorten vormden het perfecte decor voor verschillende locaties uit het Games of Thrones verhaal.

Na een heerlijk etentje in restaurant Proto trekken we te voet richting Hotel Excelsior. ’s Morgens genieten we vanop ons terras nog even van het sublieme uitzicht op nog maar eens een prachtig stukje Unesco Werelderfgoed ! Je merkt het, mijn stukje in deze nieuwsbrief is te klein om alles te vertellen over het “whaw-gevoel” dat Kroatië mij gaf.

Ook zin in een vakantie in dit veelzijdige land? Spring dan gerust eens binnen of contacteer ons voor meer informatie over deze reis. Klik hier voor reisinspiratie.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak