Bhutan

Azië Bhutan

Bhutan, officieel het Koninkrijk Bhutan, ligt verscholen tussen de besneeuwde bergtoppen van het oostelijke Himalaya-gebergte in Zuidoost-Azië en tussen India in het zuiden en China in het noorden. Het hele land bestaat vrijwel uit bergland, op een strook laaggelegen gebied in het zuiden na. In het noorden van het land vind je veel bergtoppen, bedekt met eeuwige sneeuw en gletsjers, van meer dan 6000 meter hoogte. Hier ligt namelijk de hoogste centrale bergketen van het Himalaya-gebergte, de ‘Great Himalaya’. Laat je in Bhutan, het Land van de Draak, betoveren door de gastvrijheid van de lokale bevolking, de cultuur en de prachtige natuur. Leer het fascinerende Himalaya koninkrijk kennen, dat zijn authenticiteit heeft weten te bewaren.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in

Het weer in

28°
ontdek meer

Inspiratiereizen Bhutan

Bhutan, het land van de donderdraak is doordrongen van de boeddhistische cultuur en tradities. Tijdens onze rondreis staken we enorm veel op over dit unieke Aziatische land en leerden de lokale bevolking kennen, te midden van een overweldigende natuur. We zijn het er volledig mee eens dat dit het land van het bruto nationaal geluk is.

ontdek deze reis

Hoogtepunten in Bhutan

Samdrup Jongkhar

Samdrup Jongkhar, een van de oudste steden van Bhutan, is de poort naar het oosten van Bhutan. Het is een bruisend stadje met winkeliers en strandventers die komen van de nabijgelegen grens van Assam om hun waren te verkopen. Je vindt er ook de oudste bioscoop in het land dat populair is bij de Assamese van over de grens voor de Bollywood-films die het schermt.

ontdek onze reizen

Mongar

De weg naar Mongar loopt over steile kliffen, door prachtige sparrenbossen en groene weiden. Het is een van de meest spectaculaire reizen in het land. Reizigers die deze route passeren, krijgen de gelegenheid om de Rhododendron-tuin te bezoeken en op heldere dagen kun je zelfs een glimp opvangen van Gangkhar Puensum (7541 m).

ontdek onze reizen

Bumthang

Het Bumthang district bestaat uit 4 belangrijke valleien die variëren tussen de 2600m en 4000m: Tang, Ura, Chume en Choekor. In deze laatste vallei ligt ook de districtshoofdstad Jakar, waar de meeste reizigers verblijven om vandaaruit de omliggende valleien te verkennen. De brede en schilderachtige valleien trekken elk jaar een groot aantal toeristen.

ontdek onze reizen

Punakha

Punakha is een plaats in Bhutan op 80 kilometer ten oosten van de hoofdstad Thimphu. Aangezien het op slechts 1300 meter hoogte ligt, heeft het een aangenaam klimaat. Punakha is een klein plaatsje, maar het wordt gedomineerd door het voormalige winterpaleis, de PunakhaDzong. Deze kloosterburcht is na Tashicho dzong in Thimphu de belangrijkste van het land.

ontdek onze reizen

Thimphu

Thimphu is de hoofdstad van Bhutan en naast Paro is het de meest ‘wereldse’ van alle steden. Er is heel wat te zien en je kan er heerlijk flaneren door de oude stad. Je vindt er een uitgebreid gamma aan restaurants, bars, hotels,… en op weekenddagen is er een kleurrijke niet-toeristische markt waar boeren uit de ruime omgeving hun waren aan de man brengen.

ontdek onze reizen

Paro

Het charmante stadje Paro ligt aan de oevers van de Paro (of Pa) Chhu, en is de toegangspoort tot het laatste koninkrijk van de Himalaya. De hoofdstraat is bekleed met kleurrijk geverfde houten winkelpuien en restaurants. Paro is een van de beste Bhutanese steden om te voet te verkennen.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Ontdek andere reizen

Bhutan, het land van de donderdraak is doordrongen van de boeddhistische cultuur en tradities. Tijdens onze rondreis staken we enorm veel op over dit unieke Aziatische land en leerden de lokale bevolking kennen, te midden van een overweldigende natuur. We zijn het er volledig mee eens dat dit het land van het bruto nationaal geluk is.

ontdek deze reis