Rajasthan

AziëIndia Rajasthan

Rajasthan is een deelstaat in het noorden van India, met als hoofdstad Jaipur. De staat ademt geschiedenis en is overladen met kunst. Terecht wordt het dan ook en openluchtmuseum genoemd, vele gebouwen, tempels en paleizen vertonen nog steeds hun pracht en praal van vervlogen tijden.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Rajasthan

Het weer in Rajasthan

ontdek meer

Niet te missen plekjes in Rajasthan

Delhi

Delhi is een industriestad, cultureel centrum en een belangrijke verkeersader. Je vindt er universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd (1530 – 1850) zoals de Jama Masjid, de grootste moskee van India of het Rode Fort. Delhi is één van de grootste economieën van India, ondanks dat het qua inwonersaantal kleiner is dan Bombay. Dit komt omdat het inkomen hier veel hoger is dan in andere steden. Sinds de jaren '90 is het de belangrijkste plek in India voor directe buitenlandse investeringen. Vele multinationals hebben hun hoofdkantoren in Delhi of aangrenzende steden.

ontdek onze reizen

Jaipur

Jaipur is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘Pink City’ genoemd. De stad heeft deze naam te danken aan de vele roze-geschilderde gebouwen en paleizen in het centrum van de stad. Zo kan je onder meer het Koninklijk Paleis, het Paleis der Winden (Hawa Mahal) en een prachtig observatorium (Jantar Mantar) bezoeken. Bezoek Jaipur best via taxi of de populaire riksja’s, het verkeer kan best druk zijn. Laat je ook tot eventjes buiten de stad vervoeren, want hier vindt men nog andere prachtige gebouwen: het Tijgerfort, het Waterpaleis en Amberfort, idyllisch gelegen op een heuvel aan de voet van een meer.

ontdek onze reizen

Agra

Agra ligt aan de rivier de Yamuna. De oude stadskern is een wirwar van straatjes en steegjes. Het nieuwe gedeelte in het zuiden van de stad staat bekend als Sadar Bazaar. In Agra is er ook een universiteit. Daardoor neemt de stad een voorname positie in op het vlak van cultuur en onderwijs. Naast de Taj Mahal staat ook het Fort van Agra op het lijstje van veel toeristen. Maar het was in de 16e eeuw veel meer dan een fort, aangezien de keizers hier ook woonden. Het fort is overigens niet onbewoond. Tientallen apen leven in de voor toeristen onbereikbare delen. Tientallen halsbandparkieten bouwen jaarlijks hun nesten in kleine openingen in de muren.

ontdek onze reizen

Taj Mahal

De Taj Mahal is een mausoleum in Agra en is tevens een van de nieuwe 7 Wereldwonderen. In de 17de eeuw gaf de Indiase grootmogol Sjah Jahan opdracht tot de bouw van het grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in het kraambed was gestorven na de geboorte van hun 13e kind. Na zijn eigen dood is ook het lichaam van Sjah Jahan er in bijgezet. De tempel staat symbool voor de liefde en is een ode aan de schoonheid van de vrouw.

ontdek onze reizen

Khajuraho

Khajuraho was één van de hoofdsteden van de Chandella-dynastie die haar hoogtepunt bereikte tussen 950 en 1050 en er werden heel wat monumenten en tempels gebouwd. De monumenten behoren tot twee verschillende religies: het Hindoeïsme en Jaïnisme. De tempels vormen een perfecte balans tussen architectuur en sculptuur. Er zijn slechts 22 tempels overgebleven van de oorspronkelijke 85. Deze worden ingedeeld in de westelijke, oostelijke en zuidelijke groepen, met de belangrijkste groep tempels in het westelijke gebied.

ontdek onze reizen

De Erotische Tempel

De 22 overgebleven tempels in Khajuraho zijn grotendeels nog in tact en vooral op de gevels zijn veel seksuele taferelen te zien, taferelen die geïnspireerd waren uit de Kamasutra en Tantrische seks uitbeelden. De vraag blijft natuurlijk nog altijd waarom deze taferelen te aanschouwen zijn gezien het niet gaat over het aanbidden van de goden.

ontdek onze reizen

Varanasi

Varanasi, of Benares, is één van de oudste steden ter wereld en één van de belangrijkste pelgrimsoorden in India. Pelgrims komen naar hier om hun zonden ‘uit te wissen’, al badend in de heilige Ganges. In Sarnath, ongeveer 10 km van Varanasi, predikte Boeddha 25 eeuwen geleden voor het eerst zijn boodschap van Verlichting. Daarom juist komen er veel ouderen en weduwen naar Varanasi zodat ze de cyclus van Verlichting volgens het Hindoeïsme kunnen overslaan eenmaal ze sterven.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Voorbeeldreizen in Rajasthan

India is ongetwijfeld het meest indrukwekkende land in Zuid-Azië. Een land van pracht en praal met overweldigende tempels en een prachtige natuur. Tijdens deze rondreis vallen we van de ene verbazing in de andere: de gezellige drukte van het exotische Mumbai, de schoonheid van de watervallen van Athirappilly,… De reis voert ons langs eeuwenoude tempels, plantages en koloniale steden. India kruipt onder je huid: zoveel is zeker.

ontdek deze reis