Java

Het eiland Java heeft een rijke geschiedenis en diverse natuur. Vulkanen, plantages, rijstvelden en indrukwekkende monumenten maken van Java een must. Gezien 65% van de totale bevolking van Indonesië Java bevolkt, kan het niet anders dat dit eiland een smeltkroes is van verschillende culturen.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Java

Het weer in Java

ontdek meer

Highlight Reizen

Verken de hoogtepunten van de twee bekendste eilanden van Indonesië: Java en Bali. De indrukwekkende Borobudur tempel, de schitterende Bromovulkaan, snorkelen tussen kleurrijke vissen, samen koken met Balinezen en magische landschappen. Deze eilanden zijn op en top genieten van natuur, avontuur en cultuur!

ontdek deze reis

Niet te missen plekjes in Java

Borobudur

Overal op Java stuit je op tempels en ruïnes. Zo ook Borobudur, een complex dat eeuwenlang overwoekerd lag in het tropische woud op Java. Nu zinderen de tempels roerloos onder de loden zon tegen de achtergrond van het Menoreh gebergte. Ooit was dit een van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld, gezien de Indische cultuur gedurende 700 jaar de plak zwaaide. Nog steeds getuigt dit monument, gebouwd als stolp om een heuvel heen, van menselijk vernuft. Borobudur kan men zien als een gebed in steen, waarbij de gelovigen in spiritueel opzicht, steeds op een hoger niveau komen naarmate ze de terrassen bestijgen.

ontdek onze reizen

Prambanan

Prambanan, wat eigenlijk ‘veel priesters’ betekent, bevindt zich dicht bij de Koninklijke stad van Jogjakarta. Het is het grootste Hindoe -Javaans tempelcomplex van het land en is toegewijd aan koningen die zichzelf ooit als goden zagen. Deze goden, ofte priesters zijn vaak terug te vinden in de reliëfs van de tempels en duidelijk te herkennen aan hun lange baard. Er zijn verschillende tempels, maar de belangrijkste drie, vormen de ‘Trisaki’, of de ‘drie Heilige plaatsen’. De grootste en belangrijkste is de middelste en gewijd aan Shiva.

ontdek onze reizen

Mount Bormo

Mount Bromo, of officiëel Gunung Bromo, meet bijna 2 400m. De Bromo vulkaan is één van de 3 vulkanen in de omgeving. Ook de ligging is uniek, gezien deze drie vulkanen in een zandzee liggen. Wanneer u Mount Bormo bezoekt, probeer dan zeker de beklimming aan te vatten voor zonsopgang. Bij het opkomen van het eerste licht, zal u pas beseffen hoe mooi de omgeving is. U ziet de glanzende zee en de hoogste bergtoppen van Java. Op de top van de vulkaan is er niet alleen een overweldigend zicht op het Semeru massief, maar ook op de Tengger krater van de actieve vulkaan. U waant zich zowaar op de maan!

ontdek onze reizen

Mount Ijen

Gunung Iljen is een vulkaan van ongeveer 2 200m hoog en is tot op vandaag nog actief. Dit neemt niet weg dat deze kan beklommen worden. Na de beklimming treft u een turquoise-blauw, zuur meer met een diameter van 1km. Aan het kratermeer kunt u genieten van adembenemende vergezichten. Overal rijzen de bergtoppen op. De plaatselijke Sulpher bevolking ontgint er zwavel, dit wordt gedaan aan de basis van het kratermeer. Eenmaal de zwavel stolt, lijkt deze op geel piepschuim, in realiteit vormen dit gele kristallen die makkelijk 80kg kunnen wegen. Een extraatje bij Mount Iljen is een niet zo gekend fenomeen, ook wel ‘blue fire’ genoemd. Je kan het vergelijken met een enorm gasvuur die enkel ’s nachts is te zien.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Voorbeeldreizen in Java

Het Indonesische eiland Bali heeft door zijn exotische mix aan natuur, cultuur en ontspanning voor elke type reiziger iets te bieden. Zoek je een huwelijksreis met romantische zonsondergangen, actie met het gezin tijdens een spannende rafting of een culturele trip met enkele tempelbezoeken? Bali is een echte droomreis heeft het allemaal! Laat je bekoren door Sanur, Ubud, Pemuteran en Legian en ontdek het betoverende Godeneiland.

ontdek deze reis

Laat je tijdens deze rondreis in Bali betoveren door de paradijselijke schoonheid, indrukwekkende tempels en de adembenemende natuur van het eiland. Beleef Nyepi Day, één van de hindoefeestdagen en maak in Tenganan kennis met de lokale gebruiken. Ontdek de mooie rijstterrassen van Jatiluwih en verken de onderwaterwereld in Menjangan Island. Bali is de ideale mix!

ontdek deze reis

Verken de hoogtepunten van de twee bekendste eilanden van Indonesië: Java en Bali. De indrukwekkende Borobudur tempel, de schitterende Bromovulkaan, snorkelen tussen kleurrijke vissen, samen koken met Balinezen en magische landschappen. Deze eilanden zijn op en top genieten van natuur, avontuur en cultuur!

ontdek deze reis

Tijdens het gesprek met onze travel designer hingen we werkelijk aan haar lippen. Ze wist ons te overtuigen om voor het Indonesische Bali te kiezen door de mix aan cultuur en natuur, maar ook de nodige zon, zee, strand in combinatie met wat activiteiten. We kunnen niet meer wachten om de vele rijstvelden rond Ubud te zien, te snorkelen in Amed en de Tanah Lot tempel te zien. Bali, here we come!

ontdek deze reis