Komodo

Komodo is heuvel -en bergachtig. Een groot deel van het eiland is open grasland, het ander deel is bedekt met savannegebied. Op de eilanden Komodo, Rinca en Padar, gelegen ten westen van Lombok, is het Komodo National Park gevestigd. In het park vind je de bijzondere Komodovaraan, een oeroude reuzenhagedis dat alleen op deze eilanden leeft.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Komodo

Het weer in Komodo

ontdek meer

Niet te missen plekjes in Komodo

Varanen

Het eiland Komodo is vooral populair omwille van hun bewoners: de Komodo varaan. Dit diersoort is de grootste hagedis op deze planeet en kan tot 3m worden. Eenmaal volwassenen heeft dit dier geen natuurlijke vijanden, behalve de mens. Daarom juist is een groot deel van het eiland een nationaal park geworden. Ze zien er log en niet bepaald aantrekkelijk uit, maar deze dieren zijn razendsnel als ze aanvallen. Aangezien ze alles eten wat ze kunnen vangen of doden, kunnen ze een gevaar zijn voor hun eigen kroost gezien ze kannibalistische trekjes hebben. De jongen leven daarom tot hun 8 maand in bomen, daar zijn ze veilig voor volwassen exemplaren, die klimmen niet.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Voorbeeldreizen in Komodo

Het Indonesische eiland Bali heeft door zijn exotische mix aan natuur, cultuur en ontspanning voor elke type reiziger iets te bieden. Zoek je een huwelijksreis met romantische zonsondergangen, actie met het gezin tijdens een spannende rafting of een culturele trip met enkele tempelbezoeken? Bali is een echte droomreis heeft het allemaal! Laat je bekoren door Sanur, Ubud, Pemuteran en Legian en ontdek het betoverende Godeneiland.

ontdek deze reis

Laat je tijdens deze rondreis in Bali betoveren door de paradijselijke schoonheid, indrukwekkende tempels en de adembenemende natuur van het eiland. Beleef Nyepi Day, één van de hindoefeestdagen en maak in Tenganan kennis met de lokale gebruiken. Ontdek de mooie rijstterrassen van Jatiluwih en verken de onderwaterwereld in Menjangan Island. Bali is de ideale mix!

ontdek deze reis

Verken de hoogtepunten van de twee bekendste eilanden van Indonesië: Java en Bali. De indrukwekkende Borobudur tempel, de schitterende Bromovulkaan, snorkelen tussen kleurrijke vissen, samen koken met Balinezen en magische landschappen. Deze eilanden zijn op en top genieten van natuur, avontuur en cultuur!

ontdek deze reis

Tijdens het gesprek met onze travel designer hingen we werkelijk aan haar lippen. Ze wist ons te overtuigen om voor het Indonesische Bali te kiezen door de mix aan cultuur en natuur, maar ook de nodige zon, zee, strand in combinatie met wat activiteiten. We kunnen niet meer wachten om de vele rijstvelden rond Ubud te zien, te snorkelen in Amed en de Tanah Lot tempel te zien. Bali, here we come!

ontdek deze reis