5 redenen waarom Botswana de perfecte post-pandemie reisbestemming is

Sinds corona ontstonden nieuwe termen zoals ‘Revenge Travel’. De enorme drang naar internationale reizen zorgt ervoor dat reizigers in plaats van langer uit te stellen, kiezen voor die ene droombestemming die ze altijd al wilden bezoeken, en dit zo snel mogelijk! Hoog tijd om de verloren vakantietijd in te halen. Botswana wordt gezien als een van de beste bestemmingen voor een post-pandemische, internationale reis: veilig, in contact met de natuur en weg van andere toeristen.

#1 BUCKETLIST AFVINKEN

De voorbije twee jaar moesten we onze vakantieplannen noodgedwongen inperken. Nu we weer stilaan grenzeloos mogen reizen, beseffen we dat het echt nu of nooit is om werk te maken van de reizen die we al langer wilden doen.

Heb je altijd al de “Big Five” willen spotten op safari? Wil je je laten inspireren door wereldwonderen zoals Macchu Picchu of Chichén Itzá? Ben je klaar om de kou te trotseren en op expeditie te gaan op één van de poolgebieden? Dan is 2022 hét jaar om dit van je bucketlist te schrappen en deze momenten te beleven.

Onze Travel Designers staan te popelen om jouw ‘trip of a lifetime’ samen te stellen volgens jouw budget en wensen.

#2 FRIEND- & FAMILYCATIONS

Als er één ding overduidelijk is geworden de afgelopen jaren, dan is het wel dat we sociale wezens zijn. Het gemis van familie en vrienden was soms enorm en dat compenseren we in 2022 met friend- en familycations. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan samen met je vrienden of familie te reizen en herinneringen voor het leven te creëren?

Op zoek naar een avontuurlijke reis voor meerdere generaties? Wil je je liever samen met je vrienden laten onderdompelen in een nieuwe cultuur? Of toch vooral op zoek naar rust en quality time om samen door te brengen onder de zon?

Een buitengewone reünie om waardevolle vriendschappen en familiebanden te sterken, waarom niet?

#3 2021: RUST & RELAX

Reizen betekent ook vrij zijn van onze gekke, hectische levensstijl in een poging om te ontspannen en de batterijen terug op te laden. Verrijkende reizen die de stress en spanningen van het dagelijks leven doen vergeten winnen aan populariteit.

Kom volledig tot rust op de mooiste stranden ter wereld. Geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale producten. Word zen van een sessie yoga of meditatie. Laat je lekker verwennen tijdens een deugddoende massage. Word één met de natuur op een afgelegen eiland of in de wildernis.

Iedereen heeft een eigen idee over hoe een ontspannen vakantie eruit moet zien. Wij maken voor jou een zorgeloze reis op maat waar je helemaal van opkikkert.

Méér tijd om te ontspannen kunnen we je niet geven. Je krijgt wel de best mogelijke invulling van je beschikbare tijd. Neem contact op met een van onze Travel Designers en we helpen je de reis te vinden die past bij jouw unieke stijl, budget en wensen.

#4 THE CITY IS BACK

Terwijl we afstand hielden van elkaar en drukbezochte plaatsen, hebben we de buzz en de sfeer van het stadsleven gemist. In 2022 brengen we daar weer verandering in en laten we ons onderdompelen in het stadsleven.

Oude favorieten zoals New York en Sydney voelen frisser aan dan ooit. Maar andere wildcard-steden maken hun entree en verwonderen ons met heel wat nieuws!

#5 EXPERIENCE LOCAL

Reizen is een van de meest lonende ervaringen die iemand in deze wereld kan tegenkomen. Ongeacht je persoonlijkheid, of je nu introvert of extravert bent, er is gewoon iets aan reizen dat een pagina in je wereld omslaat. De voordelen van reizen komen echter niet vanzelf; je moet een kleine investering doen. Lokale mensen ontmoeten kan een van de belangrijkste dingen zijn die je doet als je in een nieuw land belandt, omdat het echt een wereld van mogelijkheden voor je opent.

Leer een nieuwe taal spreken, verbeter je culturele kennis over je bestemming, deel je ervaringen met anderen en word zelf een local!

Wil jij aan jouw Botswana-avontuur beginnen?

Klik hieronder voor meer inspiratie of maak een afspraak met één van onze Travel Designers om jouw reisverhaal te ontwerpen.

Meer weten

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels