5 redenen waarom Botswana de perfecte post-pandemie reisbestemming is

Sinds corona ontstonden nieuwe termen zoals ‘Revenge Travel’. De enorme drang naar internationale reizen zorgt ervoor dat reizigers in plaats van langer uit te stellen, kiezen voor die ene droombestemming die ze altijd al wilden bezoeken, en dit zo snel mogelijk! Hoog tijd om de verloren vakantietijd in te halen. Botswana wordt gezien als een van de beste bestemmingen voor een post-pandemische, internationale reis: veilig, in contact met de natuur en weg van andere toeristen.

#1 SAFETY FIRST

Botswana wordt beschouwd als een van ‘s werelds meest exclusieve internationale reisbestemmingen. Het trekt reizigers van over de hele wereld aan om te genieten van de hoogste standaard van accommodatie, service en natuurlijk safari-ervaring en dit met uiterst hoge standaarden wat betreft hygiëne- en veiligheidsprotocollen.

#2 EXCLUSIEVE & ONGEREPTE SAFARIBESTEMMING

Nationale parken, wildreservaten en accommodaties worden allemaal streng gecontroleerd, dus u kunt genieten van enorme, afgelegen wildernisgebieden zonder veel andere reizigers.

#3 2021: SPRINGPLANK VOOR WILDLIFE & SAFARI

Eerder dit jaar kreeg Botswana te maken met fenomenale regens, op sommige plaatsen meer dan het dubbele dan gemiddeld, wat resulteerde in meer grassen, vogels en herbivoren. Dit betekent dat degenen die willen genieten van de wateractiviteiten in Botswana worden getrakteerd op een overvloed aan water en een prachtig landschap. Perfect voor een uitstap met een traditionele mokoro (kano).

#4 VERANTWOORD REIZEN CENTRAAL

Botswana heeft sinds de onafhankelijkheid in de late jaren 60 een strikt low-volume en high-revenue model. Het is ook van cruciaal belang dat verantwoord toerisme een blijvende positieve impact heeft op de lokale gemeenschap en het milieu blijft beschermen.

#5 WILDE DIEREN SPOTTEN

Botswana ligt in een van de meest ongerepte wildernisgebieden die nog op aarde zijn en de natuurmogelijkheden zijn ongelooflijk overvloedig. De bestemming biedt indrukwekkende gameviewing, inclusief de grootste migratie van terrestrische dieren in het wild in Afrika. Elk jaar reizen duizenden zebra’s meer dan 500 kilometer heen en terug tussen Namibië en Botswana. Je krijgt de unieke kans om olifanten, giraffen, nijlpaarden, leeuwen en meer te spotten.

Wil jij aan jouw Botswana-avontuur beginnen?

Klik hieronder voor meer inspiratie of maak een afspraak met één van onze Travel Designers om jouw reisverhaal te ontwerpen.

Meer weten

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels