Administratief medewerker Lobke 20 jaar in dienst

Ciao Bella! De mensen die mij kennen, weten dat ik een “Italian girl” ben. Tijdens mijn reizen in Italië geniet ik volop van de mooie uitzichten, groene valleien, heuvels bezaaid met cipressen en olijfbomen alsook de heerlijke gastronomie.

Na enkele keren Toscane te bezoeken, was Umbrië aan de beurt. Dit is tot nu toe de regio waar ik het meeste van genoten heb. Het is er rustiger, authentieker en groener dan zijn grote broer Toscane.

Tijdens een trip in Umbrië mag een bezoek aan de steden van Assisi, Perugia en Montefalco zeker niet ontbreken. De heuvelachtige straatjes zijn vol pracht en praal, met lekker eten, topwijnen en leuke winkeltjes.

Als fervente shopper kon ik goed m’n hart ophalen in Perugia. En reis je, zoals ik, met de eigen wagen naar Italië, dan moet je zeker wat plaats vrijhouden in je koffer om de lekkere wijnen van Montefalco mee te brengen. Wil je je kinderen wat rust en afkoeling gunnen? Dan is het Lago Trasimeno een aanrader.

Wat ik echter nooit zal vergeten, is ons heerlijke diner in het Valle di Assisi Hotel & Spa. We kregen eerst een rondleiding door de wijnkelder en mochten daarna de wijn uitkiezen om bij ons traditionele menu te nuttigen.

Kortom: in Italië geniet ik van begin tot einde. Hier leef ik “la dolce vita”!

Geïnspireerd door ons verhaal?

Wij maken graag jouw beleefreis op maat door het wondermooie Italië. Ontdek hier ons aanbod.

Reizen Italië

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels