Best of Travel en Caractère passen samen zoals Italië en Argentinië

Best of Travel en Caractère zijn een échte match. Niet alleen onze mindset, ideeën en de wensen van onze gemeenschappelijke klanten, ook enkele van onze bestemmingen zijn ‘a match made in heaven’.

Wist jij dat Italië en Argentinië heel wat interessante links hebben? Ontdek ze hier.

Ciao, bella

In de 20ste eeuw was het helaas niet allemaal rozengeur en maneschijn. Door de opmars van enkele antidemocratische regimes en de Grote Depressie zochten veel Europeanen hun eeuwige geluk in andere, verre landen. Zo zijn niet alleen Spaanse burgers, maar ook Europese joden en vele Italianen geëmigreerd. Het Zuid-Amerikaanse land Argentinië was dé bestemming bij uitstek. In totaliteit zouden er gedurende anderhalve eeuw zo’n 30 miljoen Italianen naar Argentinië verhuisd zijn.

Een zichtbaar verleden

In vele grote steden is de geschiedenis nog duidelijk merkbaar en voelbaar. Vele gebouwen zijn in Italiaanse of Franse stijl gebouwd en gedecoreerd. Zo heeft het presidentiële paleis ‘Casa Rosada’ in Buenos Aires vele Italiaanse invloeden. Maar niet alleen de kunstvormen, ook allerlei Europese gewoontes en eetculturen zijn overgenomen.

Een stukje Italië in Argentinië

Ook al is de officiële taal in Argentinië het Spaans, toch hebben de Italianen hun stempel weten te drukken op het taalgebruik. De Italianen hebben de Spaans-Argentijnse taal namelijk zachter gemaakt van klank en wat zangerig. De mengtaal van het Spaans en Italiaans wordt ook wel ‘cocoliche’ genoemd. Zo werd het woordje ‘ciao’ verspaanst naar ‘chau’. Men zegt dan ook vaak dat Argentijnen eigenlijk Italianen zijn die Spaans spreken.

Net zoals de Italianen praten Argentijnen veel met hun handen. Maar opgelet: een handgebaar in Argentinië betekent niet altijd hetzelfde zoals in Italië. Stel dat je tijdens een hardrockconcert je pink en wijsvinger omhoogsteekt, wil datzelfde handgebaar in Argentinië zeggen dat iemand zijn vrouw hem bedriegt. Oeps!

Food heaven

Door de migratie hebben vele inwijkelingen hun eigen keuken geïmporteerd in Argentinië. Je vindt er zowel de Franse, Chinese en Russische keuken, maar toch zijn het vooral de Italiaanse en Spaanse keuken die de boventoon voeren. Zo vind je heel wat pizza’s en pasta’s doorheen het land, telkens wel met een Argentijnse toets. Een aanrader is een ‘pizza a la parrilla’: pizza gebakken op een typisch Argentijnse parrilla-grill.

Voor eeuwig in ons hart

We kunnen er niet om heen: buiten Argentinië was voetballer Diego Armando Maradona nergens zo geliefd als in de Italiaanse stad Napels. Maradona startte er z’n carrière in 1984. Hij zei: “Ik wil het symbool worden van de arme jongens van Napels, want zij zijn zoals ik was in Buenos Aires.” In die 8 jaar dat hij voor SSC Napoli speelde, leidde hij hen naar 2 kampioenschappen en leefde hij alsof elke dag zijn laatste kon zijn. Ook al is de man helaas overleden op 60-jarige leeftijd, bijna 30 jaar na z’n carrière wordt ‘Pluisje’ in Napels nog altijd op handen gedragen.

Wil je zelf eens de gelijkenissen tussen Argentinië en Italië ontdekken? Wij helpen graag jouw reis op maat te realiseren. Doe hier inspiratie op voor een reis naar de Baai van Napels.

Voorbeeldreis Italië

Of wil je liever Argentinië ontdekken? Ook voor dit prachtige land hebben we een voorbeeldreis in het verschiet die volledig naar jouw wensen kan aangepast worden.

Voorbeeldreis Argentinië

Wist jij trouwens dat ook Portugal en Japan een match zijn?

Bekijk hier het artikel van onze partner Caractère.

LINK PORTUGAL-JAPAN

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels