De reis van Wim Lybaert naar Madeira

Wim Lybaert, ambassadeur voor Caractère & Best of Travel, ging samen met reisgezel Steven Van Herreweghe op beleefreis naar Madeira. Madeira is meer dan alleen een bloemeneiland. Het Portugees eiland is dé plek voor wie op zoek is naar natuur en avontuur. Madeira staat bekend om zijn kleurrijke bloemen, heerlijke wijn en indrukwekkende bergen. Benieuwd naar Wim Lybaert zijn avonturen met Caractère? Bekijk alle video’s en foto’s op deze pagina.

Boven de wolken

Er is geen betere manier om Madeira te ontdekken dan met de auto. Onder een waterval doorrijden, indrukwekkende kliffen bewonderen en mooie landschapen ontdekken: het kan allemaal in Madeira! Tijdens een roadtrip verken je het subtropische paradijs op jouw ritme en geef je je ogen de kost tijdens je rit doorheen de levendige natuur.

Bekijk de video en ontdek de roadtrip in Madeira van Wim en Steven.

Wijndomein Blandy

Wat zeker niet mag ontbreken, is het proeven van Madeirawijn. Madeirawijn is een bijzondere wijnsoort. Deze wijn rijpt niet in kelders zoals de meeste wijnsoorten, maar rijpt zo warm mogelijk op de zolder. Wim en Steven trokken naar Blandy’s wine lodge. De familie Blandy is de enige familie van alle oorspronkelijke stichters van de Madeira-wijnhandel die hun eigen oorspronkelijke wijnbedrijf bezitten en beheren. Wim en Steven kregen een rondleiding doorheen de wijngaarden en konden de wijnvaten bewonderen. Op het einde proefden ze verschillende wijnen. Benieuwd hoe de rondleiding verliep? Bekijk de video!

Als een vis in het water

Vissen is een leuke activiteit om te doen in Madeira. Door de zeldzame geografische ligging van het Portugees eiland, zijn de wateren ontzettend visrijk. Wim en Steven fantaseren aan het begin van hun boottocht over een grote visvangst. Tijdens hun boottrip spotten ze ook een familie dolfijnen. Bekijk de video om te ontdekken hoeveel vissen ze gevangen hebben!

Uniek verblijven op Madeira

Wim en Steven zijn overtuigd van Madeira’s natuurlijke charme. Ze hadden een heerlijk verblijf in Belmond Reid’s Palace en Quinta Jardins do Lago: stijlvolle hotels met een verfijnde keuken en betoverende exotische tuin, vlakbij de zee. Voor een gevarieerde vakantie moet je op het subtropische eiland zijn: van steile kliffen en lange zandstranden tot groene hellingen en tropische bossen. Deze video bevat een korte samenvatting van de leukste momenten in Madeira.

Bekijk hier de reis van Wim

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels