Dromen over Kerst 2023

Bij Best of Travel houden we enorm van de eindejaarsperiode. Gezellig thuis vieren met vrienden en familie is fantastisch, maar zien hoe de hele wereld ondergedompeld wordt in de Kerstsfeer is echt ongelooflijk.

Overal ter wereld maakt men zich klaar voor het nieuwe jaar en hoe geweldig is het om dit mee te maken?! Wij maakten speciaal voor jou een lijstje van de 10 leukste bestemmingen om het nieuwe jaar in te zetten.

1. Kaapstad

Waarom? Als je wil ontstnappen van de regenachtige, Belgische winters, dan is Kaapstad een goed idee! Het is dan ook zomer op het zuidelijk halfrond. Kerstmarkten bezoeken zonder een jas en sjaal tegen de kou? Zuid-Afrika is the place-to-be.

Kerstsfeer? Yes please! Het zijn niet echt kerstelfjes, maar de naar schatting 2.000 tot 3.000 Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach - waar je dicht genoeg bij kunt komen om portretfoto’s van ze te maken - zullen je hart toch zeker verwarmen.

Logeertip! De lichte en luchtige kamers boven de Atlantische Oceaan in het Twelve Apostles Hotel and Spa zijn het perfecte tegengif voor de winterblues.

2. Chicago

Waarom? Van gezellige kerstmarkten tot uitbundige lichtshows, Chicago weet van aanpakken. Pak jezelf goed in tegen de vrieskou en bezoek de 55 meter hoge kerstboom in Millenium Park en geniet van een gezellige bijeenkomst in een verwarmde iglo in het Godfrey Hotel.

Kerstsfeer? Yes please! Laat je verblinden door de meer dan 2,5 miljoen lichtjes tijdens ZooLights, een jaarlijks lichtfestival in de Lincoln Park Zoo.

Logeertip! Het Ritz-Carlton dat net een enorme renovatie achter de rug heeft, staat garant voor het meest luxueuze verblijf in de stad. Misschien is een suite met uitzicht op Lake Michigan en Navy Pier wel iets voor jou? Boek zeker een feestelijke afternoon tea of een vijfgangen wintertruffeldiner in het heerlijke restaurant ter plaatse, Torali. Yummie!

3. Dubai

Waarom? Dubai met Kerst is nog meer over-the-top dan Dubai op alle andere momenten van het jaar. Gelijk waar je je begeeft, overal zijn er gebouwen en kerstbomen versierd met duizenden lichtjes, slingers en kerstballen. Het loont zeker en vast om een bezoekje te brengen aan Towers Rotana, Fairmont The Palms en The Irish Village en kijk ook hoe de vrolijke St. Nicks het op een lopen zetten tijdens de Santa Run.

Kerstsfeer? Yes please! Dubai Mall is omgetoverd tot een winterwonderland, compleet met een schaatsbaan en overdekte skipistes in Ski Dubai. Kerstshoppen? ‘t zal wel zijn!

Logeertip! Het resort Rixos The Palm heeft de meest spectaculaire locatie van de stad en biedt een panoramisch uitzicht op het azuurblauwe water van de Arabische Golf, de iconische wolkenkrabbers van Dubai, de schitterende skyline van Dubai Marina en de opmerkelijke lagunes en architectuur van Palm Jumeirah zelf.

4. De Malediven

Waarom? Een bezoek aan de Malediven in december garandeert een witte kerst - alleen hebben we het dan over het oogverblindend witte zand, niet over sneeuw. Hoewel de atol de feestdag niet officieel viert, komen veel resorts tegemoet aan westerse reizigers met themadiners en decoraties. Maar laten we eerlijk zijn: je zal het te druk hebben met spabehandelingen en snorkeltrips om je zelfs te herinneren welke dag het is. Elke dag = feestdag op de Malediven.

Kerstsfeer? Yes please! Als toch op een traditionele manier wil vieren, ga dan naar Conrad Maldives Rangali Island voor een spectaculaire lichtceremonie, gevolgd door cocktails op het strand.

Logeertip! Conrad Maldives Rangali Island is echt een van de beste resorts in het land, beroemd om zijn weelderige suites en onderwaterrestaurant Ithaa. Gasten die het geluk hebben om tijdens de feestdagen te komen, kunnen ook genieten van champagne en kreeftenbarbecues op het strand, uitbundige zwembadfeesten, spa-behandelingen in winterthema en speciale onderwatermaaltijden op eerste kerstdag.

5. New York

Waarom? Of je nu gaat om schaatsen bij het Rockefeller Center, (window)shopping op Fifth Avenue of rondhangen bij 34th Street, Kerst in New York is gewoonweg magisch. Op zoek naar jeugdsentiment? Bezoek dan eens The Plaza en wie weet flitsen de herinneringen aan “Home Alone” zo voorbij.

Kerstsfeer? Yes please! In de Brooklyn’s Dyker Heights buurt kan je niet overdrijven met kerstversiering. Ga mee met een wandeling, georganiseerd door de bewoners van het gebied om de prachtige versieringen te bewonderen.

Logeertip! Het moderne M Social Hotel Times Square New York is omringd door de felle lichten van NYC. Geniet vanop de rooftop van de bruisende stadssfeer en bezoek de beste attracties van New York, waaronder Broadway, het theaterdistrict, Central Park en Fifth Avenue.

6. Quebec

Waarom? Quebec City is een van de oudste steden in Noord-Amerika, en de koloniale Franse architectuur geeft het een onmiskenbaar Europees gevoel. De geplaveide straten van de oude stad zitten vol met leuke winkeltjes en heerlijke bistro’s, allemaal vrolijk versierd voor de feestdagen.

Kerstsfeer? Yes please! De rodelbaan Au 1884 van Château Frontenac is een van de oudste tradities van de stad en een echte sensatie. Zoef op een houten slee over ijzige banen met uitzicht op de stad en haal snelheden tot 70 km per uur.

Logeertip! Logeer in datzelfde hotel Fairmont Château Frontenac, hét boegbeeld van de stad.

7. Rio de Janeiro

Waarom? Wie zegt dat Kerstmis moet gaan over lelijke truien en warme chocolademelk? December in Rio staat in het teken van genieten van een ijskoude caipirinha op een spectaculair strand - met dagelijkse temperaturen die rond de 25°C schommelen. De stad herbergt ook ‘s werelds grootste tentoonstelling van levensgrote kerststallen tijdens het jaarlijkse Festival de Presépios (“Kerststal Festival”), te vinden in Jardim de Alah tussen Leblon en Ipanema.

Kerstsfeer? Yes please! Voor het allerbeste spektakel in de stad fiets je rond de Rodrigo Freitas-lagune en geniet je vanuit elke hoek van het uitzicht op de grootste drijvende kerstboom ter wereld.

Logeertip! Het Fasano Hotel langs het strand van Ipanema heeft een overloopzwembad met uitzicht op de oceaan waardoor de winter heel erg ver weg lijkt.

8. San Miguel de Allende

Waarom? Kerstmis in San Miguel de Allende begint op 12 december (de Dag van de Maagd van Guadalupe), en de rest van de maand is even plechtig als feestelijk. De ene dag zijn er kerststallen en kerkdiensten, de andere dag parades en vuurwerk. Maar aangezien het allemaal plaatsvindt in een van de aangenaamste en mooiste steden ter wereld, denken wij dat je met gemak van elk moment kan genieten.

Kerstsfeer? Yes please! Tussen 16 en 24 december neemt het grootste deel van Mexico deel aan Las Posadas, een religieus festival ter ere van het kerstverhaal. Eens per dag lopen twee mensen verkleed als Maria en Jozef in een processie naar een ander huis en vragen of ze naar binnen mogen (zoals in de bijbelse reis naar Bethlehem).

Logeertip! De stad heeft een aantal chique hotels, maar het is moeilijk om te concurreren met de spa en de bar op het dak van Rosewood San Miguel de Allende.

9. Sydney

Waarom? Je hebt geen kerstverlichting gezien totdat je de kerstverlichting van Sydney hebt gezien. Plus, de feestdagen duren hier een hele maand met “Sydney Christmas”. Het festival heeft de grootste kerstboom van de stad op Martin Place.

Kerstsfeer? Yes please! Verwonder je over de 3.500 twinkelende lichtjes in de Strand Arcade of de 85.000 twinkelende LED’s in de ongelooflijke Pitt Street Mall Canopy of Light.

Logeertip! Verblijf in Adina, want hier heb je een prachtig zicht op de Sydney Harbour en het spectaculaire vuurwerk op oudejaar. Het is ook de ideale locatie om van hieruit alle highlights van de stad te bezoeken.

10. Tokio

Waarom? De spanning in Tokio stijgt jaar na jaar want verschillende districten gaan de concurrentiestrijd met elkaar aan als het gaat om kerstverlichting. Opvallende verlichtingslocaties zijn de bijna twee meter hoge sneeuwbollen met vallende sneeuw in Tokyo Midtown en een enorme kristallen kroonluchter van Baccarat in Yebisu Garden Place. De felle lichtjes zijn zo populair dat ze tot ver na eerste kerstdag blijven branden…

Kerstsfeer? Yes please! Een van de beroemdste verlichtingen is de Blauwe Grot (Ao no Dokutsu) in Shibuya, die is geïnspireerd op de blauwe grotten in het Middellandse Zeegebied.

Logeertip! Aman Tokyo, twee keer winnaar van de Gold List, heeft een spa op meerdere niveaus en diepe furo soaking tubs in elke kamer.

Klaar voor Kerst 2023?

Het einde van het jaar is de drukste reisperiode, en daarom is het belangrijk om er op tijd bij te zijn en jouw Christmas-getaway vroeg te beginnen plannen. Onze travel designers helpen je met veel plezier verder om nu al na te denken over hoe je 2023 in stijl kan afsluiten op een unieke bestemming!

Jouw Christmas-getaway?

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels