Griet Van Rompaey: jouw aanspreekpunt in Travel Atelier Hasselt

Eind vorig jaar gingen Best of Travel en Caractère officieel de samenwerking aan met Griet Van Rompaey, zaakvoerder van reiskantoor ‘Van Rompaey Travel’ in Mol: een vlotte, goedlachse dame die zich al jaren met passie inzet voor haar klanten.

Begin april waait er een frisse wind door de carrière van Griet: vanaf dan bemant ze ons gloednieuw Travel Atelier in Hasselt. Hier zal Griet jouw wensen en voorkeuren bundelen in een onvergetelijke droomreis op maat.

Benieuwd wie Griet Van Rompaey is? Lees dan hier het interview.

Wanneer heb je je eerste stappen in toerisme gezet?

“Schrik niet, maar ik ben begonnen in 1989. Dus best wel al een lange tijd. Ik was 29 jaar en, ondanks mijn studies rechtswetenschappen, al 4 jaar aan het werk in de banksector. Ik was zowat de enige vrouw in een salesfunctie tussen zo’n 30-tal mannen. Ik merkte echter dat de toenmalige mentaliteit van “huisje-tuintje-kindje” nog niet aan mij besteed was en besloot daarom een nieuwe weg in te slaan. Nog voor mijn ouders het wisten, had ik ontslag genomen en zo mijn goedbetaalde job ingeruild voor een onzekere, zelfstandige job in de reissector.”

Waarom heb je beslist om samen te werken met Best of Travel en Caractère?

“Het voorstel van Best of Travel en Caractère kwam als een verrassing, een onverwachte opportuniteit die zeker de moeite waard was om te bekijken. Als je op 60-jarige leeftijd de vraag krijgt om in te stappen in een kwaliteitsvolle organisatie die jouw hulp kan gebruiken: waarom niet?

Ik zie deze samenwerking als een nieuwe uitdaging. Een beetje zoals een reis op maat samenstellen, dat is telkens opnieuw een uitdaging. Je start vanaf een wit blad. Soms krijg je van klanten carte blanche en vaak is het meteen juist, maar soms ook niet. Je blijft er aan puzzelen tot het helemaal goed is. Mijn 30 jaar ervaring is hierbij zeker een voordeel.”

Je kantoor verhuist van Mol naar Hasselt. Is dat een grote aanpassing?

“Ik zal er niet om liegen: het zal zeker en vast een aanpassing zijn. Zowel voor mezelf, maar ook voor mijn trouwe klanten.

Maar onze digitale wereld biedt ondertussen heel veel mogelijkheden om te communiceren, dus manieren genoeg om persoonlijk contact te houden. Praten met mensen vind ik heel belangrijk. Zo kom je snel te weten wat hun wensen zijn en waarom ze graag met je wensen samen te werken.

De verhuis naar Hasselt betekent zeker niet dat ik mijn trouwe klanten niet meer kan helpen, integendeel. Bovendien overschrijdt mijn klantenportefeuille al geruime tijd de Kempense grenzen. De verplaatsing op zich is dus niet het punt. En als je de hele wereld kan doorkruisen, dan is een tripje naar Hasselt peanuts, niet?

Ik blijf een grote voorstander van een persoonlijk, fysiek contact. Zo bouw je een wederzijds respect en een prettige relatie op. Het is perfect mogelijk om voor mensen de juiste trip samen te stellen. Soms gaan er vele telefoongesprekken en e-mails aan vooraf, maar wanneer je de mensen gedurende het rijpingsproces van een reis kan ontmoeten, blijft dat het leukste.

Ben je enthousiast over je samenwerking met Best of Travel?

“Zeker en vast. In het verleden ben ik nog niet veel in contact gekomen met Best of Travel omdat zij direct samenwerkten met de klant en dus niet via reiskantoren. Maar ik heb, net zoals zij, te veel kennis van verre oorden om mij enkel en alleen te focussen op Europa. De wereldwijde bestemmingen van Best of Travel met het Europese aanbod van Caractère zijn een topcombinatie, zowel voor de reiziger als voor mij.”

Mocht je nog slechts 1 keer kunnen reizen, waar ga je dan heen?

“Dan zou ik een groot probleem hebben. In 30 jaar heb ik de kans gehad om ontzettend veel mooie plekken van de wereld te zien.

Persoonlijk reis ik heel graag in Amerika, ben ik al zo’n 40 keer in Kenia geweest (not kidding) en ook India verveelt nooit. Ik grap soms dat ik in Europa zal reizen als ik 80 jaar ben, maar toch kan ik er niet aan weerstaan en trek ik jaarlijks minstens een keer naar Italië.

Het allermooiste? Dat is misschien dan toch Peru om diverse redenen. Maar toch… Toen ik er de tweede en derde keer terugkwam, had ik er een déjà vu gevoel terwijl ik dat niet heb in India, Kenia en Amerika. Peru vind ik dan misschien wel een van de mooiste plekken op de wereld, maar waarschijnlijk ga ik dit jaar voor de 41ste keer terug naar Kenia.”

Wil je graag nog meer te weten komen over Griet Van Rompaey?

Lees dan het vervolg van het interview op de website van Caractère.

VERVOLG INTERVIEW

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels