Nieuwe bestemmingen in Midden-Amerika

Sta je te popelen om Midden-Amerika te ontdekken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want Best of Travel biedt maar liefst 5 nieuwe bestemmingen in Centraal Amerika aan.

Droom je van natuurparadijs Costa Rica? Zot van metropolen en droomstranden in Panama? Geïnteresseerd in het land van de Maya’s, Mexico? Dol op het hippe Belize? Of op zoek naar het contrast tussen revolutie en moderniteit in Cuba?

Midden-Amerika overtuigt je met een groot aantal schilderachtige landschappen vol regenwouden en vulkanen, enkele van de meest levendige steden ter wereld, oude Maya-beschavingen en fantastische stranden langs de Caribische en Pacifische kusten.

Begin alvast weg te dromen met inspiratie voor jouw reis naar Mexico, Belize, Cuba, Panama of Costa Rica. Check it out!

FIESTA, SIESTA & TEQUILA

Geen wonder dat het diverse Mexico waarschijnlijk de bekendste reisbestemming in Midden-Amerika is. Dompel jezelf onder in de geschiedenis, toen de Olmeken, Zapoteken, Mixteken, Azteken en Maya’s de indrukwekkende ruïnesteden van vandaag bewoonden. Klim naar de top van deze tempels, en geniet van unieke uitzichten: regenwoud zo ver het oog reikt en de Maya wereld aan je voeten.

Slenter door prachtige koloniale stadjes en verken hoge bergketens, vulkanen en weelderig groene natuur met mysterieuze cenoten. Alsof dat nog niet genoeg is krijg je er nog een vleugje Mexicaanse levensvreugde, muziek en goede keuken bovenop geserveerd. Barmannen beloven de beste tequila ter wereld, geserveerd met citroen en zout.

Geniet van een ontdekkingstocht in het kleurrijke Mexico waarbij jij je enkel en alleen nog de vraag moet stellen of je voor nacho’s of burrito’s zal kiezen!

Let’s taco ’bout going to Mexico! Maak een afspraak met één van onze Travel Designers om jouw Mexicaans reisverhaal op punt te zetten.

YOU BETTER BELIZE IT!

Psst, ken je dé insider tip van het Caribisch gebied al? Belize it is! Het tropische land biedt enkele tot nu nog onbekende schatten die barsten van Caribische rijkdom en is het hipste Caribische natuurparadijs bij uitstek. Regenwouden in de meest uiteenlopende tinten groen worden afgewisseld met blauwe zeeën en witte droomstranden.

Ontdek onvergetelijke duikparadijzen en het op een na grootste Barrier Reef ter wereld. Met zijn Great Blue Hole en spectaculaire koraaltuinen doet het de harten van alle duikers sneller slaan. Naast de natuurlijke diversiteit speelt ook de Mayacultuur een belangrijke rol. Je herkent de Maya invloed zowel in de traditionele cacaoteelt als in de meer dan 1.000 jaar oude ruïnes. Spot jaguars in hun natuurlijke omgeving, ga voor een adrenalinekick tijdens een zipline doorheen het regenwoud en bezoek de wondermooie tempels van de Maya’s.

HAVANA GOOD TIME

Welkom in Cuba, een land van contrasten tussen revolutie en moderniteit. Voel de geest van vervlogen tijden: de beroemde hoofdstad Havana, de schilderachtige Viñalevallei en de typische koloniale stad Trinidad beloven een onvergetelijke avontuur.

In het oosten van Cuba vind je weelderige groene nationale parken, charmante kleine steden en Santiago de Cuba en proef je heel wat lokale specialiteiten zoals koffie, suiker, sigaren en rum. Waan jezelf een local tijdens een bezoek aan een tabaksboer of tijdens een overnachting in een casa particular, een gastgezin.

Geniet van de Cubaanse levensvreugde, prachtige stranden en een levendige geschiedenis onder de Caribische zon.

THE TICO WAY OF LIFE

Ready for a tropical adventure? De Ticos - inwoners van Costa Rica - staan te popelen om je te verwelkomen in hun tropisch paradijs met een ongelooflijke flora en fauna. Meer dan een vierde van het land bestaat uit nationale parken: een droom voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Nergens anders ter wereld vind je zo’n verscheidenheid op zo’n klein gebied. Hier verschuilen zich de meest authentieke bestemmingen, zoals het beschermde gebied Caño Negro, het Tortuguero NP, het vulkanisch gebied rond La Fortuna en Monteverde.

Het open en warme karakter van de Ticos zal je sowieso charmeren. Hun liefde voor de natuur werkt de onberispelijke reputatie van Costa Rica voor zijn ethisch ecotoerisme in de hand. Wedden dat je de positieve levenshouding “Pura Vida” in no time van hen overneemt?!

__Let’s Tico ’bout it! __

IT’S PANAMAZING!

Denk jij bij het horen van de naam Panama ook meteen aan het gelijknamige kanaal? Dan ben je vast en zeker niet de enige! Het Panamakanaal verbindt sinds 1914 de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan en is als het ‘achtste wereldwonder’ een van de hoogtepunten van het land.

Maar Panama heeft nog zoveel meer te bieden! Van schitterende metropolen tot fantastische droomstranden. Ontdek Panama-Stad, een wereldstad vol wolkenkrabbers, koloniale gebouwen, kleurrijke markten en oude tradities. Val van de ene verbazing in de andere tijdens een tocht door de nationale parken met hun onbeschrijfelijke dieren- en plantenwereld. Geniet van de Caribische eenvoud in de dromerige eilandwereld van Bocas del Toro terwijl je zwemt, snorkelt of duikt.

Laat je volledig inpakken door de relaxte levensstijl van de Panameños en ga met volle overgave mee op hun salsaritmes! Panama is the place-to-be voor wie een gevarieerde reis wil maken vol natuur en moderniteit.

Meer Midden-Amerika?

Klaar om je koffers te pakken en richting Midden-Amerika te vertrekken? Onze travel designers staan voor je klaar om jouw reisverhaal op maat te creëren.

Ontdek Midden-Amerika

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels