Op avontuur in Namibië met de familie Levecke

Het allerleukste aan onze job? Klanten gelukkig zien tijdens hun reis en achteraf meegenieten van al hun fantastische ervaringen. Paulien trok afgelopen zomer met haar familie naar Namibië en ze beleefden er de tijd van hun leven. Ze deelde met veel plezier hun reisverhaal én foto’s met ons… En wij, wij genieten volop mee!

*The only man I envy, is the man who has not yet been to Africa, for he has so much to look forward to. *

The Levecke family on the road – direction: Namibia! We zijn met 11, mijn ouders, mijn (half)broers en schoonzus, mijn neefjes en nichtjes, mijn zus en ikzelf. Al 4 lange jaren kijken we uit naar deze reis, die in eerste instantie gepland stond om in 2021 door te gaan. Helaas stak Covid-19 hier een stokje voor, dus 2022 is hét jaar!

Op 4 augustus is het zo ver, ons vertrek richting Namibië! Met Lufthansa/EuroWings vliegen we via Frankfurt naar Windhoek. Na een gemakkelijke nachtvlucht komen we in de ochtend aan in Namibië en kunnen we onze huurwagens ophalen. 3 Kia Sorento’s staan ons op te wachten – off we go!! Let the adventure begin.

Een klein weetje om mijn verhaal mee te beginnen: Namibië is ongeveer 25 keer groter dan België en het heeft maar 2,6 miljoen inwoners. Dit maakt het een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld en dit wordt ons heel snel duidelijk. Na verschillende uren rijden hebben we, behalve in Windhoek, nog bijna geen mensen gezien. Enkel prachtig uitgestrekte landschappen! Voor 2 van de kinderen in ons gezelschap, is het de allereerste keer in Afrika en ze kijken hun ogen uit. Vanuit onze Kia spotten ze direct zebra’s, giraffen en bavianen! We zijn nog geen 10 minuten vertrokken vanuit de luchthaven, dus ik geloof het bijna niet wanneer de kids weer een dier spotten.

Onze eerste stop is GocheGanas Lodge, gelegen te midden van een 6000 hectare groot Nature Reserve. De lodges liggen op een heuvel en het geeft een prachtig uitzicht over de omgeving, het Out of Africa gevoel overvalt ons. De eerste avond worden we verrast door de allermooiste zonsondergang die we al ooit gezien hebben. “If I have ever seen magic, it has been in Africa” was hier zeer toepasselijk, pure magic.

Vanuit GocheGanas doen we onze eerste game drive van de reis, vroeg in de ochtend vertrekken we en we zijn duidelijk niet goed genoeg voorbereid op de koude winterochtenden in Namibië. We voelen allemaal onze vingers en tenen niet meer, maar gelukkig maken het prachtige landschap, de zonsopgang en de grote variatie aan dieren het goed! We kunnen de dieren van zo dichtbij zien, we zijn allemaal heel erg onder de indruk. Ik heb heel wat National Geographic-waardige foto’s kunnen nemen (al zeg ik het zelf ;)) en hieronder kunnen jullie er van enkele meegenieten.

Op naar stop nummer 2: Bagatelle Kalahari Game Ranch in de Kalahari woestijn. Na een paar koekjes-stops en een lunchbreak, komen we aan. We verblijven hier in een apart gedeelte, the Farm House, dat we helemaal voor onszelf hebben. Onze dagen zijn gevuld met de meest uiteenlopende activiteiten – de omgeving heeft super veel te bieden: nature & game drives, cheetah feeding, een wandeling met de inheemse Bosjesmannen, met de lokale puppy’s spelen en niet te vergeten: sundown drinks! Wat is er beter dan met een lekkere G&T naar de Afrikaanse zonsondergang kijken?

Met toch wel een beetje pijn in het hart, nemen we afscheid van Bagatelle en ruilen we de Kalahari woestijn in voor de Namibwoestijn: gekend voor de hoge, rode zandduinen. We zien de landschappen al rijdend veranderen en we beseffen meer en meer dat het deze verscheidenheid aan landschappen is, dat Namibië zo speciaal maakt.

We komen aan in Hoodia Desert Lodge, dé ultieme favoriet van ons gezelschap. De eigenaar Thomas Becker staat ons al op te wachten bij aankomst en Hoodia verrast ons op elk vlak: de prachtige huisjes, de uitstrekte omgeving te midden van hoge bergen, de rust, de vriendelijkheid van het personeel, het lekkere eten, de persoonlijke service & de formidabele uitstappen. We love it here!

De eerste avond worden we naar een bergtop gebracht voor sundown drinks. Wat een ervaring! We zijn hier alleen en genieten van onze drankjes, de hapjes en van samen te zijn, terwijl we zicht hebben op de allermooiste, uitgestrekte vlakte van de vakantie! Hier kijken we naar weer een van Afrika’s mooie zonsondergangen, luisteren we naar de stilte van de natuur en genieten we nog tot de sterren al aan de hemel staan.

De volgende dag staat in het teken van het beklimmen van ‘Big Daddy’ in de Namibwoestijn. Iemand een idee wat we ons hierbij moesten voorstellen? De Big Daddy is een van de hoogste rode duinen in de Sossusvlei regio die beklommen kan worden. We hadden al horen vertellen dat het een pittige uitdaging is om tot boven te geraken en dat sommige mensen zelfs onderweg opgeven. We zien af van begin tot eind maar de voldoening is enorm groot wanneer we allemaal de top behalen. Een uitdaging om U tegen te zeggen maar iets wat we zullen onthouden voor de rest van ons leven. Mijn 11-jarige neefje Bas was de eerste om de top te behalen na 28 (!) minuten (fun fact: het snelste dat onze lokale gids het ooit gedaan had was 22 minuten). Bas = Speedy Gonzales!!

De weg naar beneden was het leukste gedeelte: we glijden door het zand van de steile duin af. Het lijkt op skiën maar dan anders, een gekke ervaring! Onderaan Big Daddy wacht de Dodevlei, een van de meest gefotografeerde plaatsen in Namibië. Het is een enorme witte kleivlakte waar de rivier niet meer kan stromen, doordat de duinen de vlakte hebben omringd. De bomen zijn allemaal gestorven maar kunnen niet vergaan door de droogte, dus ze staan daar nu al ongeveer 1000 jaar. Een uniek zicht.

Next up: Swakopmund en Walvisbaai! Onderweg houden we nog even halt aan het kleine (maar fijne!) gehuchtje Solitaire, gelegen in the middle of nowhere. Ooit een rustplaats met maar één bezinepomp tot een tegenwoordig wereldberoemd dorpje met een uniek karakter én World Famous Apple Pie (aanrader!).

We arriveren aan de kust en het contrast met de rest van onze reis kan niet groter zijn: we staan opeens in een stad, met overheersende Duitse invloeden, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de zandduinen van Namib-Naukluft National Park! We verblijven 3 nachten in Swakopmund en genieten van het feit dat het hier zo anders is. Ook hier staan er leuke activiteiten op het menu. We doen een boottocht vanuit Walvisbaai op zoek naar zeehonden, pelikanen, dolfijnen en walvissen en krijgen heerlijke oesters als lunch. Ook een quad uitstap in de woestijn mag er niet aan ontbreken.

De echte highlight is de 4x4 uitstap naar Sandwich Harbour: waar de enorme zandduinen rechtstreeks overlopen in de oceaan. Het vormt adembenemende uitzichten en unieke landschappen en geeft een alleen-op-de-wereld gevoel zoals nergens anders. We zijn enorm onder de indruk.

We ruilen de stad weer in voor ongerepte natuur en we begeven ons naar Damaraland. Back into the wild! Hier verblijven we in het toch wel zeer originele Mowani Mountain Camp, prachtige lodges gebouwd tussen majestueuze rotsformaties. Het hotel lijkt volledig opgenomen in de omgeving. Het biedt ongelooflijk mooie uitzichten over het uitgestrekte landschap, dus we genieten elke avond van de sundown drinks vanop de rotsen.

We doen hier een nature drive op zoek naar de woestijnolifant, kleiner en dunner dan de normale Afrikaanse olifant omdat ze enorm veel kilometers moeten afleggen in het droge woestijngebied. De olifanten zwerven vrij rond dus het was ons niet beloofd dat we ze zouden zien. Gelukkig is het een mooie nature drive en genieten we van de uitzichten. Na een lange tocht, wordt ons geduld toch beloond en spotten we de prachtige dieren! We komen een troep tegen van wel 10 olifanten en zouden hier uren naar kunnen kijken. Het is een voorrecht om dit van zo dichtbij te kunnen meemaken.

Last but not least: Etosha National Park! Het belangrijkste natuurreservaat van Namibië en een absolute must-see. Etosha betekent ‘grote witte vlakte’ en dit verwijst naar de enorme zout pan die zich te midden van Etosha bevindt. Het is een zout pan zo groot, dat deze van de ruimte gezien kan worden. Ook is Etosha bekend voor de grote verscheidenheid aan dieren en de prachtige game drives die men hier kan doen. De dieren hebben moeten leren leven met grote seizoen verschillen en vaak ook extreme droogte, daarom zijn ze makkelijk te spotten aan de waterholes. Een nature lover’s paradise!

We verblijven ongeveer 5 dagen rondom Etosha en doen dus verschillende game drives, waaronder ook 1 met onze eigen wagen. We vallen van de ene verbazing in de andere en zijn overweldigd door hoe mooi we de dieren kunnen spotten en hoe dichtbij ze allemaal zijn. We zien springbokken, oryx, zebra’s, giraffen, jackhalzen, de witte én zwarte neushoorn, gnoes, struisvogels, olifanten, wrattenzwijntjes, leeuwen, hyena’s en na heel héél lang zoeken én tijdens onze allerlaatste game drive: een luipaard! We prijzen ons enorm gelukkig.

De laatste avond kijken we terug op een prachtige reis en genieten we van onze verhalen. Aan de waterhole van ons hotel, komen er nog enkele giraffen drinken tijdens de zonsondergang en het had geen beter einde aan onze reis kunnen zijn. De volgende dag vliegen we met een klein vliegtuigje terug van Etosha naar Windhoek en hierna stappen we op onze vlucht, direction: home!

We zullen Namibië nooit vergeten en we nemen prachtige herinneringen mee naar huis. Bedankt aan Gwendolien en Best of Travel om deze prachtige reis voor ons te organiseren. Na meer dan 10 jaar, zijn we nog altijd grootste fan van jullie werk! Ook bedankt aan mijn ouders voor deze ervaring en aan mijn familie voor het leukste gezelschap!

Paulien Levecke

Vanuit Best of Travel bedanken we graag de familie Levecke voor het jarenlange vertrouwen en Paulien voor het neerpennen van hun onvergetelijke avonturen én het nemen van de meest waanzinnige foto’s tijdens hun avontuur.

Helemaal omvergeblazen door het verhaal van Paulien?

Heeft het reisverhaal van Paulien je ook zo’n reiskriebels gegeven? Sta je intussen zelf ook te popelen om zelf op ontdekking te gaan in Namibië? Klik hieronder door om nog meer te weten te komen over Namibië of maak een afspraak met één van onze Travel Designers!

Meer Namibië

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels