Op literaire reis door jouw bestemming!

Als je reist krijg je soms de kans om iets te doen waar je anders minder tijd voor vrijmaakt: lezen. Een geweldig boek kan je op reis meenemen naar onbekende werelden, verre bestemmingen en intrigerende culturen. Onze gepassioneerde travel designers delen hun favoriete boekentips, die perfect passen bij enkele van onze meest adembenemende bestemmingen. Laat je inspireren door deze literaire pareltjes en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

Jana’s tip: Wild - Cheryl Strayed

Als je droomt van een avontuurlijke reis door de ongerepte wildernis van de Verenigde Staten, dan is dit boek een must-read. Het waargebeurde verhaal van Cheryl Strayed, die 1700 kilometer alleen wandelde, zal je raken en inspireren. Haar moedige reis van zelfontdekking zal je niet onberoerd laten.

Heidi’s tip: Australië op blote voeten - Marlo Morgan

Het boek is een fictieve autobiografie en biedt een unieke kijk op het leven van de Aboriginals in Australië. Het verhaal neemt je mee op een betoverende reis door hun cultuur en tradities, en laat je de diepgaande band tussen mens en natuur ervaren. Een ware eyeopener die je reis naar Australië nog specialer zal maken.

Christophe’s tip: A Suitable Boy - Vikram Seth

India is een land vol rijke cultuur en geschiedenis, en dit boek is als een prachtige reis door dit fascinerende land. Met een meeslepend verhaal en diepgaande personages leer je op een boeiende manier veel over de Indiase cultuur, zonder dat het ooit verveelt.

Nathalie’s tip: De Langani Trilogie – Barbara & Stephanie Keating

Deze boeken nemen je mee op een reis door het prachtige Kenia en vertellen het verhaal van de Langani-familie. De levendige beschrijvingen van het landschap en de cultuur zullen je het gevoel geven alsof je er zelf bij bent. Het meeslepende verhaal is prachtig geschreven en laat je niet meer los.

Febe’s tip: On the road - Jack Kerouac

Dit iconische boek neemt je mee op een avontuurlijke roadtrip door de Verenigde Staten en laat je de wijdsheid van het landschap ervaren. Het verhaal is fascinerend, de beschrijvingen zijn prachtig en je zult jezelf soms kunnen herkennen in de drang naar vrijheid en ontdekking.

Soraya’s tip: The Beach - Alex Garland

Als je het idyllische paradijs van Thailand wil ontdekken, dan is dit boek een must-read. Het verhaal vol avontuur, spanning en mysterie zal je meenemen naar adembenemende stranden en onontdekte plekken. Een absolute pageturner voor reisliefhebbers!

Laat je meeslepen door de prachtige verhalen die perfect aansluiten bij onze betoverende bestemmingen. Deze boeken zullen je zeker inspireren en enthousiast maken voor jouw volgende reis met Best of Travel!

Jouw reis start hier

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels