Pura vida in Costa Rica met travel designer Soraya

Travel designer Soraya trok er een tijdje geleden op uit richting Costa Rica, het ultieme paradijs voor natuur- en eco-lovers van alle leeftijden. Costa Rica staat in de wereldwijde top 20 van landen met de grootste biodiversiteit en dat merk je meteen aan de vele dieren die je voortdurend tegenkomt: luiaards, aapjes, aras, toekans, miereneters, neusberen, kikkers, tarantulas, leguanen, vlinders… Ontdek de majestueuze vulkanen, geniet op de vele stranden aan de Pacifische en de Caraïbische kust en laat je verleiden door de heerlijke gavarieerde keuken. 28% van de oppervlakte van Costa Rica wordt als beschermd natuurgebied beschouwd en hier kan je onvergelijkbare avonturen beleven: ziplinen, canyoning, wellness met natuurlijke hot springs en modderbaden, hiken, raften, paardrijden, yoga en nog veel meer. Geniet van het pure leven, Pura Vida in Costa Rica!

We vliegen met Lufthansa via Frankfurt naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Onderweg van San José naar Tortuguero, onze eerste bestemming midden in de natuur, zien we al heel wat diertjes zoals apen, leguanen, kaaimannen én een felgroene Jezus Christus hagedis die over het water kan lopen. We zijn helemaal onder de indruk! Wanneer we aankomen in het Tortuguero NP, wanen we ons meteen in het Aards paradijs door de bloemenpracht, felle kleuren en vele dieren. Wauw!

We gaan kajakken in het Tortuguero NP, een heel bijzondere ervaring! We bewegen ons muisstil voort en in de verte horen we het onheilspellende gehuil van de howler monkeys. Spannend! We varen steeds dichterbij en zien de bomen heen en weer schudden. De aapjes springen van de ene boom naar de andere en we spotten zelfs enkele babyaapjes op de rug van hun mama zitten. Cute!

Van de Garden Walk in het hotel hadden we geen al te hoge verwachtingen en we wilden deze excursie zelfs bijna skippen om bij het zwembad te blijven liggen. Gelukkig zijn we van gedacht veranderd en toch meegegaan. Ongelofelijk welke dieren gewoon in de tuin van je hotel zitten. We spotten een kikker die maar al te graag voor ons wil poseren tussen alle bloemenpracht. Maar dat was niet alles, want we zagen ook een babystekelvarken dat zich al enkele dagen in een boom verschool. Deze schattigaard lag daar wat rusten en voelde zich er veilig. Hij was zo schattig met z’n kraaloogjes!

Hoog tijd voor wat actie! We begeven ons naar het ongerepte strand, waar we ons echte surfers wanen in het verkoelende water onder de brandende zon. De oneindige stranden met palmbomen vormen de ideale locatie om enkele golven te pakken! Het duurt niet lang, maar die luttele seconden van rechststaan op de plank voelen als een echte ovewinning. We sluiten ons avontuur af in een hippe strandbar met een matcha latte en een gemberdrankje om het zout van de zee mee weg te spoelen.

We gaan op verkenning in het gebied van de Arenal vulkaan. We wagen ons aan de Arenal 1968 wandeling. De hitte en vochtigheid zorgden voor een extra uitdaging, maar dat was het meer dan waard. De bewegwijzering toont perfect waarlangs we moeten wandelen op de verharde lavastroom van de uitbarsting in 1968. De Arenal-vulkaan is alomtegenwoordig, van overal zie je hem opduiken in het landschap, tenzij hij achter de wolken verstopt zit. Maar het zicht op deze perfect symmetrische vulkaan is hoe dan ook indrukwekkend. Aan het einde van deze uitdagende wandeling worden we beloond met een verfrissend drankje in een bar met prachtig uitzicht op - hoe kan je het raden - de Arenal vulkaan.

Kortom, Costa Rica is een land vol variatie en wij willen zeker nog eens terugkomen! Houd zowel je bikini als regenjas bij de hand, leer een mondje Spaans en houd vooral je ogen en oren voortdurend open voor alle wonderen in het land. Zoek je perfecte hangmat uit en lay back and relax! Pura vida!

Meer Costa Rica

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels