Schip Ahoy Star Clipper met Nathalie & Camille

Even geleden kregen travel designer Nathalie en travel marketeer Camille de kans om op de best mogelijke manier kennis te maken met één van onze partners: Star Clippers. Ze mochten een weekje mee varen op één van hun drie majestueuze zeilschepen, de Star Clipper. Eerlijk? Ze wisten niet helemaal waar ze zich aan konden verwachten, maar bij hun terugkeer waren ze absoluut laaiend enthousiast. Camille dompelt je graag onder in de wondere wereld van Star Clippers en vertelt graag over hun avonturen aan boord. Let’s set sail!

First things first. Wie is of wat weet je over de rederij Star Clippers? Nog niet zo veel? Geen nood. Ik geef graag een kleine samenvatting. Star Clippers is het geesteskind van de Zweedse ondernemer Mikael Krafft en beheert drie grote zeilschepen. Star Clipper, Star Flyer en vlaggenschip Royal Clipper zijn een driemanschap van vier- en vijfmaster zeilschepen die de activiteiten, voorzieningen en sfeer van een privé jacht bieden.

Wat maakt Star Clippers zo bijzonder? Door de kleine diepgang van de schepen is het mogelijk om dichtbij bezienswaardigheden te ankeren, nabij kleinere, unieke havens. Terwijl je slaapt zeilt de kapitein je veilig naar je volgende bestemming en de doorgewinterde bemanning is enorm gepassioneerd en behulpzaam. Daarnaast heb je alle comfort van een mega-jacht, een informele sfeer en een heerlijke, verse keuken!

Nathalie en ik zien het volledig zitten om er voor de tweede keer samen op uit te trekken. Zij, als ervaren rot in het vak, met enkele cruises op de teller, en ik, als newbie, die nog nooit langer dan een halve dag op een boot heb gezeten, laat staan ooit op een boot heb geslapen. Spoiler: I loved it!

Na een welkomstdrankje worden we meteen meegezogen in de losse en gemoedelijke sfeer die eigen is aan Star Clippers. Door het beperkt aantal gasten, leer je mekaar ook makkelijk kennen. Onze kajuiten bieden het nodige comfort: douche, toilet, kleerkast, dubbel bed, etc. Meer dan voldoende, want je spendeert de meeste tijd toch buiten je kajuit. Na het uitpakken maken we ons klaar voor de veiligheidsoefening! #safetyfirst

We voelen ons helemaal op ons gemak op de Star Clipper. Misschien zit naast de relaxte sfeer ook het eten daar wel voor iets tussen? ’s Morgens kunnen we in het restaurant genieten van een uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet, ’s middags wordt er een lunchbuffet klaargemaakt in thema van verschillende landen en ’s avonds mogen we de voetjes onder tafel schuiven voor een -en ik overdrijf niet- 7-gangen menu! Alsof dat nog niet genoeg is worden er in de namiddag nog snacks geserveerd én kan je ’s avonds laat nog even aanschuiven voor een midnight snack!

Er valt zoveel te beleven op het schip dat we ons geen minuut vervelen. Aan boord zijn er 2 met zoutwater gevulde zwembaden en ligbedden voor wie op het dek wil genieten van de zon en het uitzicht op de kustlijn of het wijde water. Als de ligbedden niet ‘avontuurlijk’ genoeg zijn, dan kan je ook in het boegsprietnet van het schip gaan liggen, met de wind in de haren en af en toe een verfrissende spetter water van de golven.

Maar dat is zeker niet alles. Paddleboarden, yoga, kajakken, mastklimmen of helpen de zeilen hijsen? You name it. Getest én absoluut goedgekeurd. Tussendoor worden ook danslessen aangeboden, kan je genieten van een deugddoende massage, word je geëntertaind tijdens de avondshows of kan je het dansbeest in jezelf boven halen tijdens de disco.

Je maakt ook kennis met het dagdagelijkse leven aan boord. Je ziet de bemanning de zeilen hijsen, kan bij de kapitein een kijkje nemen op de brug of ziet hoe ze kleine herstellingen of onderhoud uitvoeren. Geïnteresseerd in het zeilen zelf? Dan geeft de kapitein of een andere officier je met plezier een deskundige uitleg.

Wanneer het schip ankert nabij een kleine haven worden we met tenders, kleine bootjes, naar de haven gebracht. Zo meren we aan bij leuke, gezellige plaatsjes, dicht bij bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Om het half uur varen er tenders, zo zijn we volledig vrij om zelf op verkenning te gaan. Enkel uitkijken dat we de ‘last call’ (=laatste tender) niet missen. Ga je liever op ontdekking onder begeleiding? Dan raden we de door Star Clippers georganiseerde excursies zeker aan. Zo kan je onbezorgd alle unieke plekjes ontdekken en hoef je zelf niets uit te zoeken.

Onze conclusie? Star Clippers, it’s a vibe! Hou je van de zee? Wil je graag verschillende bestemmingen ontdekken zonder dat je je koffer steeds moet pakken? Ben je een echte Bourgondiër? Ben je ‘jong van geest’? Dan is een zeilcruise met Star Clippers zeker iets voor jou!

ZEIL JE VOOR HET EERST?

Ben je benieuwd welke Star Clippers vakantie perfect bij jou past? Wil je nog wat extra info? Maak dan snel een afspraak bij onze kenners en wie weet zeil jij binnenkort voor het eerst op internationale wateren!

Afspraak maken

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels