Travel designer Heidi 25 jaar in dienst

De bedoeling was om hier ‘mijn meest bijzondere reiservaring’ van de afgelopen 25 jaar neer te pennen. Toen bleek dat het onmogelijk was er eentje te kiezen, heb ik besloten om mijn persoonlijk reisverhaal bij Best of Travel neer te schrijven.

De start

Als groentje, rechtstreeks van de toerismeschool, startte ik aan de zijde van Gisèle (de grondlegster van ons bedrijf) en Els (onze huidige zaakvoerder). Talrijke workshops en infoavonden vulden de kennis stapsgewijs aan. Gaandeweg leerde ik ook dat het niet steeds 4- of 5-sterren hotels hoefden te zijn om de klanten een uitstekende vakantie te bieden. Met ontdekkingsdrang en reiskriebels in het bloed is het vanzelfsprekend dat leerrijke en boeiende studiereizen steeds een leuke afwisseling boden met het kantoorwerk. Om dan zo ook vanuit mijn eigen ervaringen en vol enthousiasme het reispad voor klanten te helpen uitstippelen. Daarnaast begeleidde ik ook al eens een groepsreis zoals naar Cyprus, de Algarve of Wenen.

Passie voor Australië

Met Australië als expertise binnen het bedrijf reisde ik in 1997 voor de eerste keer af naar Down Under. En de passie voor het continent van onze tegenvoeters was geboren! Australië vertaal ik graag in 3 kleuren: het rood van de Outback, het blauw van de prachtige omringende oceanen en het groen van het regenwoud… Ondertussen staan talrijke bezoeken aan Australië en Nieuw-Zeeland op de teller. Maar ook Samoa, Tahiti, Fiji, Papua New Guinea en Vanuatu bleven geen onbekend terrein. In Nieuw-Zeeland kan ik me volledig onderdompelen in de puurheid van de natuur. De goedlachse Fijiërs maken me instant happy, de authenticiteit van Papua New Guinea intrigeert me, de oprechtheid van Vanuatu ontroert me en de onderwaterwereld van Frans-Polynesië blijft oneindig mooi… De diversiteit van landschappen, maar vooral ook van de mensen boeit me keer op keer.

Passie voor de ganse wereld

De reismicrobe bracht me ondertussen ook naar tal van andere uithoeken van de wereld: van New York tot Turkije, van Rome tot Hong Kong, van Marokko tot Myanmar, van La Réunion tot Schotland, van Hawaii tot Kreta, van Ierland tot Alaska, van de Victoria Falls tot Lissabon, van Berlijn tot Mexico,…

Het lukt me dus niet om maar één “meest bijzondere ervaring” uit te pikken… Wat mij ook steeds zal bijblijven is: - Fietsen “like a local” over de Brooklyn Bridge, maar ook ontroerd worden bij Ground Zero in New York - Meevaren met de talrijke orka’s in Alaska - Wandelen op het ijs van Fox Glacier in Nieuw-Zeeland - Slapen onder de unieke sterrenhemel van de Australische Outback - Getuige zijn van de activiteit van de Yasur vulkaan op Vanuatu - Zwemmen met walvishaaien bij het Ningaloo Reef in West-Australië - De Okavango delta in Botswana ontdekken in een mokoro (= soort kano) - Kennis maken met de authentieke stammen in Papua New Guinea - Een helikoptervlucht maken over het indrukwekkende landschap van La Réunion.

Er blijven nog veel te ontdekken plekken rondom onze wereldbol… So bring on more of this travel fever. Ik kan niet wachten om verder jullie reisdromen waar te maken!

Geïnspireerd door ons verhaal?

Als specialist én fervente reiziger maakt travel designer Heidi graag jouw reis op maat. Contacteer ons voor meer informatie.

Boek jouw droomreis

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels