Travel designer Lisa op roadtrip door West-USA

Travel designer Lisa ging samen met haar zus Veerle op ontdekking in het westen van de USA. Hun roadtrip leidde hen langs talloze canyons, nationale parken, de beroemde Highway 1 en steden als L.A., Las Vegas en San Francisco. Benieuwd hoe Lisa haar “party in the U.S.A.” eruit zag?

We vliegen met AirFrance richting Amerika, nadat we vanuit Lille de TGV naar de luchthaven in Parijs hebben genomen. Via een tussenstop in Atlanta, waar we onze bagage moeten ophalen en opnieuw inchecken, landen we uiteindelijk in Phoenix. Hier halen we onze huurwagen op en we zijn volledig klaar voor het avontuur! Let’s hit the road!

Grand Canyon Helikopter

Het is vroeg in de ochtend wanneer we ons klaarmaken voor dé ultieme droom: een helikoptervlucht boven het noordelijke deel van de wereldberoemde Grand Canyon. We staan te popelen om op te stijgen, maar krijgen eerst een safety briefing. Safety first! Gedurende een half uurtje vallen we van de ene verbazing in de andere. Hier worden we toch even stil van. Wow, een echte aanrader!

Upper Antelope Canyon

Het vroege opstaan loont de moeite hier in de U.S.A.! Vandaag verkennen we de Upper Antelope Canyon en bij het startpunt worden we over busjes verdeeld per 7 personen. De chauffeur/gids Tori is een echte kenner en geeft ons niet alleen uitleg maar ook tips hoe we de perfecte foto’s kunnen nemen. Twee vliegen in één klap dus. Dit is een echte must do én mijn persoonlijke favoriet in de U.S.A. (tot nu toe ;) ).

Uniek overnachten

Back to basics maar met een vleugje luxe? Wij “kamperen” in de tenten van Under Canvas, een unieke ervaring midden in de natuur. Maar die basics vallen best wel mee hoor, want elke tent heeft de nodige voorzieningen om als een roosje te kunnen slapen en een privé badkamer. Op de site komen we echt helemaal tot rust, het is er prachtig! ‘s Avonds warmen we ons op aan het gezellige kampvuur en dan genieten we van een welvediende en deugddoende nachtrust.

It’s Vegas, baby!

Om de sfeer volledig in ons op te nemen, wandelen we ‘the Strip’ af, tot aan The Sign of Las Vegas, waar we uiteraard foto’s nemen! Een uurtje heen en een uurtje terug wandelen volstaat om de buurt goed te verkennen. Maar ‘s avonds is het er nog mooier, dan zien we alle lichtjes van de stad, echt indrukwekkend! We wagen onze kans in het casino, maar helaas geen succes…

Into the nature

1 ding is zeker: de natuur in de Verenigde Staten is adembenemend. We gebruiken onze annual pass om toegang te krijgen tot het Yosemite NP. We rijden tot Yosemite Village en onderweg zijn we getuige van ongelooflijke uitzichten op Yosemite Valley. Klaar om uit te stappen en de beentjes te strekken! We wandelen tot bij Mirror Lake en komen onderweg heel wat watervallen tegen.

Maar ook Sequoia NP staat op het lijstje. Hier doen we een kleine wandeling van zo’n 1,5km, genaamd ‘The Big Tree Trail’. Deze enorme bomen spreken echt tot de verbeelding. We nemen zelfs een kijkje bij de grootste boom ter wereld, the Sherman Tree.

On the Highway to . . . paradise!

Na uitgebreid ontbijt in ons hotel in San Francisco rijden we richting Monterey, op slechts 2 uur rijden. In Monterey stoppen we even bij Fisherman’s Wharf en de kleine souvenierwinkeltjes. Daarna rijden we iets verder door richting Pacific Grove. Onderweg zien we talloze kleine ruige baaitjes langs de kustlijn.

We verlaten Monterey en rijden zuidwaarts richting Santa Barbara. Onderweg stoppen we in Morro Bay, vooral gekend door de enorme rots in het water. Vervolgens rijden we verder richting San Simeon en pauzeren even bij een uitkijkpunt waar honderden zeeolifanten liggen te rusten. So cute!

Santa Barbara is een gezellige stad met spaanse vibes. Een prachtige stad om te shoppen of even te wandelen aan de kustlijn. En toeval wil nu dat we daar echt van houden! We sluiten het dagje af met een heerlijk diner in de buurt.

Let’s go back

Zo veel avonturen, we kunnen niet wachten om aan iedereen over onze avonturen te vertellen. Wanneer mogen we terug? Zo snel mogelijk a.u.b.!

Ready for your adventure?

Ontdek hier het Westen van de Verenigde Staten

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels