Travel Designer Nathalie (her)ontdekt Phuket

Onze Azië expert en travel designer Nathalie trok tijdens de maand september richting Phuket op studiereis om persoonlijk het Phuket Sandbox Project te ervaren. Eén ding staat vast: Phuket herleeft! Nathalie vertelt je graag over haar ervaringen ter plaatse.

We vliegen met Qatar Airways rechtstreeks naar Phuket en de service op het vliegtuig en bij aankomst is er echt uitmuntend. De locals uit de reissector staan duidelijk te popelen om terug het beste van zichzelf te geven voor de bezoekers. De ontvangst in de accommodaties kan je soms zelfs emotioneel noemen.

Gevoel van veiligheid

De Covid-test bij aankomst en andere formaliteiten verlopen vlekkeloos en vlot. Wij zijn net zoals alle andere bezoekers en 70% van de bevolking van Phuket volledig gevaccineerd én het vaccinatieprogramma loopt nog steeds, waardoor dit percentage steeds groter wordt. Bovendien kunnen we overal onze handen ontsmetten dankzij de alcohol dispensers in alle publieke ruimtes.

Better Phuket

We merken het meteen bij aankomst: Phuket looks and feels better than ever! De stranden zijn clean, de mensen ontvangen je met open armen, de zeeschildpadden zijn terug van weggeweest en het drukke Phuket van weleer is veranderd in een oase van rust waar je optimaal kan genieten.

Phuket geeft ons al meteen een gevoel van vredigheid. De stranden lijken wel private stranden waar je in alle rust kan zwemmen, zonnen, aan yoga of thai boxing doen of een ontspannende wandeling maken.

Meeting the locals

We bezoeken de Baan Bang Rong gemeenschap aan de prachtige oostkust van Phuket in Bang Rong Village. Hier maken we kennis met de lokale bevolking die leeft van visserij en ambacht.

Tijdens het bezoek maken we een Pateh painting bag (volgens de regels van de lokale ambacht) en komen we terecht op een ananasboerderij, waar we al snel de handen uit de mouwen moesten steken. Het proeven van de verse ananas is een verkwikkende afwisseling na al de inspanning.

Elephant Sanctuary

Tijdens een bezoek aan een olifantenopvang komen we heel wat te weten over deze fantastische dieren, hun geschiedenis en de betekenis van hun gedrag. We ontmoeten onze ‘junglegids’ die ons meeneemt op tocht tussen de dieren die gered werden en verzorgd worden in de opvang.

We verwennen de olifanten met heerlijk fruit om te eten en zien ze genieten van hun dagelijkse modderbad. Wat een feest!

Phuket is ready

Phuket is er volledig klaar voor om reizigers te ontvangen en heeft zo veel moois te bieden. Zelf kan ik niet wachten om deze fantastische ervaring met iedereen te delen!

Wil jij dit ook beleven? Klik dan hier voor reisinspiratie.

Voorbeeldreis Phuket

Geïnspireerd door ons verhaal?

Als Azië expert maken we graag jouw reis op maat. Contacteer ons voor meer informatie.

Boek jouw droomreis

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels