Reizen op een verantwoordelijke manier

We houden van reizen. We delen ons enthousiasme voor reizen met passie met onze klanten en geselecteerde zakenpartners. Onze klanten staan centraal bij alles wat we doen. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam toerisme bijdraagt aan een grotere tolerantie en openheid ten opzichte van andere landen en culturen en aan de verbetering van de levenskwaliteit van zowel de lokale bevolking als de bezoekers van een land.

Onze missie

Als reisspecialist willen we een positieve bijdrage leveren op de verschillende continenten waar we onze reizigers heen sturen door ons te richten op een eerlijke en zorgzame manier van reizen en door zowel werknemers als reizigers bewuster te maken van duurzaamheid.

We willen de positieve sociale en milieu-impact van onze activiteiten vergroten en de negatieve tot een minimum beperken. Dit houdt in dat we rekening houden met procedures voor het verminderen en compenseren van de ecologische voetafdruk van onze reizen en met sociale richtlijnen.

Inzet voor duurzaamheid en naleving van de wet

We staan volledig achter onze visie en ons duurzaamheidsbeleid en streven ernaar deze voortdurend te verbeteren en de doelen die we onszelf hebben gesteld te bereiken.

We leven alle toepasselijke wettelijke bepalingen na en verwachten hetzelfde van onze partners en leveranciers, evenals een nultolerantiebeleid ten aanzien van omkoping en corruptie.

Intern beheer: sociaal beleid en mensenrechten

We zorgen voor de gezondheid en veiligheid van alle werknemers op de werkplek en voor eerlijke contractuele voorwaarden, waaronder een eerlijk loon voor gelijk en gelijkwaardig werk voor alle werknemers.

De wettelijke voorschriften met betrekking tot werktijden, jaarlijkse vakantie, ziektedagen en beschermingsperiodes voor zwangere werknemers worden nageleefd. Discriminatie en schendingen van mensenrechten worden niet getolereerd en hetzelfde wordt verwacht van onze partners en leveranciers.

Partnerbureaus & zakelijke partners

We werken samen met partnerbureaus die zich houden aan eerlijke voorwaarden voor beide partijen en aan de gedragscode van de Best of Travel Group. Deze laatste vormt de basis van onze samenwerking.

We verwachten van partnerbureaus dat ze handelen in het belang van hun eigen land, de maatschappij, het milieu en onze gasten.

We bieden partnerbureaus de mogelijkheid om te leren en te sturen op duurzaamheid via gratis toegang tot het online leer- en rapportageplatform Travelife.

Accommodatie

We werken het liefst met kleinere accommodaties en boetiekhotels die worden gerund of eigendom zijn van de lokale bevolking. Afhankelijk van de bestemming werken we ook met hotels die deel uitmaken van internationale hotelketens. Waar mogelijk zorgen we ervoor dat de accommodatie een gedefinieerd duurzaamheidsbeleid volgt. Veel van de hotels worden ook persoonlijk geïnspecteerd door onze medewerkers.

Activiteiten en excursies

We geven de voorkeur aan excursies die geen schade toebrengen aan mensen, flora en fauna of het milieu in het algemeen. Waar mogelijk wordt bij het plannen van excursies rekening gehouden met excursies en activiteiten die ten goede komen aan lokale gemeenschappen en die milieubescherming ondersteunen.

Bestemmingen

Wij zijn specialisten in verre reizen met jarenlange ervaring. De bestemmingen die we aanbieden zijn ook onze persoonlijke droombestemmingen en worden regelmatig door ons bezocht.

We geven de voorkeur aan politiek stabiele regio’s en bestemmingen die zich inzetten voor duurzaamheid, milieubescherming en sociale en maatschappelijke compatibiliteit.

Op de bestemmingen werken we vaak al jaren samen met vertrouwde lokale partners op basis van onze gedragscode. We willen ook in de toekomst een positieve economische en sociale bijdrage leveren en pleiten voor een respectvolle omgang met de lokale bevolking, cultuur en natuur.

We komen op voor het respecteren en bevorderen van mensenrechten en accepteren geen seksuele uitbuiting van kinderen, kinderarbeid of discriminatie.

Award

Best of Travel mocht dit jaar de Travelife Partner Award ontvangen. De prijs is een erkenning voor de lange termijn inspanningen van ons bedrijf op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Best of Travel voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.