Bretagne

EuropaFrankrijk Bretagne

Bretagne beleef je al doende. Ga er wandelen, heerlijk uit eten, wegdromen en ontdekken. Je sluit Bretagne meteen in je hart terwijl je geniet op één van de prachtige stranden, kuiert door de gezellige straatjes van een oud stadje of net de wind op je gezicht voelt.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Rennes

Het weer in Rennes

ontdek meer

Highlight Reizen

In het charmante Noord-Bretagne voel je duidelijk het eeuwige spel tussen de woeste zee en de harde granietkusten. De wissel van de getijden is hier trouwens spectaculair. De vissers gaan dagelijks de strijd aan met de kracht van het water, wat te merken is in het groene binnenland vol Keltisch karakter. Het landschap is mysterieus bezaaid met menhirs, dolmens en calvaires (kruisbeelden) om hun respect te tonen. Voor de grillige kusten liggen tal van kleine eilanden die vaak natuur- en vogelreservaten herbergen. Hier is het dan ook heerlijk wandelen of fietsen. Ben je echter een fan van de Franse keuken? Dan ben je hier helemaal in je nopjes, want je kan genieten van heerlijke oesters en fruits de mer.

ontdek deze reis

Niet te missen plekjes in Bretagne

Saint-Malo

Als een stenen schip rijzen de stadswallen van Saint-Malo, aan de monding van de Rance, trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vesting uitsteken, zorgen voor een uniek silhouet van de stad. Slenter met de wind in je haren over de vesting waar je zonder meer geniet van een spectaculair uitzicht. Het ommuurde gedeelte van Saint Malo wordt ook wel Intra-Muros genoemd. In het oude stadscentrum vind je gezellige terrasjes en restaurants. Ook is het leuk om door de pittoreske straatjes te wandelen. Het is moeilijk te bevatten dat de meeste van deze huizen, met hun grootse allure, na de bombardementen van 1944 opnieuw zijn opgebouwd.

ontdek onze reizen

Dinard

Wie kent Dinard niet, met haar mooie villa’s uit de Franse Belle Epoque? Aan de Côte d’Emeraude is deze badplaats nog steeds een chic oord vol charme, vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt op de Rance en Saint-Malo. Dinard maakte in de beginjaren van de vorige eeuw een snelle ontwikkeling door. Rond 1850 raakten rijke families verzot op deze plek en lieten zij hier dure villa’s bouwen. Tegenwoordig is “Dinard, l’élégante” met haar casino, kunstgaleries en mooie hotels nog steeds een zeer populaire badplaats. Dwaal door de straatjes van Dinard en klim omhoog langs het Douanepad om de charme van Dinard te ontdekken.

ontdek onze reizen

Saint-Suliac

Het dorp Saint-Suliac is in de 6de eeuw door een Bretonse monnik gesticht en hoort nu bij enkele van de “mooiste dorpen van Frankrijk”. Dit voormalige vissersdorpje verdient deze erkenning zeker! Om ten volle van dit dorpje te genieten, kun je hier het beste in de ochtend rondwandelen. De granieten huizen hebben mooie namen als de Carouge of de Cohue, de netten van de vissers hangen nog steeds aan de gevels en de straatjes zijn zo smal dat ze “ruettes” worden genoemd. Bij zonsondergang is het uitzicht het mooiste. Het dorp, genesteld in het hart van de vallei, krijgt dan een gouden gloed.

ontdek onze reizen

Dol-De-Bretagne

Dol-de-Bretagne is de ware toegangspoort van Bretagne. De vroegere bisschoppelijke stad Dol, ook wel de ‘petite cité de caractère’ genoemd, neemt je al gauw mee naar een tijd vol architectonische schatten: de kathedraal van Saint-Samson, middeleeuwse huizen, een overvloed aan Bretonse gotiek maar eveneens stokt je adem even bij het schitterend uitzicht vanaf de Mont-Dol over de hele baai van de Mont-Saint-Michel. Naast de imposante kathedraal zul je ook gefascineerd raken door de woningen aan de Grande-Rue-des-Stuarts. Kijk omhoog om de prachtige huizen met veranda’s en pilaren te bewonderen. Het huis van de Petits Palets dateert uit de 12e eeuw en is een van de oudste huizen van Bretagne!

ontdek onze reizen

Perros-Guirec

Perros-Guirec verleidt je met een 13km lange kustlijn en 3 zandstranden. Het is de ideale plek om als gezin met kinderen even te onthaasten. Eén van de wijken van de stad, Ploumanac’h, is een oud vissersdorp dat nu een belangrijke toeristische trekpleister is geworden. De enorme roze rotsen, uitgesleten door wind en zee, geven het plaatsje een haast onwerkelijke aanblik. Het is een uitzonderlijk mooie natuurlijke bezienswaardigheid. De rotsen, tussen de stranden van Trestraou en Saint-Guirec, zijn wereldberoemd. Sommige zijn meer dan 20m hoog! Met hun respectabele leeftijd van 300 miljoen jaar vormen ze een schitterend decor voor één van je leukste Instagram kiekjes.

ontdek onze reizen

Baai van Morlaix

Tussen de Léon en de Trégor biedt de baai van Morlaix een buitengewoon landschap bezaaid met vele eilandjes. Het schiereiland Carantec en Callot werden rond 1900 druk bezocht door kunstenaars. Ontdek er de mooie kreken met fijn zand. Ile aux Dames, Ile Verte, Enfer of Le Paradis, Penn-Al-Lann … Wat een poëtische namen hebben deze eilanden. Het schiereiland Carantec, waar de sfeer van het begin van de vorige eeuw nog de boventoon voert, is heel bloemrijk. Neem de tijd voor een wandeling over het autovrije eiland Callot. Je bereikt het eiland via een zand- en kiezelpad dat bij eb droogvalt. Maar hou de getijdetijd goed in de gaten om er zeker van te zijn dat je met droge voeten terugkomt!

ontdek onze reizen

Onze Travel Experts

Lisa

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds mei 2021
Favoriete Quote:
If you never go, you’ll never know.
Mooiste Reiservaring
Op de eerste dag van onze reis naar IJsland het noorderlicht zien. Een ónvergetelijke ervaring.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Voorbeeldreizen in Bretagne

We dompelen ons onder in het gastronomische West-Frankijk met zijn heerlijke oesters, truffels, zeevruchten en foie gras. We ontdekken de mooiste fietsroutes op Île de Ré, enkele UNESCO-werelderfgoedsites, de stad van Jules Verne en nog zo veel meer. De gehele reis staat in het teken van ‘les produits du terroir’, waar we van de éne culinaire verrassing in de andere vallen!

ontdek deze reis

Het zuiden van Corsica is fascinerend mooi, met een woeste, bergachtige natuur die langs prachtige kusten en stranden spiegelt in de azuurblauwe Middellandse Zee. We laten ons maar al te graag in de Corsicaanse cultuur onderdompelen en verleiden door de vele schoonheden van 'L'Ile de Beauté'!

ontdek deze reis

We nemen jullie mee naar het prachtige Normandië. De streek, ons vooral gekend door zijn prachtige ‘falaises’ aan de kust, pronkt met zijn rijke geschiedenis en is tevens een gastronomische topper. Tijdens de Tweede Wereldoorlog landden de geallieerde troepen hier op D-Day. Breng een bezoek aan één van de landingsstranden of neem een kijkje in de Saint Mère Eglise waar tot op vandaag een parachute te bewonderen valt die bleef steken aan de top. Zoals je ziet heeft Normandië zoveel te bieden.

ontdek deze reis

Pays de la Loire is de enige streek in Frankrijk die het woord ‘Pays’ in zijn naam heeft. Dit woord verwijst naar de grote verbondenheid van de inwoners met de streek. De Loire, de legendarische rivier die tot UNESCO-werelderfgoed behoort, is niet te missen. Met zijn 450 kilometer lange kust heeft de streek veel mogelijkheden voor watersport en strandplezier. Vergeet zeker niet de ‘Rillettes du Mans au rillard', een typisch streekgerecht bestaande uit varkensvlees.

ontdek deze reis

We gaan op ontdekking in één van bekendste wijngebieden van Frankrijk: Bourgondië. De heuvelachtige landschappen met bijhorende steden en kastelen zijn een echte streling voor het oog én de smaakpapillen. Maar Bourgondië is met zijn religieuze kunst ook de schatkamer van een diep geloof. De kloosters van Cluny en Cîteaux waren de basis voor de grootste kloosterordes van Frankrijk én Europa. Maar ook de Ste-Madeleinebasiliek van Vézelay en de abdijkerken van Fonteney en Pontigny zijn een bezoek waard. Bourgondië zou je wel eens kunnen ontroeren, op alle vlakken.

ontdek deze reis

Ben je op zoek naar een mix van cultuur en natuur, dan is Zuid-Bretagne misschien wel iets voor jou. Geniet van een heerlijke (vis)maaltijd in één van de vele vissershaventjes, trek je stapschoenen aan voor een verkenning van Quiberon en Belle-Île en laat je overdonderen door het imposante Carnac. Ontdek samen met ons wat Zuid-Bretagne nog meer te bieden heeft.

ontdek deze reis

Voor wie zon, zee en cultuur wil combineren is de Côte d’Azur de ideale bestemming! Slenter in Nice langs de Promenade des Anglais of ontdek het oude stadscentrum. Neem een duik in de Middellandse Zee en bestel op restaurant een typische ‘salade Niçoise’. Trek je wandelschoenen aan om een wondermooie wandeling te maken in Èze. Iets verderop kom je in de rijke wereld van Monaco terecht, waar elk jaar de formule 1 grand prix wordt gereden. We brengen zeker ook een bezoek aan Cannes waar het filmfestival plaatsvindt.

ontdek deze reis

We gaan op ontdekking in de meest oostelijke wijnstreek van Frankrijk, de Elzas. Op deze korte reis bewonderen we haar schitterende natuur, cultuur en gastronomie. We bezoeken de fameuze ‘route du vin’ met zijn pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Verder staat ook Straatsburg, het politieke centrum van Europa met zijn bekende kathedraal op het programma. Geniet in de Elzas met al je zintuigen!

ontdek deze reis

Corsica is een mysterieus Frans eiland met veel verschillende facetten. Wat het noorden fascinerend maakt, is het contrast tussen het groene, ruige binnenland en de kustlijn met afgelegen baaien, lange zandstranden en overweldigende granietrotsen. In Noord-Corsica zal je genieten van alle magische contrasten en natuurlijke hoogstandjes.

ontdek deze reis

In het charmante Noord-Bretagne voel je duidelijk het eeuwige spel tussen de woeste zee en de harde granietkusten. De wissel van de getijden is hier trouwens spectaculair. De vissers gaan dagelijks de strijd aan met de kracht van het water, wat te merken is in het groene binnenland vol Keltisch karakter. Het landschap is mysterieus bezaaid met menhirs, dolmens en calvaires (kruisbeelden) om hun respect te tonen. Voor de grillige kusten liggen tal van kleine eilanden die vaak natuur- en vogelreservaten herbergen. Hier is het dan ook heerlijk wandelen of fietsen. Ben je echter een fan van de Franse keuken? Dan ben je hier helemaal in je nopjes, want je kan genieten van heerlijke oesters en fruits de mer.

ontdek deze reis

Wist je dat een stuk van het Baskenland ook in Frankrijk ligt? Op onze rondreis ontdekken we zowel het Franse als het Spaanse Baskenland. We komen onder andere in de hoofdstad van de wijn, Bordeaux, en bezoeken de hoogste duinen van Europa, Dune du Pilat. Ook ontdekken we het beroemde Guggenheimmuseum in Bilbao. Verras jezelf telkens opnieuw met de fantastische uitzichten die het Baskenland te bieden heeft.

ontdek deze reis

De Provence doet onmiddellijk denken aan de zon, een heerlijke keuken, de Mont Ventoux, aan krekels en aan wijn. Maar ook aan middeleeuwse dorpjes, majestueuze steden en adembenemende uitzichten. Heel anders is de vlakke en moerassige Camargue met zijn witte huizen, zijn rijstvelden en zijn weiden met stieren en witte paarden.

ontdek deze reis