Kamchatka

EuropaRusland Kamchatka

Kamchatka, een 1000 km-lang schiereiland, telt 160 vulkanen waarvan er jaarlijks gemiddeld 6 van de 28 uitbarsten. Andere stomende elementen vinden we in de vele heetwaterbronnen en geisers. Daarnaast kent Kamchatka een prachtige wildlife met wilde dieren en een zeer rijke plantengroei.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Petropavlovsk

Het weer in Petropavlovsk

ontdek meer

Niet te missen plekjes in Kamchatka

Petropavlovsk

Petropavlovsk is de belangrijkste toegangspoort voor reizigers die het schiereiland Kamtsjatka bezoeken. Het heeft een schitterende ligging aan de baai van Avacha en omgeven door twee gigantische vulkanen en een lange rij besneeuwde bergen, zodat je de horizon vanaf geen enkel punt in de stad kunt zien. Petropavlovsk is de op één na grootste stad ter wereld die over de weg onbereikbaar is (na Iquitos, Peru).

ontdek onze reizen

Avacha Bay

Avacha Bay, één van de grootste natuurlijke baaien ter wereld, kent een erg rijke fauna: orka’s, walvissen, zeehonden en dolfijnen worden hier vaak gespot. De ijsvrije lagune van de Avachabaai aan de zuidoostelijke rand van Kamtsjatka is zelfs in staat om in de strenge noordelijke winter een zeeschip te nemen. De kronkelende kustlijn heeft meerdere baaitjes en twee grote rivieren stromen naar de baai toe. Bij de ingang van de baai stijgen in het water drie dicht op elkaar staande pijlersteen naar boven. Ze worden de "Three Brothers" genoemd. Ze zijn het symbool van de baai.

ontdek onze reizen

Mutnovsky vulkaan

De Mutnovsky vulkaan, gedeeltelijk gelegen in een beschermd natuurgebied, is een van de meest actieve vulkanen van Zuid-Kamtsjatka. De laatste uitbarsting werd geregistreerd in 2000. De vulkaan is een reeks van vier samengevoegde kegels. Opgewarmd door de vulkanische activiteit stroomt er water langs de hellingen van de vulkaan Mutnovsky naar beneden wat soms bizarre labyrinten vormt van gletsjers en sneeuwvelden. Het is niet altijd mogelijk om dit wonder van de natuur te zien, het hangt af van de temperatuur en de hoeveelheid sneeuw.

ontdek onze reizen

Kurilskoye meer

Het Kurilskoye meer is een uniek kratermeer waar in de omgeving de grootste populatie bruine beren van het gebied wonen. Het meer heeft een oppervlakte van 77,1 km² en een maximumdiepte van 306 meter. In het meer bevinden zich de eilanden Samane, Nizki en Serdtse Alaida ("hart van Alaid”). Het gebied rond het meer is onbewoond en het is een van de meest grootschalige zalm-paaigronden in Kamtsjatka wat natuurlijk de beren aantrekt. Er zijn uitkijkplatforms gebouwd op het grondgebied van het meer, vanwaar je de vissende beren kunt observeren.

ontdek onze reizen

Vallei van de geisers & Uzon Caldera

De beroemde vallei van de geisers heeft echt het recht om "de parel van Kamtsjatka" te worden genoemd. Het is verborgen in een moeilijk toegankelijke kloof van het Kronotsky-reservaat. Gutsende geisers, razende modderketels, een turkoois meer, het weelderige groen van gras en bomen zorgen hier voor een echt fantastisch zicht. Niet ver van de vallei is er nog een unieke en indrukwekkende plek die toeristen van over de hele wereld aantrekt, namelijk de Uzon caldera. De caldera van de Uzon-vulkaan is een vulkanische depressie, die werd gevormd als gevolg van de instorting van de vulkaan.

ontdek onze reizen

Onze Travel Experts

Isabel

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2018
Favoriete Quote:
I haven’t been everywhere but it’s on my list.
Mooiste Reiservaring
Wandelen langs het prachtige strand van Khao Lak bij een adembenemende zonsondergang.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Lindsay

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2015
Favoriete Quote:
Better to see something once than to hear about it a 100 times.
Mooiste Reiservaring
In de helikopter over de Grand Canyon vliegen blijft een topper uit mijn lijstje.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomvakantie bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak