Fotografiereis Avontuurlijk Australië

Voorbeeldreizen Fotografiereis Avontuurlijk Australië

Australië. Een uitdaging voor elke gepassioneerde natuurfotograaf. Van woestijn tot regenwoud. Van het Red Centre met zijn rode zand tot Ayers Rock met haar fenomenale kleurenspel bij zonsopgang en ondergang. Van Sydney met zijn Opera House tot de eindeloze nationale parken. Ontdek tijdens deze avontuurlijke reis de uitzonderlijke mix van wildlife en uitgestrekte landschappen. Op deze fototrip met Tom Linster zoeken we de unieke locaties en ontmoetingen. Niet de platgetreden paden, maar net dat tikkeltje anders. Leg 'Down Under' vast in beelden die je nooit vergeet.

bestemming

Australië

Logies

Motels, Middenklasse Hotels, Kamperen

Deelnemers

 • min 6 - max 10

Reis datum

van 8/10/2019
tot 26/10/2019

Lengte

19 dagen

Budget

 • 6-7 deelnemers 7665€ pp.
 • 8-9 deelnemers 6820€ pp.
 • 10 deelnemers 5870€ pp.

Single Supplement

 • 575€ pp.

Op zoek naar krokodillen

Spectaculaire boottocht in Kakadu NP op zoek naar zoutwaterkrokodillen.

De Outback per 4x4

Doorkruis de Outback per 4x4 en ontdek Ayers Rock.

Wildlife fotograferen

In Alice Springs op zoektocht naar woestijndieren om te fotograferen.

Tijdens deze trip leer je niet alleen landschappen fotograferen...

Maar ook mooie dieren van dichtbij!

Fotografeer op verschillende tijdstippen van de dag en ontdek magische kleuren.

Maar vergeet vooral niet te genieten van het mooie land!

Fotograaf

Tom Linster

Fotograaf Tom Linster reisde van Australië tot Canada om de wereld vast te leggen in adembenemende beelden. Fotograferen is niet alleen een talent, maar ook zijn passie. Dat bevestigt zijn 1ste prijs in de Argusmilieu fotografiewedstrijd die hij 3 jaar op zijn palmares mocht schrijven. In 2015 bracht Tom zijn 1ste fotoboek uit: ‘The Planet has the hots for us’. Het 2de 'De natuur in beeld’ volgde snel. Tom is een natuurliefhebber & avonturier met een reputatie als fotograaf die langzaam bigger than life wordt. Hij reisde intensief in verschillende landen & is dus de ideale gids voor jouw reis naar dit bijzondere continent.

Reisprogramma

08/10 Amsterdam - Singapore

We verzamelen op Schiphol en vliegen met Singapore Airlines naar, wel ja, Singapore.

09/10 Singapore - Sydney

Vanuit Singapore vliegen we rechtstreeks naar Sydney. Op de luchthaven wacht er ons een transfer die ons naar het hotel brengt.

10/10 Sydney

In de voormiddag slaapt u uit of gaat u zelf op verkenning in de stad. Daarna starten we onze reis in de bruisende metropool Sydney. Het Sydney Opera House en de indrukwekkende Harbour Bridge met als achtergrond de uitnodigende haven zijn de perfecte opener voor onze trip. (O)

11-12/10 Sydney - Blue Mountains National Park

De drukte van de stad maakt de volgende 2 dagen plaats voor de rustgevende natuur van het Blue Mountains National Park. Onder leiding van een ervaren local ontdekken we alle geheimen van dit imposante gebied. Indrukwekkende panorama’s en uniek wildlife maken dit de uitgelezen locatie voor onze fotoshoots. We lunchen onderweg en keren in de late namiddag terug naar Sydney. (O,L)

13/10 Sydney - Ayers Rock

Daarna ruilen we de drukte van de stad Sydney voor de stilte van de Outback. We vliegen naar het Red Centre, het rode hart van het land. Bij aankomst worden we opgewacht door onze lokale gids/chauffeur voor ons avontuur in het Rode Hart. In de outback reizen we met een 4x4 voertuig, zo kunnen we op verkenning weg van de platgetreden paden. Na de lunch trekken we richting Uluru (Ayers Rock) met excellente foto opportuniteiten voor deze grootste monoliet ter wereld. De magische zonsondergang mag natuurlijk niet ontbreken! Na ons diner rond het kampvuur genieten we een welverdiende nachtrust in onze tent die uitgerust is met een echt bed. Er is zelfs een apart blok met toiletten en douches aanwezig! (O,L,D)

14/10 Ayers Rock - Olga's

We hebben een vroege start voor de zonsopgang bij Uluru en Kata Tjuta met voldoende tijd om de perfecte foto te maken! Hierna volgt een workshop dotpainting. In de namiddag nemen we uitgebreid te tijd om de koepelvormige rotsen van de Olga ’s te verkennen. Voor het diner nemen we de tijd om het natuurwonder Uluru te fotograferen bij een vlammend rood ondergaande zon. Ook de schitterende rotsformatie Kata Tjuta kan niet aan onze aandacht ontsnappen. We dineren en overnachten weer in ons tentenkamp in Ayers Rock. (O,L,D)

15/10 Ayers Rock - Kings Canyon

Hoe mooi het er ook is, we laten Ayers Rock achter ons en reizen richting Mount Connor. Vroeg in de ochtend is het ideale tijdstip om de Tafelberg te fotograferen en dat doen we dan ook. Daarna reizen we door naar Kings Creek Station waar er tijd is voor wat rust. Het avondmaal en overnachting gebeuren in onze bush camp met zicht op de George Gill range. (O,L,D)

16/10 Kings Canyon - Glen Helen

Vroege start voor onze 4-uur durende Rim Walk in Kings Canyon met adembenemende uitzichten. Mocht de hitte het niet toelaten, blijven we in het kamp. Na de lunch vertrekken we over de beruchte Mereenie Loop Road doorheen de Outback, u waant zich op een maanlandschap. Onderweg houden we een fotostop bij Gosse Bluff, een 130 miljoen jaar oude meteorietkrater. Na een korte rit komen we bij een van de verborgen parels van de West Mc Donnell Ranges, Redbank Gorge. Gelegen aan de voet van Mount Sonder en start van een 2-uur durende impressionante wandeling, die ook alleen maar doorgaat als het weer het toelaat. Ze gaat door de kloof met als eindpunt een kristalheldere rotspoel. Diner en overnachting is voorzien in het vaste tentenkamp in Glen Helen. (O,L,D)

17/10 Glen Helen - West Mc Donnell Ranges - Alice Springs

‘s Ochtends staat Ormiston Pound op het programma. De kleurencombinaties in deze regio zijn een droom voor elke fotograaf. Na de lunch rijden we verder richting Alice Springs met als laatste stop The Ochre Pits en Standley Chasm. (O,L)

18/10 Alice Springs

We ruilen onze 4x4 om voor een Toyota Coaster bus voor de rest van de fotografiereis. Als we onderweg nog geen reptielen gefotografeerd hebben, is vandaag de dag. We leggen de typische woestijndieren op de gevoelige plaat tijdens ons bezoek aan het Alice Springs Reptile Centre. Na de lunch trekken we naar de Olive Pink Botanical Gardens voor wat macro fotografie. Daarna keren we weer terug naar ons hotel. (O,L)

19/10 Alice Springs - Tennant Creek

We trekken noordwaarts, richting Top End en nuttigen er eerst een lunch. Onderweg bezoeken we de bijzondere Devils Marbles met unieke fotomomenten bij zonsondergang. Overnachten doen we in een motel. (O,L,D)

20/10 Tennant Creek - Katherine

We hebben een lange rit voor de boeg vandaag. Leuke break is onze stop bij de bekende outback pub Daly Waters. Een frisse duik in de Mataranka Thermal Springs is een leuke onderbreking voor we ons laatste traject aanvangen tot Katherine. Diner en overnachten doen we in onze camping in Katherine. (O,L,D)

21/10 Katherine - Nitmiluk national park - Cooinda

In de imposante Katherine Gorges is er een privé boottocht voorzien voor ons, de perfecte omstandigheden om mooie foto’s te nemen. In de namiddag rijden we naar het hart van Kakadu National park waar we de Gunlom Falls verkennen. We overnachten op een camping, onze eerste nacht in de tropen is een feit! (O,L,D)

22/10 Kakadu National Park

In de vroege ochtend maken we een boottocht op Yellow Waters, op zoek naar de Salties (zoutwaterkrokodillen) en een veelvoud aan vogels. In de namiddag verkennen we Anbangbang billabong om wildlife te spotten. Zonsondergang beleven we bij Nourlangie Rock. Overnachting doen we in Jabiru. (O,L,D)

23/10 Kakadu National Park - Mary River National park

Zonsopgang bij Ubirr Rock, daarna bezoek aan de Mamukala Wetlands. We trekken verder naar Mary River National park waar we kamperen in ons permanente kamp in Point Stuart. In de namiddag kan u de omgeving verkennen en wildlife spotten. (O,L,D)

24/10 Mary River NP - Darwin

Als afsluiter hebben we een close encounter met de wildlife en wetlands van Australië tijdens een privé boottocht op de Mary River vroeg in de ochtend. Onderweg naar Darwin brengen we een bezoekje aan Fogg Dam en Window on the Wetlands. Het vastleggen van een laatste zonsondergang in dit prachtig land betekent het einde van een schitterende trip. Voor onze zonsondergang in Darwin hebben we de keuze tussen 2 locaties: East Point of Nindil Beach. Jij kiest! (O,L,D)

25/10 Darwin - Singapore

De laatste ochtend in Australië kan u nog genieten van Darwin tijdens een vrije voormiddag. We vliegen daarna terug naar Singapore met Singapore Airlines.

26/10 Singapore - Amsterdam

’s Ochtends komen we aan in Amsterdam. In de ban van down under vertrekken we terug huiswaarts.

Prijsinformatie

 • 6-7 deelnemers 7665€ pp.
 • 8-9 deelnemers 6820€ pp.
 • 10 deelnemers 5870€ pp.
 • Single supplement 575 € pp.

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten van/tot Amsterdam & 1 binnenlandse vlucht in economy class
 • Alle transfers van/naar de luchthavens en hotels
 • Vermelde uitstappen, bezoeken, privé boottochten
 • Begeleiding door fotograaf Tom Linster (van/tot Amsterdam)
 • Diensten van een lokale gids tijdens de rondreis
 • Alle luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en andere taksen
 • Opmaak visum voor Australië
 • Verblijf in middenklasse hotels en permanente tentenkampen (8 nachten hotel, resterende nachten in eenvoudige permanente tenten met sanitaire voorzieningen). Accommodatie op basis van een tweepersoonskamer/tent. Single supplement van toepassing
 • Vermelde maaltijden (O = ontbijt, L = picknick lunch, D = diner)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs (is volledig vrij)
 • Eventuele facultatieve excursies
 • Annulatie- bijstands- en/of reisverzekering (ten zeerste aan te bevelen - wij kunnen u zeer interessante formules aanbieden)

We vertrekken op 8 oktober 2019

. dagen. uren. minuten. seconden

Wil jij dit ook beleven?

Schrijf je snel in!

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Jelle

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juni 2006
Favoriete Quote:
Travel is like knowledge: the more you see, the more you know you haven’t seen!
Mooiste Reiservaring
Per 4WD de Salar de Uyuni doorkruisen in Bolivia blijft onwezenlijk mooi.
let’s talk

Barbara

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 2012
Favoriete Quote:
If we were meant to stay in one place, we'd have roots instead of feet.
Mooiste Reiservaring
Vallende sterren tellen tijdens het kamperen in openlucht in Red Centre Australië.
let’s talk

Jana

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds mei 2016
Favoriete Quote:
Where to next?!
Mooiste Reiservaring
Avontuurlijke 4x4 roadtrip op de onverharde Gibb River Road in het ruige West-Australië.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomvakantie bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Meld je aan voor deze reis

Laat hier je gegevens achter alsook het aantal personen dat wensen in te schrijven en wij contacteren je zo snel mogelijk om je inschrijving te finaliseren.

kies dag...
maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdagzondag

Tussen

kies uur...
10:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:00
en
kies uur...
10:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:00
Lees hier gerust eens na hoe we jouw gegevens beschermen.

Bedankt!
Je bericht is nu al op zijn bestemming. We gaan er snel mee aan de slag.