Northern Territory

OceaniëAustralië Northern Territory

The Territory, zoals het in Australië bekend is, bevat heel wat verbazingwekkende natuurwonderen. Het meest bekende symbool van Australië is ongetwijfeld de Uluru in het zuiden, maar ook het noordelijk deel is geliefd wegens de groene pracht van het Kakadu National Park en zijn Aboriginal cultuur.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Darwin

Het weer in Darwin

ontdek meer

Highlight Reizen

Geen 2 mensen zijn gelijk, en dus is een groep van 6 personen (4 volwassen en 2 kinderen) al helemaal speciaal. Elk avontuur vraagt een goede voorbereiding en flexibiliteit tijdens de uitvoering. We trekken met twee 4x4 campers, met rooftop tenten op het dak, door West-Australië en de Northern Territory.

ontdek deze reis

Deze uitdagende rondreis, genaamd "Explorers Way", doorkruist Australië over een afstand van 3.000 km. De route begint in Adelaide in Zuid-Australië en leidt naar Darwin in het Northern Territory. Als echte ontdekkingsreizigers volgen we het spoor van pionier John McDouall Stuart, de eerste persoon die erin slaagde om het continent en het rode centrum te doorkruisen. Deze onvergetelijke reis brengt ons van de groene wijnbergen in het zuiden naar de uitgestrekte outback van het Red Centre tot het tropische noorden van Australië. Een avontuur met oneindige vlaktes, adembenemende kleuren, grandioze landschappen, memorabele wandelingen en onvergetelijke ontmoetingen met de Aboriginal cultuur.

ontdek deze reis

Niet te missen plekjes in Northern Territory

Uluru - Kata Tjuta National Park

De Uluru, meer bekend als Ayers Rock is een reusachtige rotsformatie gelegen in het Northern Territory van Australië. Deze indrukwekkende monoliet met spectaculaire afmetingen is het grootste heiligdom voor de Anangu Aborginals. Tijdens de ‘sunrise’ en ‘sunset’ zorgt Uluru voor een fascinerend kleurenschouwspel, variërend van donkerrood bij zonsopgang tot zwart na een bui. Het natuurwonder ‘Kata Tjuta’, ook wel bekend als de Olga’s, bevindt zich 42 kilometer ten westen van Ayers Rock. Deze 36 koepelvormige rotsen zijn even opvallend maar minder toeristisch dan hun wereldberoemde buurman.

ontdek onze reizen

Alice Springs

Alice Springs, genoemd naar de permanente waterbron Alice Spring, is het grootste outback-stadje en tevens de toegangspoort tot vele attracties in de Red Centre zoals Kings Canyon en Uluru. Andere bezienswaardigheden liggen verspreid in de stad, maar ‘Alice’ is zo klein dat u ze toch te voet kunt bezichtigen. Breng zeker een bezoek aan de Royal Flying Doctor Service, School of the Air en Desert Park of geniet van een oneindig uitzicht tijdens een ballonvaart boven de spectaculaire Mac Donnell Ranges.

ontdek onze reizen

Kings Canyon

Kings Canyon is de diepste en meest spectaculaire kloof van Centraal Australië. Het diepe dal tussen de bijna loodrechte wanden werd door de eeuwen heen door de Kings Creek uit het zandsteen geslepen. Een must do is de ‘Canyon Rim Walk’ die u over de rand van de kloof voert. Tijdens deze drie uur durende wandeling heeft u prachtige panorama’s over de outback en ziet u de verrassende groene ‘Garden of Eden’, een kloof gevuld met palmbomen en de bizarre rotsformatie van de ‘Lost City’.

ontdek onze reizen

West McDonnell Ranges

De Namatjira Drive tussen Alice Springs en Glen Helen voert u doorheen het West MacDonnell National Park. Deze bergketen herbergt tal van bijzondere natuurverschijnselen. Maak zeker een korte wandeling bij de kloven van Simpsons Gap en Standley Chasm. In de namiddagzon bieden ze een fascinerend kleurenspel. In dit harde woestijnklimaat kan u bij de waterpoelen van Ellery Creek, Big Hole en Ormiston Gorge genieten van een verfrissende duik.

ontdek onze reizen

Kakadu National Park

Op zo’n 4 uur rijden van Darwin ligt het Kakadu National Park, één van de hoogtepunten in de Top End van het Noordelijk Territorium. Gekenmerkt door honderden soorten dieren, kreken, watervallen, mangrove moerassen, drassige regenwouden en savannegebied is het park eigendom van de Aboriginals en wordt het beschermd door UNESCO. Ervaar Kakadu op z’n mooist met een Yellow water cruise vroeg in de morgen bij het ontwaken van de natuur of breng een bezoek aan de bekende Ubirr Rock en Nourlangie Rock met hun prachtige aboriginal tekeningen.

ontdek onze reizen

Nitmiluk National Park

Nitmiluk (Katherine Gorge) National Park wordt gekenmerkt door 13 kloven die zich uitstrekken over een afstand van 50km bij de Katherine River. Deze kloven zijn door de miljoenen jaren heen gevormd door hevige regens. Het park is het best te bewonderen per boot of kano op de Katherine Rivier. Uw gids vertelt u alles over de rotskunstgalerijen in de holen en kloven. U ontdekt er beslist een onbekende vogel of komt misschien oog in oog te staan met een zoetwaterkrokodil. Enkele goed uitgestippelde wandelroutes brengen je bij de Edith Falls waar je een frisse duik kan nemen in het water.

ontdek onze reizen

Litchfield National Park

Het kleinere Litchfield National Park, ten noordoosten van Northern Territory en zo’n anderhalf uur rijden van Darwin, staat vooral bekend om z'n talrijke watervallen waaronder de Wangi falls & Florence Falls. Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet voor een stevige bushwalk, maar je kunt er ook rondrijden in een 4WD. Je komt er langs reusachtige termietenheuvels en de zandstenen rotsformaties van de Lost City. Dit natuurgebied is een echt natuurparadijs met talloze inheemse dieren en vogels, zoals de prachtige Kookaburra en de zeldzame zwarte kaketoe met rode staart.

ontdek onze reizen

Arnhemland

Ten oosten van Kakadu National Park bevindt zich het mystieke Arnhemland, een stukje paradijs op aarde. Arnhemland is in het bezit van aboriginals en is moeilijk toegankelijk voor bezoekers. Deze regio is slechts te betreden met de nodige “permits” en het best te bezoeken met een begeleide trip. Arnhemland wordt gezien als de bakermat van de didgeridoo. Takken van eucalyptusbomen die zijn uitgehold door termieten worden gebruikt als een natuurlijk blaasinstrument. Verder is de streek bekend door de inheemse culturele overleveringen van rots- en zandtekeningen.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Voorbeeldreizen in Northern Territory

We trekken te land en ter zee naar de mooiste bezienswaardigheden in het tropische noorden van Queensland. Vanuit de belangrijkste stad Cairns verkennen we meerdere keren de prachtige onderwaterwereld van het bekende Great Barrier Reef, maar we trekken er eveneens met de huurwagen op uit naar het pittoreske Port Douglas en het tropische regenwoud van de Daintree, alvorens terug af te zakken naar Cairns. Off we go!

ontdek deze reis

Een autorit langs de zuidkust van Australië is één va de mooiste en meest afwisselende routes van het land. Je rijdt van Melbourne naar Adelaide via de beroemde Great Ocean Road, wandelt tussen de toppen van het regenwoud in de Otway Ranges, ziet de bizarre bergwereld van het Grampians National Park en geniet van een spectaculaire kust aan de Limestone Coast. Op Kangaroo Island heb je de kans om zeeleeuwen te ontmoeten.

ontdek deze reis

We ontdekken Sydney, één van de mooiste steden ter wereld, gaan op verkenning in het typische rode hart van Australië met het icoon Ayers Rock, trekken verder richting het tropische Cairns, de uitvalsbasis naar het Great Barrier Reef en het regenwoud, maar eindigen doen we in de lifestyle hub Melbourne. Deze rondreis biedt een ideale mix tussen individueel verkennen en reizen in kleine groep.

ontdek deze reis

Geen 2 mensen zijn gelijk, en dus is een groep van 6 personen (4 volwassen en 2 kinderen) al helemaal speciaal. Elk avontuur vraagt een goede voorbereiding en flexibiliteit tijdens de uitvoering. We trekken met twee 4x4 campers, met rooftop tenten op het dak, door West-Australië en de Northern Territory.

ontdek deze reis

We wilden al lang eens écht ver weg, er eens helemaal uit, maar met het nodige comfort. Onze keuze viel op het schilderachtige, ongerepte Tasmanië in het Zuidoosten van Australië tijdens een cruise aan boord van Princess Cruises. We genoten met volle teugen van de wilde natuur en de lokale cultuur, bezochten indrukwekkende steden en ontdekten fascinerende bestemmingen als Port Arthur. Wat een bestemming!

ontdek deze reis

Tijdens deze afwisselende reis in Noord-Queensland bezoeken we niet alleen het bekende Great Barrier Reef, maar trekken we ook op verkenning naar het binnenland. De Atherton Tablelands zijn de perfecte uitvalsbasis hiervoor. Maar we vinden ook rust en luxe aan boord van een 5-daagse cruise vanuit Cairns met focus op het noordelijke Great Barrier Reef. We snuiven ook met plezier even de sfeer van de echte Outback op tijdens een begeleid bezoek aan Chillagoe.

ontdek deze reis

We ontdekken de prachtige oostkust van Australië. Een fascinerende cultuur en ongerepte natuur wisselen elkaar af. We zijn de indruk van de spectaculaire Glasshouse Mountains, de zandduinen van Fraser Island, de parelwitte stranden op Hamilton Island, het ongerepte regenwoud van Daintree en de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef.

ontdek deze reis

Deze fantastische busreis brengt ons naar enkele, uiteenlopende hoogtepunten van Australië. Kosmopolitische steden zoals Melbourne en Sydney, het rode woestijnlandschap van Uluru en de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Het wordt een onvergetelijke reis ‘Down Under’!

ontdek deze reis

Deze uitdagende rondreis, genaamd "Explorers Way", doorkruist Australië over een afstand van 3.000 km. De route begint in Adelaide in Zuid-Australië en leidt naar Darwin in het Northern Territory. Als echte ontdekkingsreizigers volgen we het spoor van pionier John McDouall Stuart, de eerste persoon die erin slaagde om het continent en het rode centrum te doorkruisen. Deze onvergetelijke reis brengt ons van de groene wijnbergen in het zuiden naar de uitgestrekte outback van het Red Centre tot het tropische noorden van Australië. Een avontuur met oneindige vlaktes, adembenemende kleuren, grandioze landschappen, memorabele wandelingen en onvergetelijke ontmoetingen met de Aboriginal cultuur.

ontdek deze reis

De Northern Territory van Australië zou veel adembenemende natuurwonderen hebben. En die willen we graag met eigen ogen zien! Tijdens onze rondreis ontdekken we niet alleen het meest bekende symbool van Australië (Uluru), maar ook de groene natuurpracht van Kakadu National Park en de Aboriginal cultuur van Arnhemland. We reizen zelfs met de trein van Alice Springs naar Darwin. Dit wordt vast een onvergetelijke reis...

ontdek deze reis

We hebben voor jou een droomcombinatie: maak kennis met de fantastische metropool Sydney en 2 heel uiteenlopende Zuidzee-bestemmingen. In Vanuatu wachten onbekende culturen en boeiende rituelen van de inwoners op je. Reis door naar Fiji, waar de bevolking een vrolijkheid en liefde voor het leven uitstraalt die je bijna nergens anders in de wereld aantreft. Laat je betoveren door de Stille Zuidzee.

ontdek deze reis

We verkennen de ongerepte eilanden van de South Pacific tijdens een exclusieve cruise van Coral Expeditions. Op elk eiland verkennen we de prachtige, ongerepte natuur en maken we kennis met de lokale bevolking. We zwemmen doorheen de kleurige, magnifieke onderwaterwereld en ervaren het natuurgeweld van een eeuwenoude, actieve vulkaan.

ontdek deze reis

Tijdens deze afwisselende rondreis ontdekken we tal van hoogtepunten langs de oostkust tussen Sydney en Cairns. We bezoeken een ziekenhuis voor koala’s, bezoeken het meest oostelijke punt van het Australische vasteland, maken een 4x4 safari naar Fraser Island, bezoeken de Whitsunday Islands met azuurblauw water en paradijselijke stranden, leren veel bij over de Aboriginal-cultuur en zien het wereldberoemde Great Barrief Reef!

ontdek deze reis

We verkennen met onze terreinwagen het buitengewone West-Australië en cruisen op eindeloze highways en door eenzame Outback tracks. Via deze autorondreis kunnen we het échte West-Australië op eigen houtje verkennen, net zoals Nicole Kidman en Hugh Jackman in de film ‘Australia’. Desolate landschappen, de stad Broome en de prachtige onderwaterwereld van het Ningaloo Reef. Het zijn maar enkele hoogtepunten van deze onvergetelijke reis.

ontdek deze reis

West-Australië is een eldorado voor reizigers die zich willen laten overweldigen door de ongerepte natuur. Deze individuele rondreis in het zuidwesten zit vol verrassingen: hartelijke bewoners, bekoorlijke plekken en een relaxte, harmonische manier van leven. De reis begint in Perth en gaat via het binnenland naar Wave Rock. In Kalgoorlie ontdek je tal van historische plaatsen en mijnen. Vanaf Esperance volg je de mooie kustlijn met enorme karribomen, spectaculaire stranden zoals Lucky Bay, schilderachtige landschappen en groene wijngaarden bij Margaret River.

ontdek deze reis

Welkom in Australië, het land met een ongeziene natuurpracht! Tijdens deze rondreis ‘down under’ bezoeken we de indrukwekkende Kings Canyon, zien we de wereldberoemde Ayers Rock, wandelen we in het regenwoud en ontdekken we de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. You're gonna love the ‘Australian way of life’.

ontdek deze reis

We genieten in Australië van het beste dat het land te bieden heeft. In Sydney verkennen we alle hoeken van de metropool per fiets. We leven op het ritme van de natuur tijdens een onvergetelijke kampeersafari en met onze camper trekken we op eigen tempo doorheen de fantastische fauna en flora. Wat een onvergetelijke droomreis, zowel voor groot en klein!

ontdek deze reis

Bezoek de beroemde havenstad Sydney en de indrukwekkende Blue Mountains, ervaar de Aboriginal-cultuur in de Outback en geniet van tropische, ongerepte stranden in het noorden van Queensland, waar het regenwoud het Great Barrier Reef ontmoet. Dit is de perfecte, unieke huwelijksreis!

ontdek deze reis

Een roadtrip in West-Australië staat al lange tijd op onze verlanglijst. En na maandenlang ‘smachten’ is het eindelijk zover! We gaan kennismaken met de unieke combinatie van ‘land’ (met de outback natuurpracht van het Karijini National Park) en ‘zee’ (met de onderwaterwereld van het kleurrijke Ningaloo Reef). Maar eerst gaan we enkele dagen de hoofdstad van Western Australia verkennen: Perth. Australia, here we come!

ontdek deze reis

Tijdens deze comfortabele bustour ontdekken we de hoogtepunten van het zuiden van Australië. Naast een bezoek aan Canberra, Melbourne en Adelaide, spreken de panoramische kustroute ‘Great Ocean Road’ en de prachtige fauna en flora van Kangaroo Island tot de verbeelding!

ontdek deze reis

We genieten van een avontuurlijke kampeersafari in de Kimberley regio, één van de laatste wildernisgebieden op aarde. In het Purnululu NP ontdekken we bizarre bijenkorfachtige rotsformaties, maken kennis met de lokale bevolking en zijn onder de indruk van de bergketens, brede steppes, ravijnen en tropische regenwouden die we onderweg ontdekken.

ontdek deze reis

We ontdekken de weelderige, groene en ongerepte natuur die ‘Tassie’ zo geliefd maakt bij de bewoners en bezoekers. Maar niet alleen de natuur, ook de kleine steden en de prachtig gelegen hotels, maken deze rondreis in Tasmanië uniek.

ontdek deze reis

De reis naar Australië brengt ons als aperitief Melbourne, een matuur wordende wereldstad, vervolgens het voorgerecht Mornington Peninsula, een schiereiland met fantastische koudklimaatwijnen en als hoofdschotel een puur natuur roadtrip door Tasmanië, de groene long van Australië. Deze reis is zowel kosmopolitisch als chilled-out, maar vooral easy-going. Fotograaf en reisjournalist Gerrit Op de Beeck neemt je graag mee op zijn reisavontuur.

ontdek deze reis

Deze tour van Perth naar Darwin combineert tal van contrasten. We reizen in een boeiend internationaal gezelschap langs de prachtige kusten van West-Australië, genieten van de zee in Monkey Mia en trekken naar de Outback waar we canyons en bush camps ontdekken.

ontdek deze reis

We ontdekken de ruige, verlaten kust van de Kimberley tijdens een fantastische expeditiecruise. The Great Escape is klein genoeg om ons naar exclusieve afgelegen plaatsen te brengen en aan land te gaan. We cruisen langs de magnifieke kustlijn en maken kennis met de verhalen, cultuur en geologie van deze fantastische omgeving. We verkennen het achterland in stijl: met de helikopter.

ontdek deze reis