Tweemaal feest in 2020

Wat vliegt de tijd… Best of Travel viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. De fakkel werd van moeder Gisèle Decorte op dochter Els Verhoest doorgegeven die het bedrijf ondertussen ook al 25 jaar leidt.

Benieuwd hoe ons bedrijf door de jaren heen evolueerde? Bekijk dan hieronder de historiek. Spoiler alert: we hebben heel wat oude teamfoto’s staan onderaan deze pagina.

1980: oprichting V&D Travel

Roger Verhoest en Gisèle Decorte hebben zeker één iets gemeen: hun passie voor reizen. Eens de kinderen wat groter waren, startte Gisèle onder impuls van haar man met het reiskantoor V&D Travel, een samenstelling van de namen Verhoest & Decorte. De reissector stond toen nog in zijn prille kinderschoenen, dus was Gisèle één van de pioniers om de Vlamingen de kunst van het reizen bij te brengen.

1995: dochter Els voegt zich bij het bedrijf

Dochter Els was niet onmiddellijk voorbestemd om in de voetsporen te treden van haar moeder. Na haar licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen in Antwerpen koos ze voor een extra jaar Master of Management. Met die diploma’s op zak startte ze haar professionele carrière in de reclamewereld. Tot vader Roger zijn dochter meenam naar Australië, het land van zijn dromen. Toen veranderde alles…

Oorspronkelijke locatie: Staden

Gisèle startte het bedrijf aanvankelijk in een kleiner kantoor, dichter bij het centrum, maar toen Els aan het roer kwam en het aantal werknemers groeide, verhuisden ze naar een andere locatie in Staden.

1996: start Aussie Tours

Toen Roger Els meenam naar Australië sloeg de vonk ook bij Els over. Op de terugvlucht waren vader en dochter al de nodige plannen aan het smeden om een gespecialiseerde reisorganisatie te starten op Australië. Hun project kreeg de naam ‘Aussie Tours’ en beiden waren vastberaden om ‘Aussie Tours’ op de kaart te zetten.

Eerste brochure

De eerste Australië brochure telde amper zes pagina’s. In de brochure stonden drie Nederlandstalige groepsreizen en was volledig gemaakt door vader Roger.

2003: start Africa Tours

Een aantal jaar later hadden reeds heel wat klanten naar Australië of Nieuw-Zeeland gereisd. Zo kwam het idee tot stand om een tweede afdeling op te richten onder de noemer Africa Tours, zodat de tevreden klanten ook in de toekomst konden blijven reizen. Het Afrikaanse continent bleek een perfecte aanvulling op het bestaand aanbod, maar met een apart team van specialisten.

2005: Qantas deelt award(s) uit

Aussie Tours mag zich 3 keer dé beste all-round Australië-touroperator noemen. In 2005, 2010 en 2013 kregen ze in Heemstede de prestigieuze Iron Boomerang Award.

2009: vereeuwigd in een Kiekeboe strip

Wie graag strips leest, kan zelfs in Kiekeboe het reisbureau Aussie Tours spotten. Striptekenaar Merho ging mee op één van onze groepsreizen naar Australië en vond daar inspiratie voor zijn eerste strip: Het Boemerangeffect. Later ging hij een tweede keer naar Down Under en bracht hij de vervolgstrip uit: De Kangoeroeclub. Beide albums werden gegroepeerd in een ‘special edition’.

2009: start Latin Tours

Geen twee zonder drie… Daarom besloot de familie Verhoest nog een pareltje toe te voegen aan hun specialisaties: Zuid-Amerika. De enorme diversiteit en de combinatie van de prachtige natuur en authentieke culturen vormden de perfecte aanvulling.

2011: start Asia Tours

Niet alleen de reisinteresse van de klanten, maar ook van de medewerkers bleef groeien. Daarom zag in 2011 een nieuwe specialisatie het levenslicht: Asia Tours.

2011: nieuw kantoor, nieuwe naam

Tussen 1980 en 2010 groeide het team van één naar twaalf medewerkers met als gevolg dat het kantoor in Staden uit zijn voegen barstte. Tijd dus om uit te kijken naar een nieuwe uitvalsbasis met ruimere kantoren om onze klanten nog beter te dienen. We vonden de geknipte plaats langs de Rijksweg in Roeselare, vlakbij afrit 6 van de E403.

We transformeerden ook de naam van V&D Travel naar Best of Travel aangezien Roger en Gisèle konden genieten van een welverdiend pensioen.

2012: Beste publiciteit van het jaar

Ook in eigen streek werden we bejubeld, want in 2012 wonnen we de Roeselare Award voor ‘beste publiciteit van het jaar’. We proberen via herkenbare publiciteit weer te geven waarvoor we staan. Het groen in de bamboo staat bijvoorbeeld voor de natuur die ontdekt wordt tijdens onze reizen.

2015: Hawaii nieuw in ons aanbod

Hawaii is de droom voor echter ‘nature lovers’. Je wordt er betoverd door de weelderige bloemenpracht, kleurrijke canyons, prachtige onderwaterwereld, regenbogen en klaterende watervallen. Met je voeten door het vulkanische zwarte strand wandelen of ruige kliffen en groene bossen ontdekken? Alles kan! De ideale uitbreiding van ons aanbod dus.

2018: nieuwe website

Na maanden van hard zwoegen, duizenden foto’s te selecteren, meer dan 150 voorbeeldreizen te creëren en dat alles in een mooi jasje te gieten lanceerden we in 2018 onze nieuwe inspiratie website. Via https://bestoftravel.be/ kan je kennismaken met onze gespecialiseerde bestemmingen, tal van reisinspiratie, onze brochures, evenementen, fotografiereizen en ons team.

Alles onder de noemer 'Best of Travel'

Om het leven wat makkelijker te maken, zullen we in de toekomst al onze expertise onder de gezamelijke noemer ‘Best of Travel’ aangeven. Zo verdwijnen misschien wel de merknamen Aussie Tours, Africa Tours, Latin Tours en Asia Tours, maar dat wijzigt niets aan onze expertise. Elke travel designer heeft nog steeds zijn uitgebreide kennis op één of meerdere continenten.

Roger Verhoest in Australië (1996)

Het team in 2000

Het team in 2001

Het team in 2002

Het team in 2003

Het team in 2004

Gisele en Els in Nieuw-Zeeland (2004)

Els in Nieuw-Zeeland (2004)

Het team in 2005

Het team in 2006

Het team in 2007

Samenwerking met stripauteur Merho

Het team in 2010

Het team in 2011

Opening nieuw kantoor (2011)

Roger en Gisèle (2013)

Els in West-Australië (2012)

Els in West-Australië (2012)

Het team in 2013

Het team in 2015

Els in Azië (2015)

Els in Azië (2015)

Het team in 2016

Els in Argentinië (2018)

Het team in 2018

Els in Namibië (2019)

Els in Namibië (2019)