4x4 avontuur in Nieuw-Zeeland

Off the beaten track

Ontdek ongebruikelijke routes en verborgen plekjes.

Adem de natuur in

Maak een connectie met het échte Nieuw-Zeeland.

Voor avontuurlijke zielen

Ga offroad en doe aan mountainbiken, bungeejumpen,…

De Nieuw-Zeelandse natuur zal je telkens weten te verrassen.

Wow, wie durft een bungeesprong te doen?

Hoe prachtig zou het zijn om dit te zien in Kaikoura?

Precies een postkaartje!

De fauna en flora is adembenemend.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Brussel naar Auckland

Weg zijn we! Na een lange vlucht komen we aan in Auckland, gelegen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Bij aankomst kruipen we meteen onder de wol zodat we morgen goed uitgerust zijn voor een spannende eerste dag.

Dag 3 Van Auckland naar Omapere

Na een goede nachtrust kan het avontuur beginnen. We pikken onze huurwagen op en gaan, in noordwestelijke richting, op pad richting Omapere. We reizen via Muriwai Beach, bekend om zijn Jan-van-Genten kolonie. Vervolgens bezoeken we het unieke Kauri-museum in Matakohe alsook het Waipoua Forest waar we de reusachtige bomen bezichtigen.

Dag 4 Richting de Bay of Islands

Met onze wagen mee op de ferry steken we de Hokianga Harbour over en rijden we verder noordwaarts. Via talloze mooie stranden en gezellige vissersdorpjes komen we aan in de Bay of Islands, één van de mooiste bezienswaardigheden van het land.

Dag 5 Bay of Islands

Vandaag hebben we een vrije dag, maar stilzitten doen we niet. We kunnen naar Cape Reinga, het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland, of een boottocht door de baai maken. Wij kiezen voor dat laatste en wauw, wat een landschap hier.

Dag 6 Terug naar Auckland

We rijden langs de oostkust terug naar Auckland. Onderweg stoppen we geregeld eens op één van de mooie baaien en stranden. Deze nacht slapen we opnieuw in Auckland.

Dag 7 Verder naar Tairua

Het is tijd om Auckland definitief achter ons te laten. We rijden langs de oude gouddelversstad Thames, gelegen op het schiereiland Coromandel, naar Tairua. In de namiddag brengen we een bezoekje aan de beroemde Cathedral Cove, een schilderachtige baai met bizarre krijtrotsen. En op Hot Water Beach nemen we het ervan… We delven een put en relaxen in de thermale poel. Heerlijk!

Dag 8 Rit naar Rotorua

We rijden verder langs de oostkust, dwars door de kiwiregio van Te Puke, naar Rotorua. Dit is blijkbaar het centrum van de Maoricultuur en van thermische activiteit. Dus dat willen we zeker ervaren! We beginnen in het thermisch centrum Whakarewarewa waar we ontspannend bad nemen in de Polynesian Spa Pools. ’s Avonds wacht ons een culturele ervaring, want we kunnen genieten van een Maori hangi, een maaltijd die klaargemaakt is in een traditionele aardoven.

Dag 9 Verkenning van Rotorua

Vandaag hebben we een vrije dag om Rotorua en z’n omgeving goed te ontdekken. We kunnen ofwel naar Mount Tarawera, een uitgedoofde vulkaan, of naar de thermische gebieden van Wai-O-Tapu of Hells Gate. Wauw, wat spuit die geiser hoog!

Dag 10 Rotorua - Napier

Onze rit door het oorspronkelijke oerwoud van het Te Urewera National Park brengt ons via onverharde wegen naar het plaatsje Wairoa. Na een rustpauze rijden we verder naar Napier, dé Art Deco stad van Nieuw-Zeeland. Dit stadje is een mooi contract met de natuurpracht die we eerder vandaag zagen. Maar ook Cape Kidnappers is zeker en vast een bezoekje waard.

Dag 11 Op naar het Tongariro National Park

Via het kronkelende binnenland met vele grindwegen en grote schapenboerderijen banen we ons een weg in westelijke richting. Delen van deze, weinig bereden, wegen werden in het verleden gebruikt als verbindingsader tussen de boerderijen en de haven van Napier. Dat moet ook toen al een hele onderneming geweest zijn. We komen uiteindelijk aan bij ons doel van vandaag: het Tongariro National Park met de nog actieve vulkaan Mount Ruapehu.

Dag 12 Van Tongariro naar Wellington

Via Raetihi volgen we de Wanganui rivier, langs de oorspronkelijke ‘Old Post Road’ tot we Wanganui bereiken en weer asfalt onder de wielen voelen. Dit was een leuke rit! Vervolgens rijden we verder langs de kust naar Wellington waar we rustig door de stad kuieren en het Te Papa Museum bezoeken, het nationale museum van Nieuw-Zeeland.

Dag 13 Rit naar Nelson Lakes National Park

Vandaag laten we het Noordereiland achter ons en nemen we de ferry naar het Zuidereiland. Eenmaal aangekomen rijden we op de Queen Charlotte Drive langs het vertakte fjordenlandschap naar Renwick. Na een korte stop vervolgen we onze weg naar het Nelson Lakes National Park.

Dag 14 Verder naar Hanmer Springs

We reizen verder over een bergpas. De trip neemt ons mee door het groene regenwoud en langs glasheldere bergrivieren naar de Lewis Pass, één van de weinige passen op het Zuidereiland tussen de oost- en westkust. Ons doel van vandaag in Hanmer Springs. We kunnen zwemmen in de thermische poelen of gaan bungeejumpen, maar wij kiezen ervoor om te mountainbiken.

Dag 15 Hanmer Springs - Kaikoura

Na onze leuke tijd in Hanmer Springs rijden we verder in noordwestelijke richting naar Kaikoura, gelegen aan de oostkust. De naam ‘Kaikoura’ betekent letterlijk ‘kreeft eten’ en eerlijk? Je kan ter plaatse lekkere, verse zeevruchten eten. Hier genieten we ook van een boottocht om walvissen te spotten.

Dag 16 Van Kaikoura naar Mount Hutt

Via de Canterbury-vlakte rijden we opnieuw de bergen in. Te midden van het fantastische landschap ligt een grote boerderij waar we gaan overnachten.

Dag 17 Mt. Hutt – Lake Tekapo – Waitaki Valley

Vandaag gaat het zuidwaarts naar het turkooisblauwe Lake Tekapo. We kregen als tip mee om een rondvlucht te maken over de Zuidelijke Alpen met zijn enorme gletsjers en de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mt. Cook. Wat een ervaring! En wat een zicht! Vervolgens gaan we verder door verlaten farmland en over een lang vergeten pas, waarna we tenslotte aankomen in Waitaki Valley voor de overnachting.

Dag 18 Rit naar Queenstown

Over een verlaten pas en langs oude gouddelversplaatsen rijden we naar Clyde. We passeren het grootste hydroproject van Nieuw-Zeeland en de Kawarau rivier tot in Queenstown. Queenstown is de avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland. Bungeejumpen, skydiven, een ritje op een gigantische schommel, varen met een jetboat en zoveel meer behoren tot de mogelijkheden.

Dag 19 Verkenning van Queenstown

Vandaag hebben we een vrije dag. Een dagexcursie naar Milford Sound of Doubtful Sound behoren tot de mogelijkheden. De watervallen die langs de bergtoppen in de fjord storten, zijn adembenemend mooi. Precies een sprookje!

Dag 20 Op naar Franz Josef Glacier

Over een smalle bergweg bereiken we Wanaka. Van hieruit gaan we verder over de Haast Pass, langs bergbeekjes en watervallen, naar de Franz Josef gletsjer. We vallen van de ene verbazing in de andere, wat verandert het landschap snel!

Dag 21 Verder naar Hokitika

Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. We kunnen ofwel wandelen aan de voet van de gletsjer ofwel een rondvlucht maken met aansluitend een gletsjerwandeling. Wat een fantastisch gebied! Daarna rijden we verder naar Hokitika, gekend voor de jade. We willen dan ook graag een leuk souvenir meenemen naar huis en wandelen met veel plezier de juwelierszaken af, op zoek naar een handgemaakte greenstone-hanger.

Dag 22 Hokitika – Christchurch

In de vroege ochtend rijden we naar Punakaiki om de Pancake Rocks te bewonderen. Nadien rijden we verder via Lake Brunner en de Arthur’s Pass naar Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland. We gaan op verkenning in de stad. We bezoeken de kathedraal en maken een typisch tramritje door de stad. Om in schoonheid afscheid te nemen van dit prachtige land, rijden we naar het uitzichtpunt van Port Hills.

Dag 23 Vertrek huiswaarts

Aangezien we nog niet het geluk hadden om een kiwi vogel in het wild te spotten, brengen we een bezoekje aan het Willowbank Wildlife Reserve. Daarna is het hoogtijd om onze terreinwagen in te leveren en de vlucht huiswaarts te nemen.

Dag 24 Aankomst in Brussel

Touchdown! We zijn opnieuw in Brussel, met een bagage vol onvergetelijke herinneringen.

Testimonials

Perfect met de auto te doorkruisen!

Nieuw-Zeeland is een super leuk land om met de auto te doorkruisen of op bepaalde plaatsen één of meerdere dagen er op uit te trekken op een van de vele tracks.

Elslander D.

Onze Oceanië Experts

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!