Actief door Madagaskar

Pic Bobby

Beklim de 2de hoogste berg van Madagaskar.

Ontdek het eiland per fiets

Fiets naar kratermeren en langs wijngaarden.

Isalo National Park

Ontdek de grillige rotsen, ravijnen en zwem in natuurlijke zwembaden.

Madagaskar zal je verbazen door het gevarieerde landschap.

Je komt heel veel schattige lemuren tegen!

Op zoek naar authenticiteit? Check!

De vele bochten en rivieren doen je ogen twinkelen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Antananarivo

We vertrekken vanuit Parijs naar Antananarivo, de hoofdstad van het ‘Rode Eiland’. Vervolgens transfer naar het hotel. Morgen beginnen we aan ons tropische avontuur!

Dag 2 Bezoek aan Antsirabe

We rijden door het hoogland langs een weg met verrassend veel bochten. In de namiddag bereiken we Antsirabe, waar we een stadstour maken. De stad wordt ook wel Ville d’Eau genoemd, omdat hier veel warmwaterbronnen en twee kratermeren te vinden zijn.

Dag 3 Fietstocht naar de kratermeren

Tijd om de fiets te nemen! Vandaag gaan we naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva. Daarna nemen we de wagen naar Manandona en springen we op onze fiets om koers te zetten naar Ilaka. We rijden met de auto verder langs rijstterrassen, naaldbossen en eucalyptuswouden.

In Ambositra, een charmant stadje met houten huisjes, maken we een korte stop en bezoeken we een paar ateliers gespecialiseerd in houtsnijwerk. Daarna rijden we verder naar Ranomafana waar we overnachten.

Dag 4 Trektocht in Ranomafana

Vandaag gaan we wandelen in het grote nationale park van Ranomafana. We ontdekken er de fauna en flora van het oerwoud: roodbuik- en roodkoplemuren en de, pas in 1986 ontdekte, gouden halmaki. Wat een schattige aapjes! De naam Ranomafana verwijst naar ‘rano’ (water) en ‘mafana’ (heet): een bezoek aan de warmwaterbronnen mag dus niet ontbreken.

Dag 5 De wijngaarden tussen Fianarantsoa en Ambalavao

Na een lekker ontbijt maken we een fietstocht naar het dorpje Alakamisinambohimaha (zeg dat maar ’s tien keer na elkaar!). Daarna nemen we de auto en rijden we via Fianarantsoa naar Ambalavao. Onderweg zien we prachtige wijngaarden.

Dag 6 Trektocht in het Adringitra NP

We verlaten Ambalavao en trekken naar het Adringitra NP. Na een lekkere picknick beginnen we aan onze trektocht. Die duurt zo’n 3 uur en voert ons langs Betsileo-dorpen naar ons eerste kamp bij Imaitso. Daar overnachten we in een tent, op zo’n 1.600 meter hoogte.

Dag 7 Trekking

We wandelen verder door prachtige landschappen en zien onderweg lemuren, verschillende soorten inheemse planten en meer vogels dan je voor mogelijk houdt. Onderweg stoppen we voor een picknick. Nadat we de vlakte van Andreampotsy hebben doorkruist, komen we na zo’n 8 uur aan op onze volgende kampeerplaats. Moe maar voldaan genieten we van het avondeten. Vanavond slapen we in onze tent op niet minder dan 2.050 meter hoogte!

Dag 8 Beklimming van Pic Bobby

We staan vroeg op, want vandaag beklimmen we Pic Bobby (2.658 meter hoog). Wat een adembenemend uitzicht! Daarna dalen we af door de vlakte van Andohariana, met zijn vele aloë-soorten en ringstaartmaki’s. Na de picknick dalen we verder af door ‘Extraterrestre’. Die heeft zijn naam niet gestolen: het lijkt wel alsof we op de maan zijn beland!

Dag 9 Ranohira

We rijden naar Ranohira, een klein stadje in het zuiden van Madagaskar dat aan de rand van het Isalo National Park ligt. Maar dat is voor morgen: de rest van de dag ontspannen we in onze lodge.

Dag 10 Bezoek aan Isalo National Park

Vandaag bezoeken we het Isalo National Park met zijn grillige rotsmassieven, ravijnen, natuurlijke zwembaden en buitengewone fauna en flora zoals de fosa, ringstaartmaki, sifaka en de bruine lemuur.

Dag 11 Zwembaden en watervallen

’s Ochtends trekken we opnieuw naar het nationaal park voor een wandeling. En als het allemaal even te warm wordt, koelen we af in de diepgroene, natuurlijke zwembaden of onder een klaterende waterval. Daar kan geen douche tegenop! In de namiddag rijden we langs hoge struiken en kleine cactuswouden naar Tulera.

Dag 12 Met de boot naar Anakao

Na het ontbijt gaan we naar de haven en nemen we de boot naar Anakao, een gemoedelijk vissersdorpje. In de namiddag trekken we naar het prachtige witte zandstrand, gelegen aan turkooisblauw water.

Dag 13-14 Anakao en Nosy Ve

Na alle inspanningen van de voorbije dagen gunnen we onszelf absolute rust en genieten we van het prachtige strand. We maken ook een uitstap naar het kleine onbewoonde eiland Nosy Ve, waar de roodstaartkeerkringvogel leeft.

Dag 15-16 Terug naar huis

Onze prachtige rondreis zit erop. We nemen de boot terug naar Tulear, rijden naar de luchthaven en vliegen terug van Antananarivo naar Parijs.

Testimonials

Fantastische wandelingen

Geweldige trektochten met als hoogtepunt de top van de Pic Bobby op 2658m!

Sander Neudt

Onze Afrika Experts

Kimberly

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 2022
Favoriete Quote:
Don’t be a tourist, be a traveller.
Mooiste Reiservaring
Op backpackertrip door Slovenië met vrienden wilde ik de zonsopgang bewonderen. In Bled stonden we hiervoor om 3u op en deden een tocht door de bergen. We werden beloond met een onwaarschijnlijke zonsopgang.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!