Actieve ontdekking van Tropical North Queensland

Op zoek naar Nemo

Ga snorkelen in de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef.

Koloniale rust in een groen kader

Logeren in het Thala Beach Nature Reserve is een ecologische topervaring!

Uitgestrekte natuur

Ontdek het Daintree National Park, het tot erfgoed uitgeroepen regenwoud.

Voel de wind in je haren tijdens een tocht met een catamaran.

Logeren op een unieke locatie? Een adres: Thala Beach Nature Reserve.

Laat je verrassen door de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef.

Dieren van dichtbij zien? Dat kan in Port Douglas Wildlife Habitat.

Krokodillen genoeg in Tropical North Queensland!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

DAG 1-2 VAN BRUSSEL NAAR CAIRNS

Het is zover: we gaan naar Australië! In Brussel nemen we eerst de vlucht naar Singapore en vervolgens vliegen we verder richting Cairns, de tropische hoofdstad van Queensland. Op dag 2 komen we in de late namiddag aan en de zon is onmiddellijk van de partij. We nemen een taxi naar het hotel en ‘s avonds kuieren we nog even de Esplanade af.

DAG 3 TE VOET DOOR CAIRNS

Tijdens onze eerste volledige dag Down Under kiezen we voor een exploratie van Cairns stad zelf. Hierbij wisselen we af tussen cultuur, met het Cairns Museum, en wat natuur, met het Cairns Aquarium. Ook een stop in de bekende Rusty’s Markets mag niet ontbreken. Het is een leuke plek om met de locals in contact te komen.

DAG 4 HET GREAT BARRIER REEF VAN DICHTBIJ

Vandaag is het alle hens aan dek! Letterlijk en figuurlijk, want we gaan aan boord van de catamaran die ons meeneemt naar Michaelmas Cay op het Great Barrier Reef. We ontdekken al snorkelend de prachtige, kleurrijke onderwaterwereld voor de eerste keer. Wauw, wat een belevenis om onze vakantie te starten!

DAG 5 MET DE AUTO NAAR PORT DOUGLAS

Na het ontbijt pikken we onze huurwagen op en rijden we noordwaarts richting Port Douglas. Onderweg houden we echter eerst halt bij Hartley’s Crocodile Adventures, een Australisch dierenpark dat bulkt van de activiteiten. Vooral de voedermomenten vinden we best spectaculair… We cruisen verder tot in de buurt van Port Douglas waar we ons voor enkele dagen installeren in het rustgevende Thala Beach Nature Reserve resort, gelegen op een prachtig natuurdomein.

DAG 6 OP ONTDEKKING NAAR DE LOW ISLES

De Low Isles zijn twee paradijselijke eilandjes op het Great Barrier Reef, ten noordoosten van Port Douglas. De catamaran gaat voor anker in de beschermde azuurblauwe lagune, maar voor we in het water mogen plonzen gaan we eerst met een glasbodemboot op verkenning. Daarna hebben we de mogelijkheid om te snorkelen of een strandwandeling te maken rondom het eiland. Om tussendoor de batterijen op te laden wordt er ook een lekker tropisch buffet aan boord geserveerd. Meer hoeft dat echt niet te zijn…!

DAG 7 RELAXEN IN HET THALA BEACH NATURE RESERVE

Het is vakantie en vandaag genieten we dan ook een dagje rust in het tropische Thala Beach resort. Na een lange ochtendwandeling op het strand gaan we op zoek naar wat tropische vogels en vlinders rond onze villa. Maar tegen de avond gaan we opnieuw aan boord van een catamaran voor een glaasje bubbels terwijl de zon alles prachtig roodgeel kleurt als ze onder de horizon verdwijnt.

DAG 8 HET TROPISCHE REGENWOUD VAN DAINTREE NATIONAL PARK

We verlaten Port Douglas en rijden verder noordwaarts. Het landschap verandert snel in een weelderig tropisch regenwoud, maar dat beseffen we pas helemaal als we op verkenning gaan in het Daintree Discovery Centre. Hier gaat een hele nieuwe wereld van planten en dieren voor ons open. En we hebben ongelofelijk veel geluk, want tijdens de rit naar onze volgende lodge komen we een wilde kasuaris tegen langs de kant van de weg. Fantastisch!

DAG 9 VERKENNING VAN CAPE TRIBULATION

Na een tropische fruit-ontbijt in onze lodge rijden we tot in Cape Tribulation, de plaats waar het tropische regenwoud en het Great Barrier Reef elkaar ontmoeten. We wandelen op de voorzien paden en genieten van de prachtige zichten. Een lokaal ijsje mag echter ook niet ontbreken. ‘s Avonds trekken we onder begeleiding nog eens het regenwoud in, maar dit keer om het nachtleven van de lokale fauna te ontdekken. Wat een geluiden! Precies een ‘Night at the Museum’ maar dan in het oudste archief van de natuur. Voldaan keren we terug naar onze lodge.

DAG 10 SNORKELEN NABIJ CAPE TRIBULATION

Vandaag hebben we een afspraak met de bemanning van een 700pk sterke speedboot om een laatste keer te gaan snorkelen in het Great Barrier Reef. De onderwaterwereld is hier werkelijk prachtig! Eens voet aan wal verlaten we Cape Tribulation en rijden we opnieuw naar Port Douglas. Hier verblijven we eens in een studio. Verder vullen we de namiddag met wat winkelen en snuisteren in Port Douglas.

DAG 11 DUIKEN AAN HET AGINCOURT RIF

We krijgen maar niet genoeg van de indrukwekkende onderwaterwereld en beslissen om vandaag nog eens het water op te gaan. De boot brengt ons in geen tijd naar het bekende Agincourt rif, waar we ons klaar maken om te gaan duiken. Tot driemaal toe dalen we onder begeleiding af langs de prachtige koraalwanden en ontdekken we steeds nieuwe maritieme bewoners en koraalvormen. Zalig!

DAG 12 ABORIGINAL AFSLUITER IN CAIRNS

We staan vroeg op vandaag, want we gaan genieten van een ‘Breakfast with the birds’ in Port Douglas Wildlife Habitat. Naast de vogels gaan we ook nog met enkele andere Australische beesten op de foto en verkennen we de rest van dit dierenpark. Daarna keren we terug naar Cairns, waar we ’s avonds worden opgepikt voor een exclusieve Aboriginal storytelling-ervaring en diner, midden in het regenwoud.

DAG 13-14 TERUG NAAR BELGIE

Vandaag zit ons avontuur ‘Down Under’ erop! We kopen vlug nog wat souvenirs op de luchthaven van Cairns, maar daarna vatten we onze terugreis aan. Hup, via Singapore naar Brussel. Maar op het vliegtuig maken we al plannen voor een volgend bezoek aan een andere staat van Australië, want dit smaakt naar meer…

Onze Oceanië Experts

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!