ANDALUSIË IN ZIJN GEHEEL

Dans de Flamenco in Jerez de la Frontera

Dwalen op het ritme van de muziek in de hoofdstad van de Flamenco.

Bezoek het bewonderenswaardige Alhambra

Één van de top bezienswaardigheden van Andalusië.

Rondreis doorheen de witte dorpjes

Laat je verrassen door Arcis de la Frontera, Grazalema en Ronda.

Ontdek de flamenco artiesten van Andalusië

Sfeer opsnuiven in Córdoba!

Een bezoek aan het Alhambra in Granada mag niet ontbreken op jouw rondreis doorheen Andalusië.

Trek erop uit in het levendige Sevilla.

Ronda, de witte Andalusische stad bovenop een rots.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

DAG 1 VLUCHT RICHTING MÁLAGA EN RIT NAAR GRANADA

We vliegen naar Málaga en komen aan in de meest zuidelijke regio van Spanje, Andalusië. We nemen de huurwagen op en zetten koers richting Granada. We verblijven er 2 nachten in een designhotel.

DAG 2 GRANADA

Vandaag bezoeken we Granada. We stoppen in het Alhambra, een indrukwekkend Moors paleizencomplex met prachtige tuinen. Het is aangeraden om deze bezienswaardigheid vooraf te reserveren. Daarna gaan we met een shuttlebusje naar de Plaza Nueva waar de talrijke studenten in en rond de vele bars en restaurants een bijzondere sfeer creëren.

DAG 3 GRANADA

In de voormiddag gaan we verder op ontdekking in de stad Granada. We beginnen onze verkenning in een web van straatjes rond de kathedraal. We wandelen verder oostwaarts naar Albacín, een typische volkswijk met een duidelijk Moorse stempel. ’s Avonds weerklinkt hier flamencomuziek uit de kleine cafeetjes.

ÚBEDA

We verlaten Granada en rijden richting Jaén. We bewonderen het spectaculaire landschap met de miljoenen olijfbomen die goed zijn voor maar liefst 25% van de globale olijfolieproductie. In elk restaurant kan je de ‘picual’ en de ongefilterde ‘manzanilla’-variëteit proeven, de beste olijfolie uit de streek! Daarna rijden we verder naar het gezellige stadje Úbeda waar we 2 nachten verblijven in een parador.

DAG 4 ÚBEDA - BAEZA

De stad Úbeda is architectonisch gezien één van de mooiste steden van Andalusië en herbergt tal van Renaissancegebouwen. We krijgen een goed beeld van deze stad uit de 16e eeuw. We rijden door naar Baeza die tussen eindeloze symmetrische rijen olijfbomen ligt. Je vindt hier talloze paleizen, kerken en kloosters in Renaissancestijl die tot UNESCO-Werelderfgoed behoren.

DAG 5 EN 6 CÓRDOBA

We rijden verder naar Córdoba. Hier bezoeken we de Mezquita of moskee van Córdoba. Het is 12 eeuwen oud en symbool van de macht van de Islam. In het centrum van de moskee werd in de 16de eeuw een kathedraal gebouwd en dat levert een spectaculaire kruisbestuiving op. We vinden de charme van deze stad ook in de Joodse wijk met kronkelende steegjes en gele straatlantaarns. Vooral ’s avonds, nadat de dagjestoeristen zijn verdwenen, is het hier aangenaam rondkuieren in een romantische sfeer. We verblijven 2 nachten in een prachtig 5-sterren hotel.

DAG 7 CARMONA - SEVILLA

We rijden via landelijke wegen, met eventueel een tussenstop in een van de oudste steden van Andalusië: Carmona, naar Sevilla. We logeren 2 nachten in een centraal gelegen hotel.

DAG 8 DE KLEUR, PASSIE EN SFEER VAN SEVILLA

We verkennen Sevilla, de bruisende stad met talrijke monumenten en musea en de mooiste Plaza de Toros van het land. Er is geen enkele stad in Europa die zo exotisch, bijna Noord-Afrikaans, aandoet. Je vindt er pleinen omringd door palmbomen waarbij de Giralda (de klokkentoren van de kathedraal) uitkijkt op de groeiende sinaasappelbomen. We bezoeken zeker het Real Alcázar, een verfijnd, in Moorse stijl opgericht koninklijk paleis. De meest pittoreske plek van de stad is de Barrio Santa Cruz, één van de oudste stadswijken van Sevilla met een labyrint van beschaduwde pleinen en kronkelende straatjes met witte huizen en patio’s vol bloemen. Vlakbij de typische Plaza de España staat het gebouw van het voormalige Real Fábrica de Tabacos, de setting van de beroemde opera ‘Carmen’ van Bizet.

DAG 9 VEJER DE LA FRONTERA

We ronden ons bezoek aan Sevilla af en rijden richting Vejer de la Frontera. Hier overnachten we 2 keer in een aan het strand gelegen 4- sterren hotel.

DAG 10 JEREZ

We gaan richting de hoofdstad van de flamenco, sherry en paarden! Proef een ‘fino’ in één van de prestigieuze ‘bodegas’ die de stad rijk is. We bekijken een demonstratie paardendressuur in de rijschool ‘Escuela Andaluza de Arte Ecuestre’ en bezoeken tevens het museum. In de namiddag bewonderen we de omgeving van Jerez, het mekka van de manzanilla, de fijnste sherry.

DAG 11 DE WITTE DORPEN

We rijden via een adembenemend landschap richting de witte dorpen Arcis de la Frontera en Grazalema. We bezoeken het spectaculair gelegen Ronda en trekken uiteindelijk verder richting Costa del Sol waar we 2 nachten verblijven.

DAG 12 COSTA DEL SOL EN/OF MÁLAGA

Vandaag kan je kiezen tussen een dagje rust aan de Costa del Sol of een uitstap naar de levendige en herboren havenstad Málaga. Hier kan je tal van musea waaronder het Centre Pompidou, het Picassomuseum en het Museo Carmen Thyssen bezoeken.

DAG 13 VLUCHT RICHTING BRUSSEL

Na een lange maar fantastische reis leveren we in de luchthaven onze huurauto in en nemen we onze vlucht huiswaarts.

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!