Australië: de ideale variatie tussen steden, de Outback en natuur

De avontuurlijke kant van Sydney

Beklim de Sydney Harbour Bridge en geniet van een spectaculair uitzicht.

Een nachtje onder de Australische sterrenhemel

Geniet van een 5-daagse kampeersafari. Je slaapt niet alleen in tenten, maar ook 1 nacht onder de sterrenhemel!

Kennismaking met de unieke cultuur

Leer schilderen zoals de Aboriginals.

Tijdens de reis zie je niet alleen een prachtige natuur, maar ook de verbluffende astronomie!

Zin in actie? Het Great Barrier Reef is de ideale plaats om te gaan snorkelen.

Zowel jong als oud kunnen zich vinden in deze gevarieerde reis.

Elke regio, elke bocht, elk stukje natuur is telkens een nieuwe ontdekking.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Sydney

We zijn klaar voor ons vertrek naar Australië! We vliegen van Brussel via Hong Kong naar Sydney. De volgende avond komen we aan in de bruisende metropool die al meermaals uitgeroepen is tot de mooiste stad ter wereld. Welkom Down Under!

Dag 3 Verkenning van Sydney

We hebben enkele vrije dagen om Sydney te verkennen. Deze magnifieke metropool heeft een unieke ligging aan Sydney Harbour, met de wereldberoemde Harbour Bridge en Sydney Opera House als voornaamste trekpleisters. We kunnen niet wachten om de historische wijken zoals The Rocks en Paddington te ontdekken, net als de moderne stadsdelen zoals CBD en de hippe wijken zoals Kings Cross en Glebe. Na een boeiende tocht door de stad rusten we uit in een van de weelderig aangelegde parken.

Dag 4 Cultuur in Sydney

Tijdens onze tweede dag ter plaatse genieten we van heel wat culturele bezienswaardigheden: The Australian Museum en het Harbour Bridge museum, vanwaar we een adembenemend panoramisch zicht hebben op de Sydney Opera House en omgeving. We krijgen de kans om aan de avontuurlijke Bridge Climb deel te nemen: dat laten we niet liggen (optioneel)!

Dag 5 Excursie naar de Blue Mountains

We maken ook een excursie naar het schitterende nationale park van de Blue Mountains. Dit prachtige park op een boogscheut van Sydney behoort tot het werelderfgoed en is bekend om de eeuwig aanwezige blauwe waas die afkomstig is van de oliedampen uit de eucalyptusbomen. Onvergetelijk!

Dag 6 Vlucht van Sydney naar Ayers Rock

Na een lekker ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven waar we inchecken voor een binnenlandse vlucht naar Ayers Rock. Bij aankomst begint onze begeleide kampeersafari in een terreinwagen. Weg van de platgetreden paden zullen we de adembenemende hoogtepunten van de Red Centre op een heel bijzondere manier ontdekken.

In de namiddag verkennen we Uluru (Ayers Rock). We bezoeken het interessante Uluru-Kata Tjuta cultureel centrum. Tijdens een wandeling aan de voet van Uluru komen we heel wat te weten over de monoliet en de oorspronkelijke Aboriginals. Aansluitend krijgen we een introductie in de schilderkunst van de Aboriginals vooraleer we genieten van een glas schuimwijn tijdens de zonsondergang bij Uluru. Kan een dag nog mooier eindigen?

Dag 7 Op weg naar Kings Creek Station

De dag begint met een spectaculaire zonsopgang met zicht op Uluru en Kata Tjuta. Na het ontbijt vertrekken we in de richting van de Olgas. We verkennen dit gebied met reusachtige rotsen tijdens een wandeling door de ‘Valley of the Winds’. Na een gezellige lunch is er nog een bezoek aan de Curtin Springs boerderij gepland vooraleer we doorreizen naar Kings Creek Station, nabij het Kings Canyon National Park.

Dag 8 Van Kings Creek Station naar Glen Helen

In de ochtend maken we een wandeling bij Kings Canyon, de grootste canyon van Australië. We genieten van indrukwekkende zandsteenkoepels, steile rotswanden en grandioze uitzichten in de kloof. Na deze tocht bezoeken we het amfitheater, Lost City en de oase van de Garden of Eden. Vervolgens rijden we door op de 4WD-track van de Mereenie Loop naar Glen Helen.

Dag 9 Glen Helen - Hugh River

We staan vandaag voor dag en dauw op voor een 4x4 rit naar Ormiston Gorge in de Western MacDonnell Ranges. Na een wandeling door de beroemde kloof en een stop bij Ochre Pits kunnen we een verfrissende duik nemen bij Ellery Creek. We reizen verder naar een afgelegen bush camp waar we overnachten onder de fonkelende sterrenhemel. Magisch!

Dag 10 Rit naar Alice Springs

Na het ontbijt gaat de tocht verder door het Owen Springs reservaat. Langs de Hugh River ontdekken we de ruïnes van de eerste bezoekers in deze regio. We verlaten de Stuart Highway en kiezen voor de 4x4 weg in Rainbow Valley. Rainbow Valley bevat belangrijke Aboriginal plaatsen om te verkennen. We genieten er ook van fantastische uitzichten. Nadien reizen we door naar Alice Springs langs de mooie Old South Road.

Dag 11 Vlucht van Alice Springs naar Cairns

We hebben een vrije voormiddag om dit typische stadje in de Outback te verkennen en brengen een bezoek aan de Flying Doctors Service (optioneel). ’s Middags gaan we naar de luchthaven van Alice Springs, waar we inchecken voor een binnenlandse vlucht naar het tropische Cairns. Hier gaan we de volgende 5 nachten verblijven.

Dag 12 Met de catamaran in het Great Barrier Reef

Vandaag maken we een dagtrip naar het magnifieke Great Barrier Reef. Aan boord van de 32 meter lange zeilcatamaran varen we naar Michaelmas Cay op het Outer Reef. Michaelmas Cay is een afgelegen vogelreservaat dat omgeven wordt door koralen en een schitterend zandstrand heeft. We hebben de keuze uit een groot aantal activiteiten waaronder een begeleide snorkeltour, een strandwandeling of een introductieduik (optioneel). We beslissen, na even twijfelen, voor een tochtje met een glasbodemboot. Tijdens onze terugkeer naar het vasteland geniet we met een glas Australische wijn van deze fantastische dag.

Dag 13-15 Verblijf in Cairns

Wie wil, kan de volgende dagen een boeiende excursie maken naar het Wooroonooran National Park met de Mamu Treetop Walk. Wij kiezen voor een toffe 4x4 naar het Daintree National Park en Cape Tribulation. Maar uiteraard nemen we ook de tijd om volop te relaxen en te flaneren langs de esplanade van Cairns!

Dag 16-17 Terug naar huis

Vandaag is onze shuttletransfer voorzien naar de luchthaven van Cairns. Vandaar vangen we onze terugreis aan via Hong Kong naar Brussel. Einde van een fantastisch avontuur ‘Down Under’!

Testimonials

Onvergetelijke reis

We hebben genoten van een onvergetelijke reis naar Australië, een schitterend land met zeer aangename inwoners. Ondanks onze reiservaring, beleefden en zagen we veel op relatief korte tijd. Vermoeiend, maar zeker voor herhaling vatbaar. Een absolute voltreffer en superervaring, mede dankzij jullie inbreng.

R.M. & H.V.

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Barbara

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 2012
Favoriete Quote:
If we were meant to stay in one place, we'd have roots instead of feet.
Mooiste Reiservaring
Vallende sterren tellen tijdens het kamperen in openlucht in Red Centre Australië.
let’s talk

Jelle

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juni 2006
Favoriete Quote:
Travel is like knowledge: the more you see, the more you know you haven’t seen!
Mooiste Reiservaring
Per 4WD de Salar de Uyuni doorkruisen in Bolivia blijft onwezenlijk mooi.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Jana

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds mei 2016
Favoriete Quote:
Where to next?!
Mooiste Reiservaring
Avontuurlijke 4x4 roadtrip op de onverharde Gibb River Road in het ruige West-Australië.
let’s talk

Laten we samen je droomvakantie bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!