Authentiek Papoea-Nieuw-Guinea

Tradities in Tari

Leer de Huli-krijgers kennen met hun traditionele kledij.

Authentieke kunstwerken

Ontdek originele houten maskers en figuren uit de Sepik-regio.

In alle comfort genieten

Ervaar de voordelen van reizen in kleine groep (maximum 12 personen).

Een plaatselijke gids brengt je in contact met de lokale gebruiken en tradities.

Ontdek de Huli-krijgers. Ja, zo is het echt!

Je leert ook andere stammen kennen.

Wat een ervaring! Zo authentiek!

Geniet ondertussen van de mooie landschappen en de prachtige natuur.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Van Brussel via het Midden-Oosten naar ‘Down Under’

We vertrekken op reis: hoera! Bestemming: Papua Nieuw-Guinea, één van de laatste ongerepte plekken op aarde. Wij zijn er klaar voor en vliegen vanuit Brussel naar Dubai. De volgende dag zetten we onze reis over de wereldbol verder. We vliegen van Dubai naar Brisbane. Lange uren geen probleem: we gebruiken de tijd om te lezen over het fascinerende land dat we gaan ontdekken.

Dag 3 Aankomst in Port Moresby

Na een rustige vlucht vanuit Brisbane, komen we aan op de luchthaven van Port Moresby en worden we hartelijk begroet. Na de transfer naar ons verblijf genieten we de rest van de dag van de prachtige omgeving.

Dag 4 Vlucht naar Tari

Na het ontbijt trekken we naar de luchthaven. We nemen de vlucht naar Tari. Na een heerlijke lunch op de bestemming, ontdekken we de omgeving rond onze lodge die bijna 2150 meter boven de zeespiegel ligt en prachtige zichten biedt over de Tari-vallei. In deze vallei voel je je echt weg van de wereld: de lokale bevolking houdt vast aan eeuwenoude tradities en de natuur is ronduit adembenemend.

Dag 5 Het regenwoud in

Vandaag trekken we de natuur in. Op deze hoogte gaat het ongerepte bergregenwoud over in grasland. Mooi om te zien! Tijdens onze tocht genieten we van weidse uitzichten over het Tari-dal en de dichte boomkruinen, zover het oog reikt. De paden leiden over traditionele bruggen, naar een verborgen waterval en langs orchideeën en rododendrons. We leren de unieke vogelwereld kennen door de vele paradijsvogels.

Dag 6 Kennismaking met de Huli-krijgers

We leren dat de regio één van de weinige plekken is waar nog traditionele kleding wordt gedragen en dus verdiepen we ons in de lokale cultuur. We ontmoeten de Huli-krijgers en leren veel bij over hun levensstijl. Ze worden zo genoemd omdat ze zouden afstammen van Huli, de eerste man die hier ooit leefde. Ongelooflijk hoe anders ze leven. Zo betalen ze voornamelijk met varkens: als bruidsschat, om rituelen te betalen,…

Dag 7 Vlucht naar Karawari

’s Morgens krijgen we een transfer naar de luchthaven en nemen we de vlucht naar Karawari. We stoppen even voor een korte, maar mooie wandeling naar de Karawari-rivier. Met de boot en een jeep gaan we tenslotte verder naar onze verblijfsplaats met opnieuw een mooie locatie.

Dag 8 Typische maskers

Wanneer we een authentiek dorp ontdekken en kennismaken met de lokale bevolking zijn we erg onder de indruk. Ze tonen ons hoe ze de typische Sepik-maskers en figuren van hout maken. Indrukwekkend! We besluiten enkele maskers te kopen en mee te nemen naar huis.

Dag 9 Op naar Mount Hagen

We krijgen na het ontbijt een transfer naar de kleine luchthaven en vliegen vervolgens naar Mount Hagen. Daar aangekomen krijgen we een transfer naar ons verblijf op de top van Mount Kuta, waar we alweer van prachtige panorama’s genieten in een luxueuze omgeving.

Dag 10 Ontmoeting de gevleugelde bewoners

In het gebied rond Mount Hagen leeft de Melpa-bevolking nog op traditionele wijze die tot de jaren 30 volledig afgezonderd leefden. We gaan gans de dag op verkenning in de bergen rond de Whagi-vallei waar we veel verschillende vogelsoorten spotten. Er leven hier meer dan 180 soorten, waaronder 10 soorten paradijsvogels. Ook de zeldzame orchideeën zijn prachtig.

Dag 11-12 Via Port Moresby terug naar Brussel

Onze reis zit er jammer genoeg op. We krijgen een transfer terug naar Mount Hagen en nemen de vlucht naar Port Moresby. Daar nemen we het vliegtuig naar Sydney en vervolgens naar Dubai. De laatste vlucht brengt ons opnieuw in Brussel. We kunnen niet wachten om thuis al onze foto’s en souvenirs te herontdekken.

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!