Autorondreis in Maleisië

Taman Negara

Ga op verkenning in het oudste regenwoud ter wereld

Belum Valley

Bezoek de Orang Asli, Maleisische oerbewoners, en zwem onder een waterval

Relaxen op Langkawi

Stranden, koraaleilanden, warmwaterbronnen: welkom in het paradijs!

De Cameron Highlands zijn één van de mooiste heuvelgebieden van Maleisië. Je vindt er vele theeplantages.

In Maleisië kan je de grootste bloem ter wereld vinden: de Rafflesia.

Je rondreis biedt een mix van natuur en steden, zoals het levendige Penang.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Kuala Lumpur

We popelen om te vertrekken naar Maleisië zodat ons avontuur kan beginnen.

Dag 2 Op verkenning door Malakka

Bij aankomst in Kuala Lumpur staat onze huurwagen klaar zodat we nog geen twee uur later door het eeuwenoude stadscentrum van Malakka slenteren. De binnenstad weerspiegelt het koloniale verleden en we trekken te voet op verkenning uit. We flaneren langs indrukwekkende gebouwen en gezellige, kleine straatjes met traditionele huizen.

Daarna genieten we moe maar voldaan van een stevig gekruide Aziatische maaltijd. En nadien? Dan nemen we de Trishaw of fietstaxi naar het hotel. Hoewel dit overal in Azië ingeburgerd is, zijn ze nergens zo mooi uitgedost als in Malakka. Boa’s, glitters, lampjes en knuffels, we concurreren met de beste kermisattracties!

Dag 3 Boottocht naar Taman Negara

De volgende dag vertrekken we met onze huurwagen richting Kuala Tembeling waar we aansluitend de boot nemen richting Taman Negara. Deze boottocht brengt ons in een 3-tal uur diep de jungle in. Onderweg krijgen we al een voorsmaakje van de imposante natuur die dit tropische regenwoud te bieden heeft. Deze natuurlijke omgeving verkennen we bij aankomst verder tijdens een nachtwandeling door de brousse. Aangezien vele dieren pas tot leven komen tijdens de nacht, is dit het ideale moment om de unieke inwoners van de jungle en hun geluiden te ontdekken. Spannend!

Dag 4 Het regenwoud van Taman Negara

Vandaag duiken we het tropische regenwoud in. ‘s Morgens maken we een uitdagende wandeling op de Teresik Hill. In ruil voor onze inspanning worden we op de top beloond met een fenomenaal uitzicht. Nadien gaat het verder over een hangbrug, en met meer dan 280 meter in lengte en 40 meter in hoogte, is ook dit hier een avontuur!

Eenmaal terug in de lodge, hebben we een rustige namiddag verdiend. We nemen plaats in een klein houten bootje en varen richting de stroomversnellingen van Lata Berkoh. Hier heeft de natuur iets zaligs gecreëerd: een natuurlijk ‘zwembad’. De rest van de namiddag genieten we van deze heerlijke, unieke omgeving.

Dag 5 Cameron Highlands

De volgende ochtend zit ons jungleavontuur erop en pikken we bij aankomst in Kuala Tembeling onze huurwagen terug op. Van hieruit zetten we koers naar de Cameron Highlands, volgens velen hét mooiste heuvelgebied van Maleisië, met glooiende groene heuvels, statige landhuizen, boerderijen en golfterreinen. Het lijkt wel Engeland! Zelfs het klimaat is er, dankzij de 1800 meter hoogte, erg Brits. Veel koeler dan wat we van Maleisië gewoon zijn, maar zeker een welgekomen afwisseling!

Na onze check-in verkennen we deze prachtige omgeving op eigen houtje. Theeplantages, fruit en groentemarktjes, cactus- en bloemenvelden… Er is genoeg om te ontdekken!

Dag 6 Bezoek aan de Ubudiah Moskee

De volgende ochtend kiezen we alweer voor een prachtige route. Via dorpjes en plantages rijden we weg uit Cameron Highlands richting Belum Valley, het oudste regenwoud ter wereld. Onderweg staken we onze rit in Kuala Kangsar voor een bezoek aan de Ubudiah Moskee. De koninklijke moskee met uivormige koepels en minaretten is simpelweg verbluffend.

Dag 7 Belum Valley

Vroeg in de morgen klimmen we aan boord van een klein vissersbootje om het maar liefst 130 miljoen jaar oude regenwoud te verkennen. Hier leven heel wat bedreigde zoogdieren, zoals de Maleisische tijger, de Aziatische olifant en Sumatraanse neushoorn. We bezoeken er ook de Orang Asli, Maleisische oerbewoners. Hun dorp ligt diep in het regenwoud en slechts een beperkt aantal mensen krijgen de kans hen te ontmoeten.

Kort na de middag springen we enthousiast het verfrissende water in, naast een prachtige waterval. We sluiten onze dag af met een wandeltocht door de jungle, op zoek naar de Rafflesia, de grootste wilde bloem ter wereld.

Dag 8 Penang, de Parel van het Oosten

Vandaag rijden we naar het eiland Penang, waarbij de 13,5 km lange brug het hoogtepunt van de rit vormt. De prachtige natuur, de kleurrijke bevolking, de gezellige sfeer en de multiculturele samenleving: Penang werd terecht tot de ‘Parel van het Oosten’ gekroond.

We beginnen in George Town, waar we onze wagen verruilen voor een riksja. Achterop de fiets genieten we van de rijke smeltkroes van culturen en van de gezellige drukte in de stad. ‘s Avonds nemen we een treintje en beklimmen we de 735 meter hoge Penang Hill. Op het topje van de berg worden we getrakteerd op fenomenale uitzichten over de stad en de omgeving.

Dag 9-11 Luilekkeren in Langkawi

Nu onze huurwagen ingeleverd is, doen we beroep op een ander vervoermiddel om ons naar onze laatste stop van deze rondreis te brengen. Met een ferry varen we in 2,5 uur naar het eiland Langkawi, voor een paradijselijke afsluiter van onze heerlijke roadtrip. Vanuit ons luxueuze resort genieten we nog lekker van een paar dagen vrije tijd. Met vele kleine baaitjes inclusief bounty stranden, koraaleilanden en warmwaterbronnen vervelen we ons geen minuut. Platte rust of graag actief? Iedereen apprecieert de mogelijkheden op Langkawi!

Dag 12 Check-out en vertrek

Op onze laatste dag zijn we nog altijd niet op de prachtige omgeving uitgekeken. Helaas maken we vandaag voor de laatste keer onze valiezen en stappen we, na alweer een ontspannende dag, het vliegtuig op.

Dag 13 Aankomst in Brussel

Na een lange vlucht komen we moe, maar met een valies vol herinneringen terug aan in Brussel.

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!