Avontuur en ontspanning in La Réunion en Mauritius

Piton de la Fournaise

Waan je in een maanlandschap op de vulkaan

Wandelen in Cirque de Salazie

Ontdek de groene krater van La Réunion

Genieten op Mauritius

Ontspan aan de paradijselijke stranden van Mauritius

Vulkanen beklimmen? Trek naar de top van Piton des Neiges.

Waar je ook kijkt, overal zie je groene bergen en valleien.

Een eiland betekent veel water. Geniet van de prachtige, grillige kustlijn.

De Piton de la Fournaise is nog steeds actief, so you better watch out!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek uit Parijs

We reizen naar Parijs om daar de vlucht te nemen naar La Réunion. Au revoir!

Dag 2 Saint-Denis verkennen

Na onze rechtstreekse vlucht komen we ’s ochtends aan op La Réunion, het eerste eiland dat we tijdens deze rondreis zullen verkennen. We pikken snel onze huurwagen op en gaan op ontdekking in de hoofdstad en ook de grootste stad van het eiland: Saint-Denis. Al slenterend snuiven we de aparte ambiance op en lopen we langs traditionele gebouwen en levendige marktjes waar niet alleen groente, fruit en kruiden, maar ook kledij en sieraden verhandeld worden. Absoluut een levendig gebeuren! Onderweg stoppen we aan een kraampje waar we gepofte maïs proeven. Een onweerstaanbare lokale lekkernij!

Dag 3 Genieten van de charme in Cilaos

Vandaag beginnen we aan de eerste etappe van onze rondreis. En met een rit van 110 km vormt deze tocht al direct een waar avontuur! Via maar liefst 400 haarspeldbochten, steile hellingen en prachtige uitkijkpunten slingeren we door het landschap naar het pittoreske Cilaos. Dit charmante dorpje is niet alleen bekend voor zijn aangename thermen, maar ook voor zijn wijn. Er staat ons dus een heerlijk en ontspannend verblijf te wachten.

Dag 4 Wandelen door de natuur

Op dag vier trekken we de natuur in! Met onze wandelschoenen aan zijn we klaar voor de beklimming van Piton des Neiges. De pittige klim leidt ons diep de natuur in waarbij we onderweg, met zicht op adembenemende landschappen, op adem komen. Tropische groene hoogvlaktes met unieke plantengroei, schitterende panorama’s over de bergachtige vulkaankraters en weinig tegenliggers: dit is waarom we naar La Réunion gekomen zijn!

Dag 5 Creoolse belevenis in Entre-Deux

Na een korte, maar opnieuw mooie rit, komen we aan in het karaktervolle dorpje L’Entre-Deux. Dit authentieke dorpje heeft, dankzij de moeilijke bereikbaarheid door de unieke ligging tussen twee rivieren, veel van zijn Creoolse eigenheid behouden. Hier verkennen we dus niet alleen de groene omgeving rond het hotel, maar gaan we ook op ontdekking in het dorpje zelf. De typische Creoolse huisjes en bijzondere ambachten zoals het weven van Mauritiushennep is iets wat maar al te graag in de schijnwerpers wordt gezet.

Dag 6-7 Plaine des Cafres

Na alweer een lekker ontbijt kruipen we opnieuw achter het stuur van onze huurwagen. Dit keer hebben we een rit van 25 km voor de boeg en rijden we naar de hoogstgelegen vlakte van La Réunion: Plaine des Cafres. Van hieruit bezoeken we de actieve vulkaan Piton de la Fournaise, die met een uitbarsting om de negen maanden één van de best bewaakte vulkanen ter wereld is! Via de relatief eenvoudige bosweg, bereiken we het indrukwekkende vulkanisch massief. We zijn onder de indruk: duizenden jaren oude kraters in een buitengewoon maanlandschap, harde lava, bijzondere flora,… Terecht het hoogtepunt van het eiland!

Dag 8 Watervallen in Takamaka

We verlaten het vulkaanlandschap en rijden naar het charmante bergdorpje Hell-Bourg. Onderweg houden we halt bij het uitzichtpunt van Takamaka, waar we getrakteerd worden op een bijzonder panorama over de Takamaka vallei. Op deze grandioze en ongerepte plek bewonderen we ook de schitterende watervallen.

Dag 9 Wandelen in Cirque de Salazie

Vandaag trekken we opnieuw onze wandelschoenen aan want er staat een pittige wandeling op het programma. In 5 uur tijd bewandelen we de torenhoge, geïsoleerde berg Piton d’Anchaing in het midden van Cirque de Salazie, van waarop we een prachtig uitzicht hebben over de tropische groene vallei.

Dag 10 Saint-Denis - Mauritius

Onze rondreis op La Réunion zit erop en we nemen met pijn in het hart afscheid van deze unieke bestemming. Maar gelukkig hebben we nog deel twee van onze reis te goed! Hiervoor wisselen we het natuurparadijs van La Réunion in voor de paradijselijke stranden van Mauritius. Zodra we, na een korte vlucht, uit het vliegtuig stappen, overvalt ons het zalige gevoel wetende dat de komende dagen volledig in het teken staan van goddelijk relaxen. Heerlijk!

Dag 11-14 Relaxen op Mauritius

De volgende dagen leven we onder het motto ‘dolce far niente’. Zalig nietsdoen in deze exotische omgeving met de mooiste stranden en heldere azuurblauwe zee. En wanneer er toch een moment komt waarop we onze comfortabele strandstoel willen verlaten, trekken we het binnenland in en laten ons verbazen door de multiculturele en vooral kleurrijke bevolking. Wat zijn we hier toch gelukkig!

Dag 15 Terugvlucht Mauritius - La Réunion

Aan alle mooie liedjes komt een einde en helaas dus ook aan deze onvergetelijke rondreis.

Dag 16 Aankomst in Parijs

We landen in Parijs en zetten koers naar België.

Onze Afrika Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!