Avontuurlijk met de 4x4 camper door West- en Noord-Australië

Een 4x4 als je trouwe vriend

Met de 4x4 een river crossing doen? No worries, mate!

Helikopter als taxi

Wandel zo’n 9 km naar de Mitchell Falls en keer terug per helikopter.

Adembenemende zonsondergang

Geniet in het Kakadu NP van een mooie zonsondergang tijdens een ontspannende Yellow Water cruise.

Next level camping: overnacht op mooie plaatsen in de daktent van je camper.

Geniet onderweg van prachtige landschappen, zoals het Mitchell Plateau.

Met een 4x4 camper beleef je meer...

West-Australië is doorspekt met een adembenemende natuur. Ideaal om de benen te strekken!

In Kakadu NP moet je zeker Yellow Water cruise doen. De creepy eyes van de krokodillen moet je er wel bij nemen.

Niets zo heerlijk als het rode zand van je witte camper af te spoelen na de vele kilometers.

Deze avontuurlijke reis is een topper voor jong en oud. Plezier en mooie momenten samen gegarandeerd!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Start van ons avontuur Down Under

We hebben lang uitgekeken naar deze reis, maar eindelijk is het zover: tijd om erin te vliegen! Vanuit Brussel gaan we via Frankfurt, Singapore en Perth naar de kustplaats Broome. Aangezien we op dag 2 pas ‘s avonds aankomen, trekken we naar het hotel voor onze eerste overnachting op Australische bodem. Heerlijk om die zeebries op je huid te voelen…

Dag 3 RedSands Camper oppikken in Broome

Na maanden voorbereiding staan we eindelijk in het zonovergoten Broome waar we onze gehuurde 4x4 van RedSands Campers gaan oppikken. Er wordt ons een grondige demonstratie gegeven van de volledige uitrusting. En niet veel later proberen we het zelf uit voor een eerste nacht in onze rooftoptenten op de camping aan Cable Beach.

Dag 4 Testrit naar Cape Leveque

Na een ontbijt op het strand van Cable Beach vertrekken we in mini-caravaan over de rode gravel richting Kooljaman. Een eerste grondige test van onze 4x4 rijvaardigheden dat we zonder problemen doorstaan. We houden stops onderweg in Beagle Bay en Cygnet Bay, alvorens nog eens in het water te duiken aan Cape Leveque en genieten van een prachtige zonsondergang.

Dag 5 Terug naar Broome

Terwijl we ons vergapen aan de passerende walvissen langs de kust van Cape Leveque breken we het kamp op. Eerst volgt de Tag-a-long tour met Brian Lee van Kooljaman in de voormiddag (facultatief). In de namiddag terug richting Broome om de verdere voorbereidingen en inkopen te doen voor de ‘echte’ start van de roadtrip noordwaarts.

Dag 6 Vaarwel aan de beschaving

Hallo Gibb River Road, we komen eraan! Na een korte stop in Derby en zijn bekende boab ‘prison tree’ is het nu tijd voor het echte outback avontuur. Bandendruk wordt bijgeregeld en we hobbelen over de weg tot aan Windjana Gorge waar we snel ons kamp opzetten en de canyon verkennen op zoek naar ‘freshies’.

Dag 7 Zwemmen in Bell Gorge

Het eerste kampvuur (met croque monsieurs op de houtskolen) gisterenavond was een succes. Maar uitslapen zit er niet in. We zijn vroeg onderweg naar Bell Gorge. Onderweg houden we regelmatig halt om te genieten van het bijzondere landschap, de Australische wildlife en het loslopende vee. Verhit van de klim naar de waterval zorgt Bell Gorge in de namiddag voor de nodige afkoeling.

Dag 8-9 Mornington, paradijs voor vogelliefhebbers

Met de nodige koffie krijgen we de nodige routine om ons kamp sneller en efficiënter op te breken. Met hier en daar een kleinere riviercrossing komen we aan de afslag naar Mornington Wilderness Sanctuary. Hier melden we ons aan met de aanwezige radio alvorens de 90 kilometer lange oprit (bezaaid met baobabs) binnen te rijden en ons te installeren in de groene oase en het vogelparadijs dat Mornington is. De volgende dag trekken we erop uit om Diamond Gorge te verkennen per kano (facultatief).

Dag 10 Dolle pret in Galvans Gorge

Eens terug op de Gibb is ons einddoel voor vandaag Mount Barnett Roadhouse, maar we zijn niet gehaast. En nemen uitgebreid de tijd om te zwemmen en de aanwezige rotstekeningen te bewonderen in Galvans Gorge. Niets zo leuk als een waterval afdammen en uiteindelijk alles loslaten als een soort ‘overweldigende douche’ voor diegene die eronder staat. ’s Avonds wordt er - zoals elke avond tot nu toe – op het kampvuur gekookt, onder de verlichting van de Melkweg.

Dag 11 Daguitstap naar Manning Gorge

Vandaag mag ons kamp blijven staan. We trekken er te voet op uit tot aan Manning Gorge, waar een prachtige waterval op ons wacht. Maar voor we daar aankomen moeten we ons eerst met een bootje naar de andere kant van de Manning rivier overzetten en enkele kilometers door de bush wandelen. Perfect om het goed warm te krijgen en daarna af te koelen in het kristalheldere water. Leuk om te weten is dat je hier tot achter de waterval kan zwemmen. Een unieke belevenis!

Dag 12 Het echte 4x4 werk

In Mount Elizabeth Station informeren we ons over een mogelijke 4x4 track op hun terrein die beloont wordt met op het einde authentieke rotstekeningen. De rit naar Wunnumurra Gorge is er zo een die onze 4x4 rijkunsten tot het uiterste test. Gelukkig heeft onze gehuurde RedSands 4x4 alles in huis om deze rit tot een goed einde te brengen. Je weet wat ze zeggen in de outback: “de 4x4 kan het zeker, de vraag is of de chauffeur het kan!?!”

Dag 13 Relaxen in Drysdale River Station

Geen 4x4 avontuur in de Kimberley is volledig als je niet ook de Kalumburu Road voor je rekening neemt. Deze meestal iets ruwere weg is de moeite waard omdat ze je voert tot aan het prachtige Mitchell Plateau, met gelijknamige waterval. Maar voor we hier aan beginnen houden we halt voor wat rust in Drysdale River Station. Dringend tijd trouwens om ook even wat kleren te wassen en onze helikopter-hike voor de volgende dag te herbevestigen.

Dag 14 De zoektocht naar rock art

Eens we de volgende ochtend de King Edward rivier zijn doorgereden komen we aan één van de mooiste plaatsen met Aboriginal rotstekeningen uit de Kimberley. Het betreft 2 sites, Wandjina en Warnmarri, enkele kilometers van elkaar. Het is een heuse zoektocht tussen de rotsen om alle rotstekeningen te ontdekken. Verder gaat het in rechte lijn naar de bushcamping van het Mitchell River Nationaal Park. Let onderweg wel goed op want het zit hier vol van de kraaghagedissen (in het Engels: frilled necked lizards).

Dag 15 Heli-hike van & naar Mitchell Falls

We lopen ’s ochtends nog even langs bij HeliSpirit om ons te laten wegen alvorens te starten aan de Punamii-unpuu trail. Een 8.6 kilometer lange wandeling die ons langs Little Mertens Falls en Mertens Gorge neemt om uiteindelijk te eindigen met zicht op de bekende Mitchell Falls. Het vergt wat extra klimwerk om de 4 niveaus van de waterval goed te kunnen zien. Of anders wacht je gewoon totdat je in de helikopter zit… op terugweg naar onze kampeerplaats (facultatief).

Dag 16-17 Tot aan El Questro

We verlaten de Kalumburu Road zonder brokken en genieten onderweg van een 4uurtje met ‘scones & jam’ in Ellenbrae Station alvorens ons te installeren in Home Valley Station. De volgende dag rijden we door de bekende Pentecost rivier en vervolgen het laatste stukje van de Gibb tot aan de afslag van El Questro. Daar vinden we rust in de warmwaterbronnen van Zebedee Springs. En hebben we moeite om te kiezen waar we de zon willen zien ondergaan – teveel keuze, te weinig tijd!

Dag 18 Paardrijden door de Kimberley savanne

Na nog wat lookouts en bijhorende 4x4 uitdagingen in El Questro spenderen we een namiddag met paardrijden door de savanne van de Kimberley (facultatief). Een unieke belevenis met frisse drankjes en snacks, en zelfs een heuse riviercrossing te paard! En we sluiten de avond af met een gezellige BBQ en ‘Live Music’ in de Swinging Arm Bar.

Dag 19-20 Terug op de asfalt

Eens El Questro achter ons is het gedaan met de rode gravel. We hebben de bekende Gibb River Road overleefd zonder problemen. Tijd om ons opnieuw te bevoorraden in Kununurra want ons Kimberley avontuur zit er nog niet op! We installeren ons eerst nog een dag op de camping van Lake Argyle. Hier gaan we op cruise op dit uitgestrekte meer met zonsondergang, alvorens we ons over de oostelijke kant van de Kimberley buigen (facultatief).

Dag 21-22 Bungle Bungle

Ook de spectaculaire oranjezwart gestreepte zandsteenformaties van Purnululu Nationaal Park maken deel uit van de Kimberley. Naast een wandeling door de nauwe canyon van Echidna Chasm is vooral de wandeling tot aan Whip Snake Gorge eentje waar je van gaat zweten. Maar onze inspanningen worden beloond met prachtige lookouts en indrukwekkende rotsformaties. Een absolute aanrader!

Dag 23 Op naar de Northern Territory

Vandaag laten we Western Australia voor wat het is en rijden we de Northern Territory binnen (vergeet niet dat je geen citrusvruchten over de grens mag nemen!). Onze focus vandaag ligt op het afleggen van kilometers. Gelukkig speelt het uurverschil tussen de 2 staten in ons voordeel. Na meer dan 700 kilometer houden we het voor bekeken en slaan we ons kamp op in Victoria River Roadhouse.

Dag 24-25 Kakadu National Park

We spenderen 2 volle dagen in Kakadu Nationaal Park, want hier is veel te zien en te beleven. Van de cruise in Yellow Water Billabong kunnen we niet genoeg krijgen (facultatief). Dus na de zonsondergangcruise boeken we eveneens de zonsopgangcruise voor de volgende dag. We zijn hier niet elke dag, he! Verder checken we ook de vele Aboriginal rotstekeningen en heilige plekken in Nourlangie en Ubirr.

Dag 26-27 Darwin

Even tijd voor luxe. We verblijven in Darwin in een villa met 3 slaapkamers die we gebruiken als uitvalsbasis. Zelf koken zit erop voor deze reis. We trekken naar Mindle Markets om de innerlijke mens te versterken terwijl we genieten van een prachtige zonsondergang. De volgende dag draait het allemaal rond zeeschildpadden. We trekken erop uit naar Bare Sand Island om de geboorte van deze dieren live mee te maken (facultatief).

Dag 28-29 Terug naar huis

Na alles ingepakt te hebben, moeten we nog enkel de RedSands Camper afspuiten in de lokale carwash en dan inleveren. Daarna worden we afgezet aan de luchthaven van Darwin en zit er niets anders op dan terug te keren naar huis… gelukkig gepakt met prachtige outback herinneringen. Via Singapore en München zijn we op dag 29 terug in België. Dit was een schitterend avontuur!

Testimonials

We blijven fans en keren zeker terug!

Wij huurden een RedSands 4WD voor een roadtrip van 2 maanden in West-Australië. Zowel de service vooraf (bedankt Barbara) als de reis zelf waren super. RedSands is een fijn, klein bedrijf met een persoonlijke aanpak. Ze hebben kwalitatief de beste voertuigen op de markt voor een 4WD trip. We hebben veel kunnen vergelijken & waren blij dat we zo goed en kwalitatief uitgerust waren.

Annemie Geysen

Onze verwachtingen overtroffen

We hebben een fantastische reis gehad in Australië. De reis die voor ons uitgestippeld werd, heeft onze verwachtingen overtroffen. Alles tot in de puntjes voorbereid, goede kampeerplaatsen die altijd zeer goed gelegen zijn en heel toffe activiteiten.

Benny Maes

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!