Avontuurlijke familievakantie op Sri Lanka

Avontuur op het water

Geniet van een spannende rafting in Kithulgala.

Snorkelen

Ontdek de mooie onderwaterwereld in Trincomalee.

Prachtige treinrit

Maak een treinrit door de kronkelende bergen en prachtige theeplantages.

De omgeving van Nuwara Eliya is prachtig: overal theeplantages!

De paalvissers van Weligama zijn een geliefde fotostop.

Tijdens de rondreis merk je dat Sri Lanka doordrongen is van het boeddhisme.

Fun voor jong en 'oud': een safari in Yala National Park.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Hallo, Sri Lanka

Onze vakantie kan beginnen: we vliegen van Brussel naar Dubai. Aansluitend vliegen we verder naar Sri Lanka. Bij aankomst in Colombo brengt de gids ons naar Negombo waar we de rest van de dag relaxen. Het weer is alvast veelbelovend voor een prachtige vakantie!

Dag 3 Ontdekking van Negombo

Na het ontbijt verkennen we Negombo, waar we naar de leukste bezienswaardigheid trekken: de enorme vismarkt op het strand. Allerlei vis die kilometers ver ligt te drogen. Wat een authentieke sfeer!

Dag 4 Zeeschildpadden en bootsafari

‘s Morgens bezoeken we een schildpaddenboerderij waar een broedplaats voor zeeschildpadden is opgericht. Hier leren we veel over de projecten en de maatregelen die Sri Lanka neemt om de zeeschildpadden te beschermen.

Daarna maken we een bootsafari op de Madu rivier waar we prachtige bomen spotten aan de oevers. De stilte is zalig. Een blauwe ijsvogel scheert over het water… Dit is genieten.

Na de boottocht krijgen we een transfer naar Galle waar we het fort bezoeken, een vroegere handelsnederzetting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie voor kooplieden en soldaten. De kinderen vinden het heel indrukwekkend.

Dag 5 Op safari in Yala

Na het ontbijt gaan we naar het mooie Yala. We genieten tijdens een avondsafari van de rust en de prachtige omgeving van het nationale park. Het is een indrukwekkend stukje natuur waar olifanten, herten, krokodillen, wilde zwijnen, buffels en heel wat vogelsoorten leven in de jungle en aan de vele zout- en zoetwaterlagunes. Vooral de luipaarden van het park genieten internationale aandacht. Wij gaan alvast op zoek!

Dag 6 Olifanten in Udawalawe

Na het ontbijt genieten we opnieuw van een leuke safari in het Yala NP. Daarna gaat de tocht verder naar Udawalawe waar we een weeshuis voor olifanten bezoeken. Hier worden meer dan 40 olifanten opgevangen die alleen in de jungle werden gevonden. De schattige dieren worden 3 keer per dag gevoederd en wij mogen meekijken! Schattig hoe ze nadien een modderbad nemen en met elkaar spelen. Ondanks het aandringen van de kinderen nemen we er toch geen mee naar huis en trekken we verder naar Ella.

Dag 7 Ella

’s Morgens trekken we naar de magnifieke Ravana Falls met aangrenzend de indrukwekkende kalkstenengrotten, waar volgens de Ramayana legende hun koning Ravana zou geleefd hebben. We beklimmen ook Little Adam’s Peak. Wat een verbluffend uitzicht! Na deze spannende tocht genieten we de rest van de dag van de rust in deze prachtige omgeving.

Dag 8 Trekking in de Horton Plains

We zijn vroeg opgestaan, want vandaag gaan we wandelen in de Horton Plains met zijn dichte bossen, rivieren, watervallen, rotsen… We zijn onder indruk van de 2 beroemde uitzichtpunten van World’s End en Little World’s End. We zien onderweg zelfs een paar Sambar herten.

Na de wandeling krijgen we een transfer naar Nuwara Eliya, ook het ‘Little England’ van Sri Lanka genoemd. De omgeving is prachtig! Bergen, valleien en theeplantages wisselen elkaar af. De streek staat bekend om zijn uitstekende thee, dus die moeten we zeker proeven.

Dag 9 Raften in Kithulgala

We trekken naar Kithulgala waar ons een groot avontuur wacht. Vandaag gaan we namelijk raften! Kithulgala ligt op een prachtige locatie aan de Kelani rivier en dankzij de rotsachtige ondergrond en de vele stroomversnellingen is dit de ideale plaats voor een white water rafting.

Na een spannende rafting langs de ongerepte jungle vertrekken we terug naar Nuwara Eliya waar we nog enkele uren genieten van de stad.

Dag 10 Treinrit naar Kandy

Na het ontbijt worden we naar het treinstation van Nanu Oya gebracht waar we aan boord gaan voor een treinrit door de prachtige bergen en mooie theeplantages. Onderweg naar Kandy genieten we volop van het mooie landschap.

Dag 11 Stadstour in Kandy - Dambulla

In de ochtend verkennen we het centrum van Kandy met z’n vele juwelenwinkels, de lokale bazaar en de gekende ‘Tempel van de Tand’. Hier zou een stukje tand van Boeddha liggen. Fascinerend om alle offers van de gelovigen te zien! Vanop een hoger gelegen punt kijken we onze ogen uit over de stad en het centrale meer.

Na dit indrukwekkende bezoek trekken we naar de magnifieke grottempel van Dambulla waar koning Walagamba meer dan 2000 jaar geleden toevlucht zocht tijdens zijn ballingschap. We treffen er honderden fascinerende afbeeldingen aan van Vishnu, Ganesha en Boeddha in de vorm van prachtige fresco’s en beeldhouwwerken.

Dag 12 Met de fiets door Polonnaruwa

We ontdekken de oude, culturele stad Polonnaruwa op een heel leuke manier: met de fiets! Bij de Gal Vihara ontdekken we 3 magnifieke, grote Boeddhabeelden.

Na deze toffe fietstocht gaan we verder naar het Minneriya National Park voor een jeepsafari. We spotten er talrijke kuddes olifanten, wilde buffels en heel wat soorten reptielen.

Dag 13 Beklimming van Sigiriya

In de ochtend maken we een trektocht tot aan de top van de bekende Leeuwenrots in het woud van Sigiriya. De site is een indrukwekkend stukje natuurpracht waarin we de ruïnes vinden van een oud kasteel met prachtige tuinen en een zwembad.

Nadien rijden we door naar de badplaats Trincomalee waar we de rest van de dag relaxen en genieten van de omgeving.

Dag 14 Relax!

Vandaag doen we… helemaal niets! We genieten van de zon, de zee en het prachtige strand van Trincomalee.

Dag 15 Snorkelen

’s Morgens slapen we wat langer uit en nemen we een verfrissende duik in zee. In de namiddag kiezen we voor een snorkelavontuur in Pigeon Island en verkennen we de mooie onderwaterwereld van deze paradijselijke plek.

Dag 16 Op zoek naar dolfijnen en walvissen

Vroeg in de ochtend gaan we op volle zee om er dolfijnen en blauwe walvissen te spotten. Het is even varen voor we er zien, maar wauw, wat een leuke ervaring! De rest van de dag lonkt het strand alweer: de kinderen amuseren zich rot en wij genieten van het zonnetje.

Dag 17 Rit naar Negombo

We hebben een lange rit voor de boeg, want we moeten van de oostkust naar de westkust. Na een vroeg ontbijt vertrekken we opnieuw naar Negombo waar we de rest van de dag rustig doorbrengen. Ons avontuur in Sri Lanka zit er bijna op.

Dag 18 Vlucht naar Brussel

’s Morgens vliegen we van Colombo naar Dubai en vervolgens naar België. Dit was een leuke familievakantie die we niet gauw meer gaan vergeten.

Testimonials

Onze eerste ervaring met Best of Travel smaakt naar meer!

Na twee jaar uitstel en een twijfelachtige derde keer wegens de crisis in Sri Lanka, overtuigde Nathalie ons toch om dit eiland te bezoeken, mede door zelf met een collega de situatie ter plaatse te bekijken. De vriendelijke bevolking, prachtige natuur en cultuur, maar vooral het reisplan en de lokale gids, hebben er voor gezorgd dat dit de reis van ons leven en dat van onze tienjarige zoon werd!

Dewaele M.

Sri Lanka heeft echt alles voor een mooie vakantie: natuur, cultuur en avontuur!

Vlekkeloze reis naar een prachtig land. Het is er nog niet te druk, de mensen doen er alles met de glimlach en ter plaatse is alles vrij goedkoop. Onze driver/gids was super behulpzaam en wist met heel veel fierheid zijn liefde en kennis voor zijn land over te brengen. Voor ons gezin met 3 tienerdochters was dit een ideale eerste verre reis. Dit smaakt naar meer...

Van Hoecke Wim

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!