Avontuurlijke huwelijksreis in Peru

Op avontuur in het Amazonewoud

Reis diep in de jungle en maak een kanotocht

Overnachten in de Skylodge

Slaap in de 1ste hangende lodge ter wereld en geniet van sublieme uitzichten over de Heilige Vallei en de Urubamba rivier

Inca-stad Cuzco

Breng een bezoekje aan de vroegere hoofdstad van het Incarijk

Bezoek de iconische Machu Picchu!

In het Amazonewoud kom je allerlei diersoorten tegen.

In Cuzco vind je nog vele bouwwerken van de Inca's. Dit moet je gezien hebben!

De Heilige Vallei is een mooi stukje natuur. Hier is het leuk om de streek te paard te verkennen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht naar Lima

Beginnen doen we in Lima. Deze stad van de koningen verkennen we met de fiets. Op een comfortabele tweewieler ervaren we fantastische uitzichten terwijl we de verschillende buurten doorkruisen. Onze enthousiaste gids met charmant accent neemt ons mee naar Barranco, een oude en artistieke wijk vol indrukwekkende herenhuizen, toffe bars en mooie parken met veel livemuziek. Hier worden we in een echte bodega getrakteerd op een typisch Peruaans broodje. Buen apetito!

Dag 3 Op ontdekking in Lima

De volgende dag duiken we opnieuw de stad in. We bezoeken het San Franciscoklooster, de best bewaarde koloniale kerk van Lima. De grootste verrassing zijn de catacomben, tot 1808 de begraafplaats van de stad. In dit ondergrondse netwerk rusten nu nog zo’n 70.000 lichamen. Een lugubere, maar niet te missen ervaring.

’s Avonds trekken we naar het levendige Miraflores. Hier kuieren we over de schitterende wandelpaden die rakelings langs de oceaan lopen. Daarna houden we halt in één van de vele parken met prachtig zicht op de Stille Oceaan. Dé plek voor romantici om te genieten van een fe-no-me-nale zonsondergang. Een aanrader!

Dag 4-5 Cuzco: voormalige hoofdstad van de Inca’s

Na een korte vlucht komen we aan in de Inca-stad Cuzco, gelegen op zo’n 3.399 meter hoogte. We lopen langs de bekende kathedraal en aanschouwen het magnifiek gesneden houtwerk. Daarna bezoeken we de Zonnetempel, de Koricancha, waar we ons laten verbazen over de imposante, cementloze bouwstijl.

Later op de dag gaan we op zoek naar “De straat van de grote steen”. Bij de Quechua beter bekend als Hatun Rumiyoc. In dit smalle autovrije steegje staat nog een muur van het Inca Roca Paleis.

’s Avonds bezoeken we de artistieke buurt San Blas. Van hieruit genieten we van spectaculaire uitzichten terwijl we van een lekker koud Cusquenã biertje nippen.

Dag 6 Overnachten in een hangende lodge

Vannacht slapen we in de Skylodge, de 1ste hangende lodge ter wereld! Om de glazen capsules te bereiken, moeten we met vaste ladders, kabels en bruggen de Via Ferrata beklimmen. Nu begint het avontuur! We genieten van sublieme uitzichten over de Heilige Vallei en de Urubamba rivier. Ondertussen worden we culinair verwend met een heerlijk driegangendiner. Heerlijk gegrilde kip met een frisse quinoasalade, en een glaasje Peruviaans rood. Zalig! ’s Avonds slapen we in een oase van rust met een prachtig zicht op de nachthemel. Honderden sterren verschijnen zo dichtbij dat we het gevoel hebben dat we ze kunnen aanraken.

Dag 7 Tijd voor de afdaling

Wakker worden doen we samen met de zon. Na een lekker ontbijt en een laatste blik op het oneindige is het helaas tijd voor de afdaling. Dit kan al abseilend of via een zipline. Eens we terug beneden zijn, brengt de gids ons naar het schitterende Relais & Chateaux hotel in de Sacred Valley.

Dag 8 Paardrijden in de Heilige Vallei

De volgende dag verkennen we de groene omgeving rond het hotel te paard. Dit is de ideale plaats voor een ontspannend ritje met een typisch Peruviaans paard: de Paso. We laten ons langs pittoreske landschappen voeren en genieten van de continue oogverblindende uitzichten. Hierbij rijden we hoofdzakelijk midden door de velden en op smalle paadjes.

Dag 9-10 Wereldwonder Machu Picchu

Vandaag vertrekken we met de trein door de prachtige Urubamba vallei, naar Aguas Calientes. Van hieruit gaan we met de bus naar Machu Picchu. We ontdekken de uniekheid van de locatie tijdens een begeleide tour en leren alles over de geniale constructie van dit wereldwonder terwijl onze mond openvalt van verbazing.

De volgende dag zijn we vrij om deze archeologische site opnieuw te gaan verkennen. Later op de dag keren we met de trein terug richting Cuzco. Onderweg strepen we met veel voldoening dit wereldwonder van onze bucketlist af.

Dag 11 Cuzco

We beginnen met het verkennen van de Pisac markt, gelegen in de Heilige Vallei. Dit is een authentieke markt waar de inheemse Quechua gemeenschap in hun kleurrijke kleding hun producten verkopen en zelf voorraad inslaan. We proeven originele ‘empanadas’ die gebakken werden in traditionele kleiovens. Zuid-Amerikaanse streetfood op zijn best, heerlijk!

Nadien reizen we verder richting de ruïnes van Pisac. In de tijd van de Inca’s was dit een stad en militaire basis. De agrarische terrassen strekken zich uit over de omringende heuvels. Daarachter kijken we uit op het Andesgebergte, de Heilige Vallei en het dorpje Pisac. Een indrukwekkend zicht.

Dag 12 Amazone regenwoud

Stilletjes aan naderen we het einde van deze fantastische reis. Gelukkig hebben we nog een hoogtepunt te goed! Vandaag vliegen we naar Puerto Maldonado, waarna we per auto en boot het Amazonewoud intrekken. Een 4-tal uur later komen we aan bij de Refugio Amazonas Lodge. Hier genieten we in privacy van alles wat de Amazone te bieden heeft: prachtig uitzicht op de omliggende bossen, unieke natuur en een groot aanbod aan wilde dieren zoals ara’s, kaaimannen en waterzwijnen.

Dag 13-14 Actief in het Amazone regenwoud

Vandaag en morgen laten we ons begeleiden en ontdekken we het Amazonegebied via activiteiten die we à la carte uitkiezen. Wat dacht je van een tocht door het regenwoud naar een meer in het midden van de jungle? Onderweg gaan we op zoek naar vogels en andere exotische dieren. Eens aangekomen, verkennen we de omgeving verder met een kano. Afsluiten doen we met een romantische picknick aan het meer. Zalig genieten midden in de verlatenheid.

Dag 15 Puerto Maldonado - Lima

Helaas zit deze prachtige rondreis er na 15 dagen op. Vandaag vertrekken we via Puerto Maldonado terug naar Lima. Van hieruit vliegen we aansluitend terug naar huis.

Dag 16 Aankomst in Europa

Het was een heerlijke reis. Gelukkig blijven de herinneringen ons voor altijd bij!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!